pátek 12. února 2016

#KrasnaBezVycitek ... Jsem krásná

Moje krásné čtenářky. 
Jak jsme s Verunkou slíbily, přicházím s dalším článkem na téma #krasnabezvycitek.. Dnes více než kdy jindy věřím, že tímto některým z Vás pomůžeme v cestě za sebeláskou. Protože je tolik krásných slečen, který o své kráse ani netuší... a to je taková škoda. Přitom stačí se jen správně podívat. 


Přidejte se k nám a ukažte sobě i ostatním, že umíte být #krasnabezvycitek ať už na instagramu nebo na facebooku. 




Jsem krásná. Zní to namyšleně? Co si řeknete o člověku, který to umí říct?

Je smutné, že když se člověk dokáže pochválit, když se má rád, bývá to často setkáno s nepochopením. Naopak, když se někomu nedaří, stěžuje si, jak vypadá, co ho trápí, tak ostatní rádi přikyvují jak je život nespravedlivý.

Jak se ale dopracovat k tomu, abyste mohly říct, „jsem krásná“ a neměly z toho špatný pocit a opravdu tomu věřily?

Od malička posloucháte, ať tolik nejíte, že budete tlusté. Když procházíte pubertou a tělo se začne měnit, nalévají se boky, prsa, tělo získává krásné ženské tvary, snažíte se všemožně, aby jste nebyly ženou, aby jste o ty křivky zase přišly. Spolužačky jsou hubené, doma Vám říkají krev a mlíko a vy si v hlavě zakořeníte, že přestože vypadáte krásně a zdravě, jste vlastně tlusté a nestojíte za nic.

Kdo ale určuje, kolik má člověk vážit, jak má vypadat, co má dělat, aby byl krásný? Sociální sítě Vás masírují fotkami vyhublých modelek, ukazují Vám žebříčky nejkrásnějších žen, z nichž žádná nemá při výšce 180cm více jak 60kg. Trápíte se, že tak taky nevypadáte a z věčných diet a stresu přibíráte. Pak Vám nedej bože někdo ještě přidá, nějakou pěknou větou, že jste nějak přibrala a už se vezete... Díváte se na sebe do zrcadla, nelíbí se Vám co vidíte, byť můžete být sebekrásnější.. neumíte to vidět.

Řekněte mi, kdo určuje to, jestli jste krásné? Je to facebook? Je to sousedka? Je to Váš přítel? Vaše okolí? Víte že ne. Víte, že jste to vy. Protože proč?

Protože až tak nezáleží na tom jak vypadáte, jestli máte blond vlasy, štíhlé nohy, o pět kilo více nebo méně. Protože záleží na tom, jak se vnímáte vy samy a jak to dokážete předat svému okolí. Určitě máte ve svém okolí nějakou dámu, která nemá typicky modelkovskou postavu, ale vnímáte ji jako krásnou. Když se s ní potkáte, srší energií a úsměvy, má svůj styl, je sympatická a vážně krásná.  Protože se má ráda.



Tak proč ne vy? Nevěřte těm, kteří Vám říkají jak máte vypadat, kteří Vám říkají jak se máte chovat. Krásné jste tím jak se chováte, jak máte rády život, jak se umíte upřímně smát a jak se umíte mít ráda. Nikdo na světě nemá právo říkat Vám, jaká máte být, jestli na něco máte nebo nemáte nárok. Jestli se to hodí, když máte kilo na víc, přestože to chcete. Jediný kdo určuje co Vám sluší, co můžete dělat a jak se můžete cítit jste jen vy samy. A pokud to někdo nedokáže respektovat, nemá ve Vašem životě co dělat. Kruté? Ale pro koho? Jak dlouho jste snášela posměšky, ponižování nebo jen pocit neuznání od někoho blízkého? Pokud  Vás někdo neumí mít rád nebo respektovat takovou jakou chcete být... tak buďte vy a nechte ho jít. Ti správní lidé se do Vašeho života dostanou o to se nebojte. Nespokojte se s málem.

Proto zkuste až půjdete zase ráno k zrcadlu podívat se do něj, do těch krásných očí a podívejte se na sebe jinak. Zahoďte všechnu kritiku, té už bylo dost. Teď se zaměřte na to, co je na Vás krásné. Protože rozhodně tam něco je. Máte krásné vlasy, rovné zuby, široký úsměv, pihu na tváři, krásné vlasy, skvělé nehty, perfektně tvarovanou šíji. Neupínejte se k váze. Pochvalte se. ŘEKNETE SI „JSEM KRÁSNÁ“ .. a bez výčitek prosím.

Krásný den mé krásné čtenářky.

Vaše V.

17 komentářů:

  1. Ty jsi prostě úžasná!! Moc Ti děkuji za tento příspěvek :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem krásná a myslím to vážně! Krásně napsaný článek
    without-chocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dnes se mi to hodilo. Úplně souhlasím s názorem, že říct ve společnosti "jsem krásná" je skoro sebevražda. A nejde mi do hlavy, proč to tak je. Je to všechno zvrácené. Víc takových článků :)

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) je to hlavně o tom, jak to budeme vnímat.. můžem aspoń okolí ukázat že na tom nic špatného není

      Vymazat
  4. Tleskam Veru!
    Ja moc nekomentuji, ale pozorne sleduji uz par let tvou neuveritelnou promenu a drzim ti palce, budes vyborna ve vsem, at uz bude obor tveho zajmu jakykoliv.
    Posledni clanky jsou uzasne-pravdive, bez prikras, jdou na dren a a ja te mam snad jeste radeji, diky tve uprimnosti a neskutecnemu pozitivismu.
    Mej se krasne, budu dale sledovat, fandit ti a radovat se ze tvych uspechu.

    OdpovědětVymazat
  5. nádherně jsi to napsala.. :) Je to...pravdivé a přece tak těžké občas vidět.. Ale díky Tobě si svou krásu uvědomuji mnohem více než dříve. Dáváš mi sílu se pak nesoudit za to, že jsem se schopná pochválit. už to není egoismus ani nic podobného, je to prostě..sebeláska. Sice zatím malá, ale.. vypracuji ji :) Díky moc, Veru!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím co říct, vážně se mě to dotýká. Moc děkuji za tvé slova a držím palce!

      Vymazat
  6. Mila Veroniko, uprimne napsany clanek,moc se mi libi!Bohuzel si spolecnost sama nastavila tento povrchovy,nerealny "ideal krasy".
    Velice me zaujala tvoje fotka z offseason, kdy jsi svetu zcela sebevedome ukazala, jaka je realita.Vsichni ti, kteri sleduji socialni media a prahnou po fotkach na kterych jsou dokonale vypracovana tela vsech fitness modelek, by meli znat pravdu;)
    Moc pozdravu a do budoucna spoustu uspechu
    REna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni moc děkuji za milou zprávu i podporu. Příjde mi neskutečné, že bych se v rozmezí jednoho měsíce měla cítit méně cenná jen kvůli změně na váze. Proto to ukazji, chci aby si to uvědomily i všechny ostatní holky :) Vše dobré i tobě

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Verunko, směla bych Tě poprosit o pár odpovědí :)...ráda bych se Tě zeptala jak nejlépe na bříško a ty proklatá madla lásky....měřím 172 cm, a mám okolo 64-65 kg, ráda bych se ale dostala na 60 kg, ale prostě se mě ten tuk nechce pustit. Tak třeba nějaké rady,typy jak se toho nejlépe zbavit nejvíce mne trápí tyto partie, plus vnitřní stehna... třeba ubrat nějak sacharidy? a také myslíš si že to může být o psychice?..že když si budu říkat jak sem tlustá a budu si vyčítat občasné nezdravé jídlo tak že to může mít vliv?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. psychika má vliv na všechno, určitě to může být jeden z faktorů. Madla lásky ty jsou bohužel záležitost tukových rezerv, byť jich můžeš mít málo, jsou to partie, které odchází jako poslední. Moje rada je snažit se zvýšit podíl svalové hmoty a trošku snížit podíl té tukové..

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥