středa 1. října 2014

Začít vidět překážky, znamená uhnout pohledem z cíle...

Moji milí čtenáři. 
Krásně se mi rozrůstáte, o čemž svědčí už 2.336 palců na facebookové stránce. Vaší přízně si hrozně moc vážím. Někteří z Vás jsou se mnou déle a někteří se přidali čerstvě. Díky tomu, se mi začínají ve zprávách množit dotazy...Drtivá většina zpráv je hrozně milého rázu, držíte mi palce, přejete štěstí a chcete taky kousek pro sebe. A to je v pořádku, jak se k tomu ale dostat?

Často mi píšete, že chcete zhubnout, kulatější zadek, štíhlejší nohy, ploché bříško, jenom zpevnit, žádné svaly....Otázkou je, co jste pro to ochotni udělat?
Znáte ten citát? Když chceš něco, co jsi ještě nikdy neměl, musíš udělat něco, co jsi ještě nikdy neudělal...a to je čistá pravda. Když tedy v hlavě máte nějaký cíl, ať už je jakýkoliv, představte si ho. Naprosto reálně. Vidíte ten kulatý zadeček? Vidíte jak moc Vám sluší? A teď co s tím? Co Vás jako první napadne? Napadá Vás co pro to musíte udělat? Anebo se v hlavě začnou honit myšlenky s výmluvami proč nemůžete, nemáte čas, energii.... Chápete co tím myslím?


Je na každém z nás, jaký cíl si stanoví. Nejlépe čím vyšší tím lepší. Není přece malých cílů....
Důležité je, uspořádat si to v hlavě. Zapomenout na výmluvy a zaměřit se na ten cíl, na tu cestu, která k tomu vede. Nemáte čas? Ale ano máte, jen ho máte špatně zorganizovaný. Všichni máme 24 hodin a je jen na nás jakým způsobem je využijeme. Věnujte svůj volný čas samostudiu. Otevřete google, najděte si publikace k tématu, kontaktujte člověka, který tomu rozumí, nestyďte se poradit. Ale snažte se ze všech sil tu cestu najít. Věřte mi, jakmile tu cestu najdete, nebude jednoduchá. Spousta lidí Vás bude odrazovat. Proč to tak je? Protože budou závidět Vaší odvahu jít si za svým napříč ovčímu stádu, který jde svorně jednou tou nejrovnější cestou. Čím déle ale po té své půjdete, tím obratněji budete umět vybírat zatáčky, které se naskytnou. 
Co tím vším chci říct? Všichni můžete, vypadat jak chcete, cítit se jak chcete, být tím, čím chcete být. Jen to musíte doopravdy chtít a něco pro to udělat. Něco tomu obětovat. Nevymlouvat se. Jít si za svým. Hledat způsoby. Taky jsem byla normální tuctová holka, s pár kily navíc. A dneska píšu pro aktin.cz o své přípravě na závody v bikini fitness. Na břichu se mi rýsuje six pack a mám pořád tendence hladit si zadek, jak je hezký pevný a kulatý :D (úchylný ne :D) Jo pořád tomu nemůžu uvěřit, že ta holka v zrcadle jsem já. Že si můžu vzít krátké kraťasy a nestydět se za své nohy. A ne nemám to zadarmo. Musím vstávat ráno před prací na kardio a po práci jít do fitka makat. Musím večer uvařit jídlo na další den pro sebe i krasavce, protože jídlo je klíčové. Nemůžu si dát s mamkou zákusek na kávě, protože mi to nespadá do maker. Ale to je to, co mě na tom baví. Držet si svou disciplínu a vychutnávat výsledky. Užívám si to a tom to je ne?


Užívejte si svůj život a dělejte co Vás baví. Je příliš krátký na to abychom si neplnili své sny. Věřte že to dokážete a bude to tak!


A co vy? Plníte si své sny? 
Nikdy to nevzdávejte!
Vaše V♥

31 komentářů:

  1. citát ma ohromil, tak isto ako si ty udržuješ svoju motiváciu stále viac a a viac! držím palce ďalej, sledujem ťa asi rok, a vždy sa neviem dočkať na daľší článok ohladne prípravy na sútaž :) budeš skvelá, čo budeš, už SI skvelá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi můj velký vzor!:) děkuji a přeji hezký a usměvavý den:) Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný článek, děkuju ti za něj!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Amen! Sama bych to nenapsala lépe :)

    OdpovědětVymazat
  5. opravdu motivační článek :) donutil mě se pořádně zamyslet!

    OdpovědětVymazat
  6. Napísané perom skutočnej fitness- srdcom bojovníčky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezký článek Verčo :) Už dlouho tě sleduji a držím ti moc palce. Taky se snažím držet se ve formě, ale poslední dobou se mi to trošku vymklo, občas přišel vlčí hlad a bylo to v háji. Nastoupila jsem do celkem fyzicky náročné práce, dělám na směny, takže tam jsem cca 21 dní v měsíci a víkendy dvanáctky, prakticky pořád na nohou a tahání těžkých beden. Školu sice mám, ale lepší práci jsem zatím bohužel nesehnala. A od doby co jsem tady, tak upřímně nemám sílu a energii vůbec na nic, dojdu z práce a spím, udělám jídlo na druhý den a jdu zase spát, protože vstávám denně ve 3.45. Představa že po blázinci v práci půjdu odpoledne ještě do fitka, tak to bych asi zkolabovala. Nevím jestli by mi pomohlo více jíst nebo něco jiné, jenže zase nechci nabrat to, co jsem dala dolů, držím si příjem od 5500-8000 kj (z toho těch 7500-8000 je jen výjimečně), sacharidy střídám, aby si tělo nezvyklo na standart, cykluji sice nepravidelně, ale měním množství od 50 g do 250 g a při nižším dni dám více tuků. Chtěla bych dát dolů nějaký ten tuk, nabrat svaly (denně přetahám třeba tunu věcí), ale nevím jak jíst, abych měla vůbec sílu na život, natož na to, dělat něco pro sebe. Až seženu nějakou práci, která nebude tak náročná tak to půjde snad jako dřív, ale teď se v tom prostě plácám. Každopádně tobě moc držím palečky a fandím ti :) A kdyby si dala pro inspiraci zase nějaké jídelníček, tak budu strašně ráda. Děkují ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko možná zbytečně to tělo cyklováním sacharidů trápíš. Neboj se jich, pořádně se najez, když máš náročnou práci. to se pak nedivím s 50g že jsi unavená. Pokud nejsi v předzávodní přípravě, nevidím v tom smysl. Každopádně mimo toho jídla, by možná bylo dobrý mrknout po práci, která tě nebude tak vyčerpávat;) díky moc a držím palce.

      Vymazat
  8. No to mě právě štve, že pokud člověk chce mít pěknou postavu, tak musí 6x týdně dřít ve fitku a držet jídlo na sto procent, v horším případě sach. vlny... prostě to je na mě moc náročné a raději už to předem vzdám, než abych se trápila. Vím, že kdybych se moc omezovala, stejně mi pak ruplne v bedně a bude následovat přejídání.
    Pak mi akorát přijde, že když jím jakžtak zdravě, ale občas si dám i něco sladkého, cvičím sice doma, ale nezvedám těžké váhy ve fitku, tak je to k ničemu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko to není tak uplně pravda. Můžeš mít krásnou postavu a nemusíš být zavřená ve fitku 6x týdně. a dokonce ani netrápit tělo sachr. vlnama. Ale celé je to o tvém přístupu. Jestli si myslíš, že jíst zdravě a cvičit je k ničemu jsi na velkém omylu. Ale celé je to třeba chtít a vnímat to jako svůj životní styl. Vem si třeba Zuzku light, Lisu Marii, Marušku, cvičí si doma workouty a jaké to jsou krásky.

      Vymazat
  9. Budeš odpovídat na dotazy k minulému článku? Zajímal by mě ten jojo efekt po soutěži :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super, trefné, pravdivé a pěkně napsáno. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  11. Hodně štěstí! :)
    Bohužel ne všechny sny se dají uskutečnit, já na ten svůj musím zapomenout kvůli zdravotním důvodům. Ale vždycky se něco najde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, držím palce, i tak najdi sen, který se bude dát uskutečnit. N5kdy to nevzdávej :*

      Vymazat
  12. Moc krásný článek :-) Každý by si měl jít za tím svým snem a nehledat výmluvy, proč to nejde :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Verunko, před měsícem jsem poprvé navštívila Tvůj blog a vážně jsi mě inspirovala. Samozřejmě Ti držím palce :)
    Chtěla bych se tě zeptat, jsem jak píšeš normální tuctová holka s pár kily navíc, nikdy jsem nijak vážně nesportovala a ani moje strava nikdy nebyla nic moc. Díky Tobě jsem si přečetla knížku od Václavy Kunové, a tak jsem ve stravování udělala první změny, taky jsem začala běhat, chtěla bych navíc posilovat, ale do fitness centra se popravdě řečeno stydím jít, nevím ani jak bych na takových přístrojích měla cvičit. Neměla bys nějaký typ pro získání dobrých informací v této oblasti? Díky moc, a ještě jednou držím moc palce :) Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, díky za hezký komentář. Do toho fitka můžu doporučit sérii knížek anatomie nakladatelství C press, autor Fréderic Delavier: bodybuliding, fitness pro ženy, strečink a posilování středu těla. Jsou tam názorné obrázky, které značí, kterou partii cvičíš, jaké svaly pomáhají, jaká by měla být technika. Snad to pomůže;)

      Vymazat
    2. Diky moc :) Zuzka

      Vymazat
  14. Já si své sny plním po takových želvích krůčcích, ale furt tam nějaký progres je :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je skvělý motivační článek! Určitě s tebou souhlasím. Když člověk opravdu chce, tak to dokáže a kdo říká, že to nejde, tak je prostě slaboch. Každý to dělá pro sebe a je jeho volba, jak chce strávit zbytek života. :))

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Krásná, cílevědomá, inspirující. Jsi skvělá Verčo, strašně moc ti držím palce. Já si tě asi rozvěsím všude po pokoji, a ke každému obrázku si napíšu "Všechno jde".. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥