neděle 6. prosince 2015

Vánoční filmový maraton

Ahoj Vám všem :)
Už se těšíte na Vánoce?
Počasí moc Vánoční atmosféru netvoří a tak si musíme trochu pomoci sami a to klidně dvěma způsoby. Můžete vyzkoušet jeden z Vánočních receptů, které jsem Vám už publikovala a provonět si tak krásně byt, anebo kouknout na pár vánočních filmů.


Vánoční filmy totiž pro mě tvoří část Vánoc. Mám pár svých oblíbených stálic, bez kterých prostě nejsou ty správné Vánoce. Tak se zabalte do peřinek, uvařte si oblíbený čaj a udělejte si třeba filmový maratón, tak jak jsme to s moji kamarádkou (ahoj Maretko) dělaly my, pro tu správnou vánoční atmosféru :)



Grinch
Zelená příšera v podání bezkonkurenčního Jima Careyho je opravdu maximálně Vánoční. Celá vesnice Kdovíků, kteří žijí ve sněhové vločce, je dokonalou ukázkou vánočních dekorací, stromečků, sněhu, světýlek, dárečků..vše pro tu správnou atmosféru. Mimo to je i ta hlavní myšlenka filmu tak hezky Vánoční... když Grinch zjistí, že podstatou Vánoc nejsou dárky... a proto se Vánoce nedají ukrást. Příběh u kterého se dojmete, zasmějete a nasajete Vánoce.



Vánoční koleda
Možná ji znáte v psané verzi z knihovny mistra CH. Dickense. Tak přesně na náměty tohohle příběhu, opět v hlavní roli s Jimem C., byla vytvořena tahle krásná animovaná pohádka. Dopředu Vás ale varuji, na tuhle pohádku musíte mít náladu. Není to totiž typická sluníčková vánoční věc, ale chvilkami tak trochu smutná a depresivní záležitost. Každopádně stojí za shlédnutí, Vánoce na Vás dýchne i tak a ještě ke všemu Vás donutí k zamyšlení. Tři duchové vánoc, kteří berou starého mrzouta do minulosti budoucnosti i současnosti se Vám budou určitě líbit.


Polární expres
Další z řad animovaných kouzelných filmů. O malém chlapci, který přestává věřit na Stantu Clause se dostane do Polárního expresu, směr Severní pól. Nejenže získá nové kamarády, zažijou nějaké ty dobrodružství jak to bývá zvykem, potká se se Santou a začne zase věřit a slyšet znění rolniček - které slyší jen ti, co věří. Moc milá pohádka, kterou určitě shlédněte. ...a kdo z Vás slyší rolničky:)?


Velká vánoční jízda
Poslední z tipů na animovanou pohádku je Vánoční jízda. Poměrně novější film, jeden z těch vtipnějších, o nešikovném mladším synovi Santy. Hlavní zápletka filmu začíná ve chvíli, kdy Artur zjistí, že jeden z dárků nebyl doručen, ale o Vánocích se nesmí zapomenout na žádné dítko, to je jasný. A tak se vypraví na honbu s časem, aby dárek pro malou holčičku doručil včas a zachránil tak Vánoce. Prostě zábavná krása, musíte vidět :)


Santa Claus
To je ten nejlepší z nejlepších Vánočních hraných filmů vůbec. Na výběr máte hned ze tří dílů. V prvním díle hlavní hrdina Scott Calvin, stane Santou po té, co nešťastnou náhodou shodí ze střechy původního Santu a obleče si jeho věci na přání syna. Spolu s ním pak v saních rozváží dárky, sáně je na konci dne dovezou na Severní pol, který je plný dárečků, světýlek a malých skřítků. Jasný, že Scott nechce být Santou, ale nakonec svoji roli příjme. Další díly pak navazují na trable Santy Clause, kdy si musí najít ženu, aby mohl zůstat Santou a třetí díl pak vypráví o obddobí kdy čekají dítko a paní Santová chce na Severní pol dostat své rodiče, ale v utajení.. o tom že jsou Santovi, nesmí nikdo vědět :D Navíc zákeřný děda mráz chce Santovi jeho funkci ukrást... Od té doby co tohle sleduji (a že už to je nějaký ten rok, je tenhle film pro mě přesnou ukázkou toho, jak severní pol vypadá. Navíc věřím že skřítkové mají špičaté uši, stříbřičko na tvářích a umí perfektní kakao :D)
No je to nádherná trilogie, opravdu vánoční atmosféra, určitě nevynechejte :)






Sám doma
Tradiční Vánoční film, který určitě i vy každé vánoce vyhledáváte. Miluju oba díly, škodolibé vychytávky Kevina jsou prostě k popukání i když je vidíte po sto padesáté osmé :D Od té doby co sleduju Sám doma v NY na Vánoce, je jeden z mých snů vidět vánoční New York...prostě miluju komerční americké Vánoce..nic na plat :D



A co Vaše oblíbené vánoční filmy?
Vaše V♥

5 komentářů:

  1. MIluju vánoční filmy! Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, tak ty jsi můj člověk, přesně na tyhle filmy koukám každé Vánoce! :-) A ještě teda na Vánočního skřítka (Elf) :-)
    Krásné Vánoce :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Já už se tak těším, až si na Štědrý den s přítelem pustím Grinche :) A Sám doma zbožňuju taky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Paradoxne, žiaden z týchto filmov nemám rada ;-) radšej si pozriem iné rozprávky ..

    OdpovědětVymazat
  5. Veru, zkus mrknout jeste na http://www.csfd.cz/film/251615-legenda-o-vanocich/prehled/

    Z.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥