pondělí 16. února 2015

The Protein Works - recenze

Krásný začátek nového týdne.
Pár dní zpátky, mě můj milovaný Aktin podaroval velkou zásilkou dobrot nové značky The protein works. Protože věřím, že nejlepší je předat vlastní zkušenost, aby jste věděli co za vyzkoušení stojí a o ne, přináším recenzi na všechny dobroty, které jsem měla možnost ochutnat :)

Dárečky z aktin.cz

Whey protein 80


Proteiny miluju. Ať si říká kdo chce co chce, neumím si bez něj svůj život představit (stejně jako bez ovesných vloček :D) Nejčastěji ho využívám po tréninku, kdy je třeba rychle vyživit svaly anebo jako přísadu do vaření, pečení (do lívanců a do kaší!). Proto jsou pro mě rozhodující obě využití.
Měla jsem možnost ochutnat dvě příchuti.
Caramel machiatto - nádherná vůně. Po tréninku do ledové vody hrozně připomíná ledovou kávu, není nijak přeslazený. Co se tohoto použití týče, je to jedna z nejlepších příchutí, kterou jsem kdy měla. Nijak nepráší a rychle se ve vodě rozpustí. Co se týče jeho použití do kaše, velmi si cením že nehrudkuje, což některé proteiny často dělají. V kaši je na můj vkus ale málo sladký a nijak výrazný.
Chocolate coconaut - Zase neskutečně krásná vůně (i když výše zmíněný je vůně č. 1). O něco sladší než jeho kolega, báječně kakaový. Stejně jako on nepráší, dobře se rozpouští. O trochu méně mi chutná s vodou i když je taky moc dobrý, ale zase o to více v kaši, kterou perfektně osladí.
Obě příchuti můžu s klidným srdcem doporučit. Rozhodně je to jeden z těch lepších proteinů.



Proteinový popcorn
Tomu říkám vychytávka :D Nevím jak to na Vás působí, já jsem se ale hrozně těšila, až tu pixlu schovám do tašky a potajnu ji s krasavcem v kině sním :D Proč to nemají ve všech kinech? Krásné složení (jen kukuřice, protein, stévie a kokosový olej). Celá pixla má 20g bílkovin a 50g sacharidů, takže třeba super svačina!
Co se chuti týče, byl skvěle křupavý (a pixla dobře těsní, ochutnávala jsem ho týden před tím, než jsem ho celý snědla a popcorn byl pořád křupavý). Měla jsem sladkou kakaovou verzi. Musím říct, že je lehce cítit ten stéviový ocásek, který mi ale po pár soustech přestal vadit. Příjemná sladká kakaová chuť..co víc si přát. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že protein Vám obalí prsty a budete pak lepkaví :D a taky, že je těžké nesníst celé balení na posezení ;)


Mandlové máslo s čokoládou a skořicí
Pokud bych mohla napsat ódu na cokoliv...bylo by to asi na tohle máslo. Moji lásku k ořechovým máslům jistě znáte..ale tohle?! To je prostě nebe v puse. Opravdu silně šlape na paty nejlepšímu z nejlepších a sice mému milovanému kešu máslu. Spojení mandlí, čokolády a skořice je prostě na Nobelovku a kdo neochutná neuvěří. Skvělá jemná akorát tekutá konzistence, exclentní chuť. Jedinou nevýhodu vidím v docela malém balení, které je rychle pryč (asi mi na něj chodili po nocích skřítci :D) a že je třeba ho na začátku promíchat, díky čemuž jsem si "vylila"trochu obsahu. To je jedno. Není nic, co by stálo za zmínku, aby Vás to odrazovalo ochutnat tuhle skvělou věc. Za mě je to nejlepší výrobek, který jsem od nich ochutnala ;)


Zero sirupy
Nejčastější dotazy jsou právě na tyhle sirupy. Je třeba počítat s tím, že když to jsou sirupy bez kalorií a je to v podstatě "nic" nebude to polibek z přírody. Ano jsou tam umělá sladidla, ale pro nás dietáře, nebo pro ty, kteří si chtějí dopřát něco navíc a nechtějí ohrozit svojí linii je to skvělá volba. Pokud to nebudete pít po láhvích, rozhodně se nic nestane.
Javorový sirup - na ten jsem byla hrozně zvědavá a musím říct, že mi moc chutná. Chuťově se velmi blíží příchuti pancake od WF. Jemná karamelová chuť. Opravdu dobrý.
Jahodový sirup - Z počátku jsem se ho trochu bála, ale získal si mě taky. Velmi jemná jahodová chuť, která mi v kombinaci s cottagem a rýží připomíná mléčnou jahodovou rýži.
Oba jsou chuťově moc dobré, žádný chemický ocásek se nekoná. Konzistence je spíše řidší, ale na polití kaše nebo palačinek ideál. Pokud bych měla srovnat s kolegama z WF, určitě příště sáhnu po těchto, už si brousím zuby na butterscotch ;)

Využití v praxi :D Ovesná kaše s proteinem (caramel machiatto), lžíce mandlového másla s čokoládou, javorovým zero sirupem a opečeným banánem. Mňam!
 
Ovesná kaše s proteinem, s horkými skořicovými jahodami, zalité jahodovým zero sirupem. To pravé jahodové ráno!

Ceny, další příchuti a dostupnost těchto dobrůtek najdete tady
Originální obrázky byly použity z eshop.aktin.cz



12 komentářů:

  1. Verunko, na ty umělá sladidla pozor! Tady by se člověk měl zamyslet, jestli je to opravdu jen o tom - za každou cenu dobře vypadat. Protože umělá sladidla naše tělo prostě neumí strávit (dává to smysl - je to nepřirozené - chemické) a hlavně nezávislá studia poukazují na jasnou spojitost mezi umělými sladidly a formováním rakoviny v lidském těle. Bohužel nezáleží na tom, jestli se do těla přidávají po malých nebo velkých dávkách. Ono se to v tom těle někde nahromadí a později se to projeví. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. To máslíčko, ach! <3
    Sirupy vídám pořád na Instagramu, takže už jsem po nich také pokukovala. Ale zase si nejsem jistá, jestli by mi tady jen tak neležely, tak popřemýšlím. :-)
    Jinak vidím, že značka The Protein Works se nějak rozmohla. Zkouší ji kde kdo. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Čekám, až si do Aktinu budu moct zajít na ten javorový Zero Syrup, tak mě těší, že to byl dobrý nápad :)

    Spojení mezi umělými sladidly a možnými karcinogenními účinky plyne především ze studie, kdy se podával Aspartam laboratorním myším v extrémně vysokých dávkách... Já souhlasím s tebou, všeho s mírou, žádné extrémy, lžíce do kaše určitě žádné zdravotní obtíže nezpůsobí.
    Občas lidi tu péči o zdraví ženou až do moc velkých krajností (a pak si zapálí, opijí se na párty...). Taky by mě zajímalo, kde se ty cukerné alkoholy v těle mají hromadit, to mi nějak nejde do hlavy. Kdyby měl Anonymní autor odkaz na nějaké ty nezávislé studie, ráda si počtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko: Není problém. :-) Upřímně to, jestli se lidi opíjejí nebo si zapálí na párty, není můj problém. Já se takovýmto podnikům vyhýbám obloukem. Nepotřebuju koukat na to, jak se nezletilí pod vlivem alkoholu chovají a ničí si život.
      Odkazů na problematiku umělých sladidel je spousta - především v angličtině, ale nepředpokládám, že by to dneska dělalo někomu problém přeložit. Přikládám i odkaz na pořad Romana Vaňka na streamu - "Peklo na talíři". Jinak je mi jasné, že v dnešní době můžeme být trošku zmatení, vzhledem k tomu, že v Evropě se umělá sladidla poměrně propagují a ovlivnit se bohužel necháváme snadno. Jinak přece stačí "zdravý selský rozum". Skládá se naše tělo z uměle vytvořených syntetických látek? NE :-). Naše tělo neví, jak se k takovýmto látkám chovat. Ale je zbytečné se o tom dohadovat. Třeba si na tento komentář po nějakých těch letech vzpomenete :-).
      https://www.stream.cz/peklonataliri/767397-umela-sladidla
      http://foodmatters.tv/articles-1/is-artificial-sweetener-poisoning-you
      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/13/artificial-sweeteners-more-dangerous-than-you-ever-imagined.aspx

      Vymazat
    2. Měla jsem na mysli odkaz na nějaké nezávislé, např. dvojitě zaslepené studie, ne články/videa.

      Vymazat
  4. To mandlové máslo s čokoládou a skořicí musí být taková dobrota, že si to snad ani neumím představit! A láká mě i ta druhá příchuť proteinu, zrovna budu potřebovat nějaký nový, a ten popcorn zní taky zajímavě! :)
    Jen ty sirupy mě nelákají, stačila mi zkušenost s WF a špatně je mi jen co si na to vzpomenu!:D

    OdpovědětVymazat
  5. To máslo vypadá fakt luxusně :) Ale na druhou stranu, které oříškové není :D A s kombinací s čokoládou? Paráda!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Trocha sladidel neublíží..ale člověk si to musí sečíst, když denně přijmeš sladidla v proteinu, bcaa, sirupu, proteinové tyčince..už to nemusí být zanedbatelné množství.. nehledě na to, že hodně zadržují vodu v těle, což jsi vlastně myslím i psala, když jsi všechny takové věci vyřazovala před soutěží :)

    OdpovědětVymazat
  7. Líbí se mi úplně všechno! :) S takovými dobrotami musí být příprava na soutěž jedna radost :). Kouknu určitě na nějaké ty proteiny, ty vypadají skvěle. Veru chtěla jsem se zeptat jakou rýži kupuješ a zda je i střídáš? Já jsem teď používala basmati z Lidlu, ale už se mi přejedla a nevím jestli třeba basmati koupená jinde bude krapet jinačí nebo ne :D Snad mi rozumíš :) Děkuji, moc ti fandím, Ivana

    OdpovědětVymazat
  8. prosím co je to za chuť ta butterscotch ?:)

    OdpovědětVymazat
  9. karamela, stačí dát do slovníku :O)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥