úterý 19. prosince 2017

Fitness Vánoce?

Ahojte!
Vánoce jsou za dveřmi, přijde Vám to?



Ve svém okolí vnímám dvě skupiny lidí, podle jejich přístupu k Vánocům. Skupina #všechnofitnesslowcarb #hlavněnepřibrat a skupina #jednouzaroksetomůže #navanocesekalorienepočítají
ke které patříte vy?


Prošla jsem si oběma verzemi. Rok, kdy jsem chtěla udržet kostičky na břiše a tak jsem totálně odlehčila bramborový salát (a to tak, že tam brambory ani nebyly :D), na Štědrý den jsem byla ve fitku, abych se neošidila o svůj trénink. Láska nebo posedlost? Někdy sama nevím. 
Měla jsem i vánoce, kdy jsem si řekla, tak konečně si můžu lehnout k televizi a tlačit cukroví a vánočku bez výčitek. 

A v obou případech mi bylo fajn, protože jsem to tak zrovna cítila. Letos to bude rovnováha mezi extrémy. Co si teda neodepřu a co už jsem si za ty roky "modifikovala"?

Cukroví
Za ty roky, co mě zdravý životní styl baví jsem napekla už tolik druhů vánočních cukroví, že jsem si našla cestu k tomu, udělat to cukroví zdravější, ale pro mě i daleko chutnější. Nepeču vanilkové rohlíčky a to ne protože bych se bála pšeničné mouky nebo cukru, ale protože se mé chutě za ty roky prostě změnily a protože mi klasické cukroví moc nejede. Cukroví ostatních vždycky ráda ochutnám a raffaelo, které mamka dělá z poctivého salka mám ráda. Ale výjimky potvrzují pravidla, ne? :)

Salát
Bramborový salát si poslední roky dělám vlastní se sojanézou. Část brambor jsem vyměnila za vařený celer - který je od brambor v salátu skoro k nerozeznání a sníží celkovou energetickou hodnotu. Nejlepší salát dělal můj dědeček a kdybych měla možnost ho na Vánoce jíst, vemte jed na to, že ten svůj bych nedělala... ale protože to je tak jak to je, umíchám si svůj a to ne protože bych potřebovala mít nižší energetickou hodnotu, ale protože majonéza není moje nejoblíbenější dochucovalo. Tak to prostě je. 

Řízek
Vánoce u nás tradičně znamenají kuřecí řízek místo kapra. Možná protože jsem jako malá kapra nechtěla kvůli kostičkám jíst a tak jsem si navykla na řízek. Nemám ráda smažené řízky. Prostě nemám a tak si letos dám buď řízek přírodní a nebo možná raději vsadím na nějakou tu rybu, třeba zrovna kapra, jen ne v klasickém trojobalu.

Vánoční nálada zachycena Sony

Co si rozhodně neupřu je sklenička vaječného koktejlu, víno k večeři nebo vánočka s vrstvou másla na snídani. Protože proč ne?
Jestli si půjdu letos zacvičit ještě nevím, možná raději, kdyby bylo hezké počasí zajdu vyšlapat Javorový, který jsem si letos zamilovala. Pohyb je ale moje radost a tak se od něj na Vánoce určitě neodstřihnu.
Nic se nemá přehánět a věřím, že Vánoce jsou tu od toho, aby nám bylo moc příjemně, abychom si odpočinuli, ale taky proto, abychom načerpali sílu a motivaci do dalšího roku. 

Od ledna pro Vás chystám nový projekt... Tipnete si co to bude?
Budu se těšit, že se ke mě přidáte :)

Krásné a pohodové Vánoce

Vaše V.

4 komentáře:

  1. Krásně napsáno. :)
    Souhlasím s tebou, rovnováha je důležitá a hlavně nic není dobře ani špatně, když člověk celá to, co právě on chce podle toho, jak to cítí. ;) Ale samozřejmě to není vždy jednoduché. :D Krásné Vánoce a jen to nejlepší do dalšího roku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som makať bola. Čo budem celý deň robiť že áno ? :D V kuchyni stačia dvaja kuchári- mamina a ocino :D Ja zas to tak neberiem. Proste životný štýl. Napáckala som sa šalátu lebo sa naň teším celý rok. Vypráženú rybu v oleji som nahradila na tú z rúry v ovsených vločkách- neznášam zmažené veci či sú to hranolky, rezne ... proste nechutí mi to... no k telke som si už odniesla poctivú nálož koláč :D na druhý deň som už ale sekala dobrotu :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥