pátek 9. listopadu 2012

Advent se blíží

Zdravím Vás!
Jak se máte? Já báječně, je přeci pátek! Zjistila jsem, že pátky mám fakt ráda, přestože je to ještě pracovní den. Je skvělé se ráno probudit a říct si, že zítra už nemusím vstávat, že dnešek už přežiju. Večer pak svádí užít si s přáteli u dobrého vína a v sobotu můžete spát jak se Vám zlíbí...no prostě super:) Je fakt, že o víkendu musím dělat nějaké věci do školy, ale i tak si přispím;)

zdroj google
Jak se těšíte na Vánoce? Jak už jsem avizovala v předchozím příspěvku já Vánoce miluji. Pro ty z Vás, kteří Vánoce nemají rádi(je to vůbec možné?:D) mám asi špatnou zprávu. Do Vánoce zřejmě jiný než vánoční příspěvek nečekejte;)...je to tak. Prostě miluji Vánoce.

Dneska pro Vám mám první Vánoční tip. Protože advent se blíží, je třeba na něj upozornit v čas. Máte rádi adventní kalendáře? Já je odmalička zbožňuji. Vždy jsem se těšila jaký obrázek se pod čokoládkou bude ukrývat...o takové překvapení se nechceme připravit, ne? no jo, jenže většina adventních kalendářů obsahují bůh ví co, jen ne čokoládu..takže? Máme několik možností;)

Čajový adventní kalendář.
Princip 24 okýnek je zachován, jen místo čokoládky najdete na každý den jiný čaj. V zimě se přeci čaje hodí více než kdy jindy a navíc je to skvělá příležitost ochutnat nové druhy čajů. Já osobně mám nejradši zelené čaje, ale nepohrdnu i dobrým černým,  zjemněným kapkou mléka. Každý den si tak můžete dopřát šálek čaje a nechat se překvapit jaký čaj to pro daný den bude:) Loni jsem ho koupila v Globusu, stál kolem 100,-, byl podobný tomu na obrázku. Určitě jej seženete v každém větším obchodě. (Hned jak nějaký potkám, hodím sem info i o cenách;)

Čokoládový adventní kalendář.
Adventní kalendář LINDT
Pokud máte adventní kalendáře rádi, především kvůli čokoládě, nemusíte se ho vzdávat. Víme přeci, že kousek kvalitní čokolády nám neublíží. Důležité je, vybrat kalendář s tou kvalitní čokoládou;) Na kusy po 10-ti Kč zapomeňte;). Jeden takový kalendář jsem viděla opět v Globusu, byl od Lindt, vypadal nádherně, velký, černý stromeček se zlatým lemováním, každopádně cena je vysoká. Stál kolem 500,-Kč. Pokud je to pro Vás moc a stejně po něm toužíte, zkuste naznačit svému "Mikuláši" ať Vám jej společně s čertem donese;)



Vlastní adventní kalendář
Pokud se Vám nelíbí ani jeden z nápadů, můžete si vytvořit vlastní kalendář, a to úplně celý, nebo můžete koupit před vytvořené postavičky, obrázky, které jsou určené na schovávání dobrůtek. Aby jste se nepřipravili o moment překvapení, domluvte se s kamarádkou, že je navzájem vyrobíte a pak si je vyměníte. Nemusíte schovávat jen jídlo, můžou to být hezké vzkazy, obrázky, postavičky s Vánoční tématikou. Pak nebudete mít ani tušení, co že vlastně najdete. (Hezkého Mikuláše mají v IKEA, za 279,-Kč.)

Jak jste na tom s Vánocemi Vy? Jaký adventní kalendář letos zvolíte?

Všechny obrázky byly převzaty z Google

5 komentářů:

  1. Také mám Vánoce ráda.
    Čokoládové kalendáře už právě nechci a toto je suepr tip! Doufám, že se čajový kalendář rozvede i k nám, do města! :D
    Kalendář od Lind je mooc drahý, to bych si nekoupila kvůli ceně. Také se hodně dělá, že si koupím kalendář za těch 10 korun, vyloupu, roztavím hořkou čokoládu a naliju do okýnek! :))

    OdpovědětVymazat
  2. ten cajovy kalendar je fajn napad:)

    OdpovědětVymazat
  3. jaj adventne kalendare su spomienka detstvo, ako sme ich každoročne dostavali v škole na mikuláša. a potom zjedli všetky čokolády skôr než boli vianoce :-)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzpomínka na dětství každopádně, já jsem si je ale šetřila opravdu jeden den= jedna kostička:D miluju překvapení, tak jsem se o to nechtěla ochudit;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥