středa 11. prosince 2013

Vánoce, Vánoce!

Krásnou středu moji milí!
Jak pak se Vám daří? Já mám za sebou zdárně první týden (a kousek) tréninku a jídelníčku o kterém jsem Vám říkala. Jak to celé cítím a jaké jsou změny Vám chci shrnout až po dvou týdnech. Takže už brzy:)
Dneska pro Vás mám takový malý post o Vánocích. Protože Vánoce ty já miluju! Není kouzelnějšího období než toto. Chtěla bych Vám napsat jak je tedy vnímám a prožívám, co řeším a co neřeším a co bych si přála najít pod stromečkem:)



Nedělám Vánoční úklid
Ano, vím, že je to v podstatě taková malá tradice, vysmejčit celý byt, odtáhnout nábytek, vysát staré pavučiny, vyleštit okna a tak. Taky neříkám, že je to špatně. Podle mě to ale uvádí celé Vánoce do shonu. Protože proboha ještě musíte uklidit celý byt. Před Vánoci tedy uklízíme jako prostě celý rok normálně, tak abychom měli doma čisto jako každé jiné období. Vánoce nechci a odmítám mít spojené s úklidem:D

Náš letošní věnec, domácí výroby.

Všechno zdobím
Protože Vánoce jsou moje slabost, snažím se navodit atmosféru kde se dá. Vždycky po bytě rozvěsím ozdoby, vytvořím adventní věnec, stromeček nestavíme až na štědrý den, ale pár dni před, abychom si ho trochu užili. Vyrábím i adventní kalendáře pro mého krasavce a krásnou sestřičku. Miluju svíčky a miluju světýlka. Všechny dárečky (kromě těch které má krasavec pro mě) balím já. Dost si to užívám a hraju si s jejich zdobením. Vánoční výzdobu mám i v diáři a už i v práci si zvykli na to, že svítící stromeček a koledy před Vánoci musí být:) PS: Dokonce mám odpočítávání do Vánoc v telefonu:) a mám vánoční nehty.

Dárky nakupuju na poslední chvíli
Ano. Prostě nejraději věnuji víkend tomu, že ho strávím v obchoďáku a nakoupím vše co je potřeba. Letos objednávám i něco přes internet, asi to do budoucna budu využívat trochu více, je to super:)

Ještě jsem nepekla
Letos jsem ještě nestihla napéct cukroví. Dokonce jsem zvažovala zda ho vůbec péct, kvůli našim jídelníčků. Nějaký cheat day tam ale máme a byt se prostě musí provonět, takže určitě upeču perníčky ze žitné mouky a zdravou variantu kokosek:)

Vánoce nejsou svátky obžerství
Přestože jsem se letos rozhodla a na Štědrý den si dopřeju klasické jídlo, nevnímám to jako svátky obžerství. Další den zase jedu na svou rýži a kuře a pohyb. Pak se lidé diví, že je to stresuje, když se čtrnáct dní v kuse cpou.

Svým způsobem věřím
Nejsem si jistá v co přesně věřím. Vím, že dárky prostě nenosí Ježíšek. Věřím, ale v kouzlo Vánoc, kdy se můžou dít zázraky. 

Nestresuju se
Doopravdy. Vím že pro mnoho lidí je to období stresu. Ale o tom Vánoce nemají být. Proto právě nedělám Vánoční úklid. Snažím se to období hezky užít. Do ničeho se netlačím a nenutím. Na lidi se usmívám a opravdu jsem v pohodě a věřte mi, že to ovlivní velmi pozitivně i Vaše okolí. (vlastně nemám ráda negativní lidi po celý rok;))
Navíc se hrozně těším z toho, jak budou mít mí nejbližší radost z dárečků, které jsem pro ně vymyslela. To je přeci smysl toho všeho, udělat radost někomu, koho máte rádi.

Vidím celou rodinu
Na Vánoce vždy obcházíme celou rodinu. Je to super příležitost se se všemi vidět. Nejvíce se vždycky těším za mojí tetou, která pořádá každý rok Vánoční večírek. Sejdem se tam všechny sestřenky, její kamarádi, jejich děti, kteří jsou zase moji kamarádi. Asi dobrých dvacet lidí od nejmenší po největší. Vždycky si nadělujem dárečky do pěti korun, abychom nepřišli na mizinu. Je zábavné sledovat, co originálního kdo vymyslí. Každý rok nám teta vyrobí speciální trička nebo vymyslí něco originálního jako třeba sobí parohy a děláme hromadné fotky, chodíme sáňkovat...pak se hlavně pije, jí a povídá. Nádherný čas.

Sleduju Vánoční filmy.
Mám hrozně moc ráda Vánoční filmy a pohádky, ty dokážou navodit tu správnou atmosféru, nejraději mám Santa Claus (všechny tři díly), Grinch, Sám doma (jedničku a dvojku), Láska nebeská, Polární expres..prostě všechno s Vánoční tématikou. Našla jsem na internetu vtipnou věc a to cvičení při sledování Vánočních filmů. Když uslyšíte slovo ze seznamu, musíte na něj splnit úkol. (viz obrázek)

Jsem skromná
Málo kdy mám vyhlídnuté něco, co bych pod stromečkem chtěla najít. Letos bych si strašně něco přála, vím ale, že to není splnitelné. Moc bych si přála strávit ještě jednou loňské Vánoce, které byly v přítomnosti mých nejdůležitějších mužů. Už nikdy se takhle nesejdem a to je jediná věc, která mě bude na Vánoce už navždy tížit. Ty loňské byly asi ty nejkrásnější v mém životě...Doufám, že i tak mě jich spoustu nádherných ještě čeká. Tímto bych Vás chtěla poprosit, užijte si letošní Štědrý večer. Řekněte všem svým blízkým jak jste rádi, že s nimi jste. Nikdy nevíte, kdy to můžou být Vaše poslední společné Vánoce. 
No dost toho sentimentu. Z materiálních věcí by mě potěšilo určitě nějaké krásné oblečení z Nike na cvičení;) Jo a chtěla bych krásnou postavu. Tu si ale nadělím sama;)

Asi nejkrásnější Vánoce byly ty loňské.

Jak prožíváte Vánoce vy? Co děláte vždy a co nikdy?Co byste chtěli najít pod stromečkem?

Obrázky z google.com

11 komentářů:

  1. Moc hezký článek :-) Vánoce mám taky moc ráda, sejde se celá rodina a je nám dobře.
    A máš pravdu s tím stresem.. Já se taky nestresuju, naopak, užívám si to a těším se na reakce mnou nadělených dárků :-)
    P.S. Christmas move workout je skvělá věc! Asi to při nějakém tom filmu nebo pohádce prubnu :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Kočko, jsem hrozně zvědavá na tvé shrnutí jídelníčku a tréninku. :)) Doufám, že se ti daří!
    Já už jsem napekla perníčky a tento víkend budeme péct ještě pár druhů cukroví, ale nebudeme to přehánět. :D
    Dárky také budu shánět až na poslední chvíli, a to jsem si říkala, jak si je nakoupím pěkně s předstihem. No, nějak to nevyšlo. :/ :D
    Ani já Vánoce nebudu vnímat jako svátky obžerství, ale minimálně 24., 25. a 26.12. se budu muset v jídle podřídit rodině. Na Štědrý den bude klasika, ale potom mě čekají obědy u babiček, a to se neodmítá. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj už brzy se dočkáš;) Zatím se držím musím říct a hodlám dál zuby nehty:D
      Já mám totiž zvláštní povahu, prostě musím všechno na poslední chvíli, jinak se nedonutím. Nakupování dárků je sice příjemná záležitost, ale i tak to odkládám

      Vymazat
  3. Souhlasím. Vánoce nejsou obžerství, cukroví nepeču, neuvěřitelně se těším na celou rodinu ale narozdíl od tebe dárky už naštěstí mám .D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šikovná, že už máš dárky...fakt všechny? ty jo...asi bych už měla začít:D

      Vymazat
  4. To cvičení s filmy je mazec. :) a Sám doma taky miluju. Viděla jsem před 14 dny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kromě Sám doma už všechny z jmenovaných zkouknuté. Ale v toto období si je klidně pustím i vícekrát;)

      Vymazat
  5. veľmi pekný článok mala by som sa konečne odhodlať a začať so sebou niečo robiť ! :) máš fajn blog pokiaľ chceš porzi sa na moj možeš ma aj sledovať aj sa ti tam zapáči :)

    OdpovědětVymazat
  6. Velmi pěkný článek! :) To cvičení s filmy je super nápad. :D Objednávání dárků a věcí obecně z netu je záležitost, která se mi taky líbí, akorát nesnáším to napětí, jestli Česká pošta něco nepos.. nezkazí. :)
    P.S: Miluju, jak Ti sněží menu!

    OdpovědětVymazat
  7. Jak vypadají tvoje vánoční nehty? To by mě docela zajímalo, také miluji Vánoce ale dát si motiv Vánoc na nehty mě nanapadlo.. nedáš fotečku na inspiraci, prosím? Jinak přeju šťastné a veselé :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥