středa 23. července 2014

Můj současný režim

Krásný středeční den Vám přeji!
Jak se Vám daří? Já ani neumím říct, jakou mírou se mi vrátila motivace. To je neskutečné. Jeden den jste otrávení a líní a týden na to už se nemůžete dočkat, až si zase půjdete zacvičit :D Konkrétně dneska zaběhat, protože musím trochu trénovat na We run Prague, kam jsem se letos opět s moji milovanou Janičkou přihlásila. Loni to byl jeden z nejlepších zážitků a já vím, že s ní to letos nebude jinak ;)

Ptáte se mě, jak vypadá můj jídelníček, jak to mám teď nastavené. Trochu tuším, že se to zase bude brzy měnit, ale abychom to měli kompletní, tak jsem se rozhodla to sepsat, ať máte přehled :)



Co se jídla týče, jsem omezená potravinami jako je tvrdý sýr, šunka, tvarůžky (kvůli soli), cottage (kvůli laktóze). Pokud chci, můžu si je dopřát max. jednou za týden a této hranice se taky držím. Jinak je to stále ještě pohodička s ovocem, quest barkama, walden farms a tak :) Už dlouho ale v jídelníčku nezůstanou, alespoň co se dvou posledních týče. 

Hodnoty mám na den nastavené takto: 
Bílkoviny 100g
Tuky 45g
Sacharidy 166g

Oproti předcházejícímu režimu mám tedy více bílkovin a méně sacharidů. Pocitově to ale nijak nevnímám, nejsem hladová, ani unavená. Tím, že si ovoce dopřávám i ke svačinám, nebo kousek i k večeři musím říct, že svou dietu miluju :D

Nejčastěji v mém jídelníčku najdete: ovesné vločky, celozrnné pečivo, celozrnné těstoviny,brambory, rýži, kuřecí maso, ryby, hovězí, vajíčka, mozzarellu light, bílý jogurt, tvaroh, šmakouna ve všech podobách, tofu, olivový olej, ořechy, arašídové a kešu máslo ♥♥(moje nová závislost), avokádo, zeleninu a ovoce všeho druhu. Díky mojí nové růžové lásce z fitmarku není problém sebou nosit jídlo kamkoliv. Takže si vše vždycky na další den nachystám a musím říct, že když si to rovnám do té tašky, je to mnohem větší zábava :D
Jídlo v krabičkách na celý den, cuketová buchta na snídani a meloun místo zákusků od kolegy co slavil narozeniny ;)

Pitný režim teď v létě nejčastěji vyplní čistá voda.

Z doplňků využívám stále protein, BCAA, kofein, synefirne a vitamín C, občas večer zobnu i kombinaci vápníku, hořčíku a zinku.

Trénink mám nastavený formou 3+1, kdy tři dny procvičuji celé tělo a ten další den je věnován slabším partiím. Stále intenzivního rázu v supersériích. Po silovém tréninku pak dělám 25min. kardio. Ve volné dny pak dělám kardio na lačno (45-60min.), ale začínám i běhat v odpoledních hodinách kvůli WRP, takže se to snažím střídat. 

Jinak hubnu hezky, centimetry pořád ubývají, v průměru po cm týdně. Váhu mám momentálně na 54kg ;)

Zítra jedu na další společný trénink s Honzou a už se hrozně těším. Protože závody se blíží...už za 115 dní :D

Na závěr malý progress zadní strany. Fotky jsou focené v listopadu 2013, lednu 2014 a teď v červenci. Je moc fajn, se průběžně fotit. Ne protože by jste byli nějací narcisové, ale proto, aby jste se mohli k těm fotkám vrátit a říct, si jaký kus jste ušli. Musím říct, že ta fotka mi to dneska hezky ukázala. Už se hrozně těším, až tam přidám fotku z letošního listopadu. Musí to být mnohem lepší!

A co vy? fotíte si své pokroky?
Vaše V.♥

69 komentářů:

  1. používaš kalorické tabuľky? lebo mám zhruba tak isto teda tukov mam 58 a bielkovín 120 a sacharidov 156 ale mám pocit ze mám menšie porcie, ked to porovnám s tvojimi foto...tak či si to vlastne aj dobre zadávam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám, ale ne na zapisování potravin, ale když si hledám kolik má která živin. Mám předepsaný jídelníček víš. Fotky můžou klamat, ale těžko říct takhle naslepo, jestli to děláš dobře.

      Vymazat
  2. Ahoj Verunko, nestačím zírat, fakt! Moc ti to sluší :-* Mám hroznou chuť si zacvičit, bohužel mě od soboty hrozně trápí střevní potíže, tak vůbec neexistuje, že bych cvičila nebo jedla něco jiného než suchary nebo suché rohlíky :-(úplně mi to narušilo můj režim a mám náladu pod psa :-( A to jsem si zrovna v sobotu po mém posledním tréninku říkala, že už začínám vypadat jako bikinka.
    A ponechal ti Honza v tvém jídelníčku ještě cheat snídaně a večeře jednou do týdne? To už asi neexistuje viď? Teším se až napíšeš něco o tvém tréninku v posilovně, jak probíhá a jaké máš pokroky od začátku spolupráce s Honzou a tak. :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj krásko hrozně mě mrzí že tě trápí zdraví a přeji ať se brzy uzdravíš. Zdraví je přednější a neboj, pak to zase doženeš ty bikinko :* To jsem zapomněla napsat vidíš, mám jen volné snídaně a ty mi s koncem července končí, takže tento víkend mě čeká poslední. Pořád se nemůžu rozhodnout co to bude :D

      Vymazat
  3. opět super článek, jak já se vždycky těším, až napíšeš další článek :) Ten zadek a stehýnka máš krásný :)

    OdpovědětVymazat
  4. strašně ti to sluší, ten pokrok je úžasný :) máš krásné tělo :)

    OdpovědětVymazat
  5. senza progres, ty záda na fotce z července jsou hustý, samo i to ostatní teda :D Tu tašku jsem už někde na netu viděla a musím říct, že je to síla teda. To už chce opravdové odhodlání a vůli si vše tak krásně zorganizovat a vydržet. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadáš skvěle , super pokrok, moc Ti fandím! :-) a to nejen proto, že jsem také z Havířova ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sice o kusek dál z Ostravy ale taky Ti moc fandím :) Táňa

      Vymazat
  7. To je krása :) Mně to focení strašně pomáhá. Vždy, když tak trošku ztratím motivaci, podívu se na srovnání mých fotek a hned se mi to zase vrátí :)
    FitMaddie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že je to nejlepší způsob jak zaznamenat pokroky ;)

      Vymazat
  8. Vypadáš skvěle! :)
    Ale chci se zeptat, spočítala jsem si, že denně přijmeš 1500 kcal (přesně 1469 :D), tvůj bazální metabolismus je, tipuju, cca 1400/1500 kcal + při tréninku spálíš, opět tipuji, kolem 500 kcal (podle toho, jak moc náročné, dlouhé atd.) + další aktivity 300 kcal (cesta do práce, práce samotná, úklid, vaření, ...). Vychází to tedy tak, že tvůj příjem je zhruba o 750 nižší, než výdej.
    Všude na netu (nejsem odborník) jsem se však dočetla, že při hubnutí by měl být rozdíl příjmu a výdeje 300 - 500 kcal, ne více. Takže jsem zaražená :D. Nevím, zda je to takto dobře nebo to máš takhle nastavené jen kvůli blížící se soutěži, abys měla výsledky, co nejrychleji.
    Ptám se, protože si zrovna vytvářím nový jídelníček, který může být tomu tvému dost podobný (kvůli věku, výšce, sportovním aktivitám a snaze zhubnout).

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, jídelníček je vypracovaný na 6500KJ za den, BM mám 5757KJ, takže pod nejdu. Nejsou tam započítané bílkoviny přijaté z proteinu;) Ale jinak to chápeš dobře ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže je to celkovo 100 + cca.25g z proteinu + BCAA gramov bielkovin? Vďaka za odpoveď. Som z toľkých info zo všetkých blogov, serverov, fór už úplne zmätená koľko tých bielkovín je ideál :-)

      Vymazat
    2. Ano více méně tak to je. Pokud ale hledáš pro sebe kolik potřebuješ bílkovin, určitě bude stačit 1,6-1,8g na kilogram tvé váhy. Není dobré to s bílkovinama přehánět. Ber v potaz, že jsem v přípavě na soutěž a proto mám tomu uzpůsobený jídelníček ;)

      Vymazat
  10. Prosím tě a kolik měříš? Jsem zvědavá, protože mi připadáš vysoká a já vážím stejně a jsem prcek. Nechci si tě nějak dobírat, jen srovnávám se sebou. :D Jinak forma skvělá, tak jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  11. jsem moc zvedava na porovnani fotek rok od sebe v listopadu :) moc ti to slusi! jen tak dal ;))

    OdpovědětVymazat
  12. Ty krabičky vypadají úžasně! Taky si dělám fotky pro porovnávání a jakmile uvidím změnu, neuvěřitelně mě to nakopne kupředu a dává mi to sílu ve cvičení pokračovat :)

    OdpovědětVymazat
  13. K čemu by si porovnala kešu máslo? :) přemyšlím že si ho koupím. Úžasný pokrok, jsi opravdu dobrá a vytrvalá. Tak hodně úspěchů :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci představ si jak chutnají kešu oříšky a pak to několikrát znásob a rozmělni. Tak tak bych řekla že chutná to máslo :D příjde mi ta chuť výraznější než když baštíš klasické oříšky, sladší, ale prostě naprosto výborné. Díky moc za podporu :*

      Vymazat
  14. To je pořádnej pokrok! Já se fotila někdy na konci června, ale fotky ze svých začátků bohužel moc nemám, takže to moc porovnat nemůžu. Ale všichni kolem říkají, že jsem zhubla, což znamená že to nejspíš vidět je. :D Taky chodím běhat. Dneska jsem trhla rekord asi 5 km, jsem na sebe fakt pyšná, protože to je nejdelší kus, jaký jsem kdy bez přestávky uběhla.
    Máš moc pěknou a pestrou stravu. Mám to dost podobné. Taky hodně ovoce, zeleniny, vloček, oříšky, brambory, rýže, těstoviny, kuřecí...taky často kuskus, tuňák a luštěniny. V podstatě skoro všechno :D
    Ať se ti na WRP daří. :) Jak dlouho už se vlastně věnuješ sportování a zdravé výživě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Když to okolí říká, tak tam musí být už větší pokrok ;) No a jsi fakt šikovná, protože moc dobře vím, jak je těžké se k pěti km propracovat;) Jak dlouho? No zdravé stravě jako takové už několik let, ve fitness cca rok. Jinak jsem tancovala závodně deset let, ale do fitka jsem začala chodit na začátku loňského roku, pak od podzimu pravidelně ;)

      Vymazat
  15. Jee na takový článek jsem čekala :) Moc mě zajímá jak to teď máš, jsem holt zvědavec :D. Vypadáš skvěle Verunko a jsem i za tebe ráda, že se ti vrátila motivace :). Tento jídelníček se mi líbí mnohem víc, než ten, co jsi měla od Roberta, ale je to jen můj pohled. Cottage není vhodný a tvaroh jo? Mám v tom guláš :(. Počítá se do problémových partií i bříško? Slyšela jsem, že břicho by se mělo cvičit jen 2x týdně, nebo i víc? Ještě by mě zajímalo, zda se do sacharidů počítá i zelenina? Moc děkuji za odpověď. A jak často jsi měla zařazené ty cheat snídaně? Moc ti fandím a věřím, že to dokážeš :) Už teď totiž vypadáš báječně :) A ta nová taška vypadá úžasně..zavidím O:) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvaroh už taky budu vyřazovat;) No u každého jsou problémové partie jiné, ale ano, posiluji v každém tréninku i bříško a střed těla. Názorů najdeš na internetu milion, někdo zase tvrdí, že břicho se nejrychleji regeneruje a můžeš ho cvičit každý den...pak si vyber :D Já věřím Honzovi, že mi to naordinoval správně. Každý si musí najít to své, co mu bude vyhovovat ;) Do sacharidu zeleninu nepočítáme. Cheat snídaně mám povolené jednou za týden, ale jak jsem psala bude to jen do konce měsíce. Díky moc za podporu :*

      Vymazat
  16. Nádhera! :) Můžu se zeptat, jestli máš stále problém s celulitidou? Na fotce nic nejde totiž poznat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Hlásím že je na ústupu. Ještě není pryč úplně, ale z některých úhlů už není znatelná :) juhu :D

      Vymazat
  17. Jsi úžasná Veru! Gratuluji k výsledkům! Sexy prdelka :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Wohoooou, ty jsi kočka :D na mě ta čísla působí strašně male, ale zas máš přes 10cm míň než já ^^ mooooc držim pěsti ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Verunko,
    krásný pokrok, moc gratuluji, fakt ti to moc moc sluší!:) držím palce i dál:)
    Chtěla jsem se zeptat na ty mléčné výrobky - je jasný, že se to s nimi nemá přehánět, mléko nepiji vůbec (jen třeba 2krát týdně malinko do kafe) ale jinak ne...ale neumím si teda představit co třeba svačit, kdybych měla vyřadit tvaroh, jogurty, cottage...jasně, občas si dám oříšky, ovoce, někdy šunku/sýr ale jinak nevím:D - mluvím samozřejmě o dnech, kdy si hlídám nižší příjem sacharidů...a jinak tvůj názor na mléčné výrobky - myslíš že je nutné je vyřadit pokud člověk jen rýsuje (ale ne na soutěž)? jsem většinou zvyklá jeden denně mít (např. cottage/150-200 g bílého jogurtu/150 g odtuč. tvarohu). Děkují:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji. Ne určitě je nevyřazuj. Jsou to dobré potraviny byla by to škoda. Já jen kvůli soutěži ale do zdravého jidelníčku i při redukci podle mě určitě patří ;)

      Vymazat
    2. Takže po soutěži se k nim zase vrátíš?:) jooo jinak krásný botky! fakt luxusní, můžu se zeptat jak se přesně jmenují a kolik stály?:)

      Vymazat
    3. Určitě. Není důvod je ve zdravém jídelníčku nemít;) žádný stress, ju :) Botky jsem kupovala před rokem a něco a jsou to nike free run, ale nevím teď přesně číslo, které je označuje. Ale jsou fakt super, lehnunké, jako papučky;) Loni mě stály nějak přes dva tisíce, ale letos už bude spousta nových modelů a mohly by vyjít dost levněji;)

      Vymazat
    4. ok, děkuji za názor:) ...super, hned je omrknu, taky potřebuji nějaké nové a ty tvoje jsou fakt krásný, kouknu po nějakých podobných:)

      Vymazat
  20. Veru, vypadáš skvěle! Ten pokrok, já zírám, jen tak dál! :-))

    OdpovědětVymazat
  21. Ahojky Veru, me pripada, ze brisko a ruce se ti krasne tvaruji, ale stehna zustavaji porad oplacane. Mam uplne stejny problem, stejny typ postavy. Budes to s blizici se soutezi nejak radikalne resit? Diky :) Lucka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, ano snažím se to řešit :D Nohy cvičím dost vydatně, vysoké počty opakování, hodně pálení a taky dost kardia. Musím ale říct, že na centimetry se stále zmenšují, takže myslím, že je to dobrá cesta ;)

      Vymazat
  22. Jůů Veru, vypadáš very good! :) Byl by recep na tu cuketovou buchtičku? Ta vypadá sqele! Vlastně... všechno to vypadá krásně! Bych ti to nejradši snědla! :D I v dietě se dá jíst chutně, že ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozmixovala jsem půlku oloupané cukety, k tomu 60g ovesných vloček (budou asi taky lepší rozmixované)jeden bílek, 20g proteinu, trochu kakaa na vaření, skořici, špetku kypřícího prášku. Celé jsem zamíchala a dala péct asi na 25min. do trouby

      Vymazat
  23. Ahoj Verunko obracím se na tebe s otázkou. Protein užíváš už nějakou dobu a proto bych se chtěla zeptat zda se může noční protein užívat i během dne, nebo například do lívanečků a buchet. Moc se v proteinech nevyznám a potřebovala bych poradit :) Nebo by se měl noční protein užívat výhradně před spaním? Moc děkuji tvá fanynka Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivanko. Noční protein se zařazuje na noc, protože se dlouho tráví. Pokud ho chceš užívat během dne, vybrala bych chvíle, kdy víš, že se nebudeš moct delší dobu najíst, abys neměla hlad. Pokud jíš pravidelně pak to v podstatě ztrácí smysl a mohla by sis zbytečně zatížit trávení ;)

      Vymazat
  24. Ahojky Veru, fandím ti a vypadáš fakt dobře :) ale nemůžu se nezeptat, odkud máš tu žlutou sportovní podprdu prosím tě? Ta ti fakt sedne teda! Jinak pokroky máš úžasný, těším se na tvůj, věřím, že emotivní :)), příspěvek, až dopečeš ten pekáč a bude tam celej den a po celej týden,.. ha :)) jo a předem díky za odpověď! Přeju hodně motivace a sil :) Gabka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabko, moc Ti děkuji! Ta podprsenka je z H&M, mají tam plno super věcí na sport ;)

      Vymazat
  25. Na té první fotce odkud máš prosímtě ty nike boty?jsou mega krásné! :3

    OdpovědětVymazat
  26. Jíš docela málo, fakt nemáš hlad? Ani trošičku? Já bych s 166g sachrů asi sežrala všechno kolem.. a tuků je také poskrovnu.. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nemám hlad;) jsou to 3g na kilo váhy, to je v redukci normální, spíše horní hranice ;) Neboj se, nehladovím

      Vymazat
  27. Vypadáš fakt moc dobře. Ty svaly:-) Na jaké cvičení chodíš? Znáš třeba i zumbu s Domčou v Havířově?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) chodím jen samostatně do fitka, na skupinové lekce už nezbývá čas;)

      Vymazat
  28. Máš nádhernou postavu!:)..uplně jsi mi dodala tenhle týden motivaci!:)..mohla bych se zeptat kolik važíš?..:) koukala jsem že měříš stejně jako já :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky,
    mohla bych se zeptat jak delas cuketovou buchtu?
    Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozmixovala jsem půlku oloupané cukety, k tomu 60g ovesných vloček (budou asi taky lepší rozmixované)jeden bílek, 20g proteinu, trochu kakaa na vaření, skořici, špetku kypřícího prášku. Celé jsem zamíchala a dala péct asi na 25min. do trouby

      Vymazat
  30. pěkný :)) To jídlo v krabičkách vypadá dobře ;) .... Snažím se jíst zdravě, chodím často běhat a cvičím, docela se mi daří vynechávat sladkosti... Jenže pak někdy když něco sladkýho sním, třeba jen oplatek nebo trochu koláče, tak mám strašně špatnej pocit :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud se nechystáš na závody je i občas kousek koláče v pohodě ;) pro lepší pocit si třeba urči jeden volnější den v týdnu ;) nebo třeba dvě volné jídla ;) Pokud se ale hodně hýbeš a jídlo dodržuješ, jeden oplatek ti to nezkazí ;)

      Vymazat
  31. Závidííím... doufám, že brzo také založím blog a bude o čem psát :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj..zajímalo by mě,jestli lze takové postavy dosáhnout i domácím posilováním s vlastní vahou?Se stravou problém nemám..

    děkuji za odpověd

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥