pondělí 21. července 2014

Troška povídání & motivace

Zdravím Vás do nádherného letního počasí.
Jak jste si užili horký víkend? Já jsem chytla konečně trochu barvičky na koupališti a k večeru jsme si vychutnávali poloprázdné fitko, které jsme opouštěli jako poslední :D Jestli bouřky dovolí a dorazí až v noci, po práci ještě půjdem na chvíli k vodě.




Do včerejška jste měli možnost zúčastnit se soutěže, kde jedna z podmínek byla napsat, co je Vaší motivací. Nebudu zastírat. Tohle téma jsem vybrala záměrně, protože jsem se aktuálně nacházela v bodě, kdy se mi nechtělo moc trénovat a moje motivace mě opouštěla. Tak trochu jsem hledala elán a snažila jsem sama sobě vysvětlit proč dělám, to co dělám.

Není to jednoduchá cesta a každý z nás se občas v takové chvíli ocitne. Každý den prostě nemůže být posvícení a možná jsou právě i tyto dny důležité pro to, aby jste si uvědomili, co pro Vás Váš životní styl znamená.

Co mi velmi pomohlo byly právě Vaše komentáře, na které jsem vsázela. Pomohli jste mi uvědomit si, co je pro mě důležité. Víte blog jsem kdysi zakládala pro to, abych se podělila o zkušenosti s holkama jako jsem já. Což ostatně stále trvá. Ale momentálně už to není jen o tom, že něco předávám dál, ale že vy předáváte hodně zpátky. Ta motivace, kterou pro mě jste, je neskutečná. Ten  pocit zodpovědnosti, který cítím, když jsem se pro něco uvrtala mě tlačí makat dál, i když se mi moc nechce.

Většina komentářů o motivaci byla o tom, že motivací jste si vy sami. Musím říct, že jsem nadšená, to je prostě skvělé! Protože děláme to pro sebe, nikdo to za nás neodmaká a i proto by nás měly pohánět vlastní pokroky. Sama jsem si to včera vyzkoušela na vlastní kůži.

Poprvé jsem cvičila bez trička, jen v kraťasech a sportovní podprsence. Víte, vždycky jsem se docela styděla takhle cvičit, včera ale bylo fitko prázdné a říkala jsem si že v tom horku snad nikoho nepohorším. Co je ale důležité, mezi sériema jsem na sebe mrkla do zrcadla a když jak jsem z hluboka dýchala, při výdechu se mi úplně zřetelně rýsovalo všech šest kostek na břiše. Chvíli jsem nevěřícně zůstala civět do zrcadla, jestli je to fakticky moje břicho a pak jsem se musela furt usmívat. Ke konci tréninku už to vidět nebylo a tak jsem to nemohla zachytit na fotce, ale věřím, že už brzy tam kostičky budou jako doma a uvidím je kdy budu chtít. Pocit k nezaplacení, který Vás rozhodně nutí makat dál a více a nejvíce. Stejně jako moje spodní část těla, která prostě pořád zaostává a to já jí teda nedaruju.

Co tím vším chci teda říct :D Nevěšte hlavu, když se Vám zrovna dneska nechce nic dělat, když absolutně nerozumíte na co jste se to dali a proč to všechno děláte. Protože to se stane každému. Důležité je, nenechat se tím zvyklat, zachovat si disciplínu a nepolevit. Projet si motivační videa, fotky, udělat si porovnání pokroků, podívat se jak dlouhá už je ta cesta po které jdete. Nebojte se sami sebe pochválit a uznat, že už máte něco odmakané a že je to znát. Uvidíte, že za pár dní se elán zase vrátí a vy budete jen rádi, že jste nepřestali a vydrželi. Protože jen ti co vydrží můžou být ti nejlepší. Jen ti můžou dosáhnout svého cíle. Protože nejhroší trénink je ten, který se nestal.

Mimochodem, už jsou vypsány termíny kondičních závodů...takže moje první soutěže bude Grand Prix Ostrava 15. listopadu. 117 dní do závodů! Na to je třeba myslet, není to tak hodně jak se může zdát. Moje obrovská motivace!

Díky za Vaši podporu. Velmi si jí vážím. Tento týden se můžete těšit na výsledky soutěže ♥ Držím palce.
Vaše V.♥
PS: Jak bojujete s nedostatkem motivace vy?

43 komentářů:

  1. Moc se mi líbí tvá postava a také hlavně tvůj přístup ke všemu :) ta tvá vůle nikdy nepolevit je mým cílem :))
    Jak často s jak dlouho děláš kardio?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Kardio dělám 3x týdně 45-60min, plus na konci silového tréninku, který je 4x týdně 25min.

      Vymazat
  2. Jupiiii beru diar a tohle datum krouzkuju, jsem z Ostravy tak se urcite prijdu podivat a podporit te ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko moc krásný článek! I toto je pro mě motivace, takže děkuji :) Udělala jsi obrovský pokrok, změny jsou veliké a postavu máš jako lusk ;) Přítel na tebe musí být pyšný. Moc moc ti držím palce v tvé cestě. Ještě jsem se chtěla zeptat na kolik máš nastavené hodnoty B/S/T? Děkuji :) Krásný slunečný den, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :* No můj krasavec nezůstává pozadu maká na sobě jako divý, takže je to vzájemné ;) B100g, S166g, T45g

      Vymazat
  4. Jsi nádherná a na bříško buď pyšná!:) neboj s nožkama to máme podobně, tuk se tam drží potvora, ale my ho vyženem!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je jeden z nejlepších článků, už teď jsem namotivovaná do fitka, kam jdu až ve tři odpoledne :)
    Protože dnes mám krizi po víkendu, a teď jsem si uvědomila, že vlastně jediné co nikdy nevzdám je jít si za svou vysněnou postavou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! Dobře si zacvič

      Vymazat
    2. Zacvicila jsem si skvele a jeste jsem si udelala radost v Lidlu sortkama na cvico a behani :)

      Vymazat
  6. Nikola Weiterova měla taky slabý spodek a podívej se kde je teď. Mě když dochází motivace tak mrknu třeba pravé na ni a okamžitě se začnu stydět,ze mě ty hříšné myšlenky vůbec napadly:D Držím palce na závodech a hlavně v posledním týdnu přípravy ;)

    OdpovědětVymazat
  7. náhodou vypadáš perfektně, podle mě máš hodně času vychytat formu na závody a uspět. Držím pěsti. Jinak k tý motivaci, ono by byla vážně škoda zahodit ten kus práce co už člověk udělal, proto je dobré vydržet :)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš nádherně ploché a vyrýsované bříško, jenom ty boky bych trochu utla, ale jinak jsi krásná

    OdpovědětVymazat
  9. Veru, to je skvělý!
    Krásně se to čte a vypadáš výborně :) držím palce!

    OdpovědětVymazat
  10. Co si budeme povídat, každý má občas potíže s motivací. :/ Já mám takové období už docela dlouhou dobu a stále nemůžu najít tu chuť, jako jsem měla na začátku. :( Ale věřím tomu, že zase přijde, stejně tak jako u tebe :)) Vypadáš skvěle! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná by nebylo od věci zkusit na týden vypnout, vyčistit hlavu, utřídit myšlenky a najet znovu, věřím, že ti to vlije nový elán do žil :*

      Vymazat
  11. Máš opravdu dokonalou postavu!:-)

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj, mohla bych se zeptat, jaké cviky děláš na břišní svaly? děkuji moc:) Jinak skvělá práce, já začala chodit do fitka od minulého týdnu, docela mě to začalo dost bavit, a ty mi ještě dodáváš více motivace na sobě pracovat. Doufám, že se někdy dopracuju k Tvé postavě. Momentálně ji mám stejnou jako ty před supertréninkem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji Zkracovačky, vzpor na rukou, zvedání kolen ve visu..Držím Ti moc palce!

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. No jde ti to krásně a kostičky za chvilku jistě budou na denním pořádku! Moc držím palce v přípravě, ráda se pak na tebe zajdu na soutěže podívat! ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Za mě už máš teď úplně nádhernou postavu! Ta první fotka - první, co mě napadlo - že bych všechny ty holky, co sháněj co největší bikini bridge obepsala a poslala jim tuhle fotku s tim, že z jejich fotek se mi dělá zle, a že takhle má vypadat dokonalý bříško! Zdravý, sexy, skvělý! Vydrž dál! :) A.

    OdpovědětVymazat
  16. Máš vážně úžasnou postavu! Ty kostičky tam stoprocentně do týdně budou ;) Když se na sebe podívám po cvičení, taky mám občas pocit, že už tam konečně něco vidím a je to vážně skvělý pocit! Taky mi spodní část trochu zaostává a přitom nohám dávám podle mého zabrat až moc, ale ono se to časem určitě podá :)
    Když nemám motivaci, je všechno v háji. Nemám na nic náladu a myslím jenom na to, že až do konce života budu muset cvičit a zdravě jíst a že už si prostě nemůžu jen tak dát tabulku čokolády a z toho mám hroznou depku. V takový dny většinou jen sedím u televize a chce se mi ze mě brečet, protože si připadám úplně k ničemu a mám pocit, že nikdy nic nedokážu a že to, co dělám, stejně nemá cenu. V tu chvíli se ke cvičení prostě nedokopu a pak pro změnu přijdou výčitky, že jsem nic nedělala. Ale druhý den se zdá všechno lepší a já mám najednou plno energie, takže si ten předchozí den vynahradím. Většinou to zkrátka přes tu noc odezní :)) Ale jsem vděčná za to, že když nemám motivaci, nejdu se přecpat něčím sladkým. To už jsem se odnaučila a navíc by pak všechna moje snaha přišla vniveč a to by byla děsná škoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc :* Neboj, každý má občas pocit, že je to všechno k ničemu. Naštěstí je plno takových, které tě utvrdí v tom makat dál. Protože víš že to za to stojí!

      Vymazat
  17. Taky mívám někdy potíže s motivací a říkám si, proč to všechno vlastně dělám, kolik mě to stojí času, peněz a energie. Většinou jsem bez motivace, když mi přijde, že tělo stagnuje. I přes dietu mi teď pěkně rostly bicáky, tak motivace bylo dost...navíc jsem po dietě měla pěkný břicho. Jenže teď jsem se vrátila o kus zpátky zase a stěží hledám motivaci. Proto si hledám nového trenéra, aby mě trochu nakopl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou když nevidíme pokroky, tak nás motivace opouští. Jde o to ale vytrvat, však ono se to zase rozběhne ;) Trenér by mohl být skvělou motivací ;) Držím palce

      Vymazat
  18. Veru, neboj, všichni ti tady, alepsoň doufám, fandíme! Ty to dáš a už se těšim, jak nám budeš popisovat ten poslední týden před závody a závodění samotný! Uvidíš, ty se tam dostaneš :) Sama miluju ten pocit, když chci něco vzdát, ať už s hřešením v jídle nebo cvičení, ale nepolevim a pak jsem na sebe pyšná, že jsem vydržela! Tak si ten pocit zapamatuj a buď na sebe pyšná :)

    OdpovědětVymazat
  19. Bříško máš eňo ňuňo! :))
    Ať se ti furt tak krásně daří jako doposud, krásko. :*

    OdpovědětVymazat
  20. Jak často cvičíš na břicho?:)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Veru, mas prekrasny blog, plny skvelych receptu a uzasne motivace. Ja jsem v breznu zacala hubnout, protoze jsem se proste a jednoduse najednou nevesla do sveho obleceni, nastehoval se ke me pritel, ktery zdravemu jidlu moc nehodoval, a protoze rad varil a nakupoval, tak to hold odnesla moje postava. Tak jsem prevzala kuchteni ja, zacala varit zdrave a snazila se dle vlastniho rozumu pouzivat takove potraviny a v takovem mnozstvi, aby to bylo akorat pro redukci vahy. Zacala jsem i cvicit - 3x tydne chodim na kruhovy trenink, 50 minut posiluji a 25 minut kardio. Nyni mam o 14 kg mene, jsem spokojena, moc.Snazim se i jak jsi psala sacharidy (pecivo, vlocky, atd jist jen dopoledne, u obeda si take dopravam sacharidovou prilohu (zitne testoviny, pohankovo tvarohove knedlicky, obcas i pecivo, brambory apod.) Odpoledne a vecer uz hlavne bilkoviny (maso, vejce, soja, smakoun, tofu..) a zelenina(varena, dusena, pecena, sirova, grilovana...), take jsem si jako prilohu oblibila nudle od smakouna - v podstate zase cista bilkovina, k jakekoli omacce, treba i na sladko. Jenze, uz nechci hubnout na vaze (vazim 51kg pri 171 cm), ale potrebuji jeste par centaku z briska dostat, navic bych nechtela prestat cvicit a nevim, jestli mohu cvicit porad tak jako doted - ale stale me to bavi. take bych chtela vice spevnit postavu, nevim jak toho dosahnout, jestli posilovanim, kardiem, kombinaci obojiho, ani nevim, jak mam ted dal jist, jestli porad na tom snizenem poctu KJ pro redukci vahy, ale zase mi pujde vaha porad dolu. A prosim, nejsem zadna vychrtla anorekticka, jsem obycejna holka, nejsem tlusta ani oplacana, ale asi jako kazda holka stale vidim nejake nedokonalosti a rada bych s nimi zatocila, jen nevim jak presne na to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Na jídle zkus pomalinku přidávat a kontroluj co ti to dělá s tělem. Doporučuje se přidávát cca po 400KJ týdně. V momentě kdy začneš přibírat pochopíš, že je to příliš a zase trochu ponížíš. Tak by ses měla dostat na tu udržovací hranici. Ono udržet váhu není nic lehkého, chce to hlídat stejně jako u hubnutí ;) co se cvičení týče, klidně cvič jako doposud pokud tě to baví nevidím v tom problém. Pokud chceš zpevnit, zkus zařadit více posilovacích cviků a trochu uber z toho kardia. Držím palce.

      Vymazat
    2. Mockrát děkuju za informace. Cením si jich. A omlouvám se, že znovu otravuju s dotazem, ale pokud si dám např. vločky, pečivo, domácí müsli, tad k snídani, k dopolední svačině by už mělo sacharidů být méně, nejlépe např. jogurt, tvaroh, šmakoun a menší kousek ovoce, abych si mohla dát u oběda přílohu ze sacharidů (např. celozrnné těstoviny, rýži, brambory...) A když mám trénink vždy dopoledne, tak se doporučuje dát si po tréninku ovoce a pak do hodiny nějakou bílkovinu (což si dávám právě jako tu svačinu), je to ok?

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥