pátek 24. června 2016

Střípky z kuchyně a jak si teď jím

Krásný pátek všem!
Pracovní týden končí, víkend se hlásí o slovo, a to ruku v ruce s horkým počasím:) (#konecVápenkám! :D) vyrazíte někam k vodě? Já po posledních velmi bussy týdnech se těším, že o víkendu malinko zvolním a vyrazím někam za vodou, sluníčkem s knížkama, na které nebyl čas :)

Možná právě díky tomu, že jsem byla teď hodně rozlítaná, nějak jsem se celkově uklidnila a přestala řešit kolik sacharidů jím a že nejsem ready do plavek. Vedlo to k velmi pozitivní věci...

Svačina: Bílý jogurt, ořechové sypané müsli, maliny, ananas


Snažím se sledovat jak tělo reaguje na to co jím, jak vypadá, jak se cítím. Za tu dobu "pozorování" můžu říct, že jsem sacharidový typ. Absolutní vyřazení sacharidů ze stravy není nic pro mě. Po sacharidech se cítím dobře, nejsem unavená, nafouknutá. Mám tolik síly na tréninku, že občas sama nechápu. 
Celou dobu po závodech jsem se ale uchylovala k opaku, a sice jsem si držela sacharidy velmi zkrátka. Vtipné je, že každému radím, že když má tělo málo jídla, nebude hubnout.. :D Jenže předsoutěžní příprava je v rozporu s rozumným hubnutím (teda většinou, můj cíl je najít takovou rovnováhu že nerozumná nebude) no a tak jsem si pořád říkala, že když budu málo jíst, tak zase shodím ty pozávodní kila... Až teď (to ti to trvalo Veroniko!) mi ale došlo, že držím tělo ve stresu a to už strašně dlouho. Jasně psychická stránka je jedna věc a bohužel nejsem z těch, kterým by stres v hubnutí pomáhal, spíše naopak. Když se to všechno sešlo, škola, osobní život.. bylo toho asi na to tělo hodně. No a ve finále jsem to drtila i z druhé strany stále dietním příjmem... Musím se smát, že mi to tak dlouho trvalo.. ale lepší pozdě než vůbec. Všechny ty moje snahy najít se, byly totiž všechno snahy najít se, ale zhubnout. Teď už mi konečně nesejde na tom čísle na váze, chci se jen dát dohromady. Naučít tělo tělo správně pracovat. Dát mu vše co potřebuje. Cítit se dobře. To je můj cíl :) Navíc, když se chci připravit na závody v rozumné dietě, musím se naučit pořádně jíst.. z čeho bych pak ubírala :))
Právě v těch posledních týdnech jsem sledovala, že ať jím málo nebo více, nic se s mojí váhou neděje. To mě uklidnilo, protože kdo by chtěl přibírat, že jo :D Do plavek už to stejně nestíhám a tak jsem si konečně napočítala aspoň nějaký příjem, ve kterém snad tělu dokážu, že už budu hodná, že nemusí nic šetřit na horší časy. Ve kterém budu mít dost energie a síly na trénink. Chci se strašně zlepšovat, asi tak všude :D a na to musí být energie a dost výživy, že jo :)
Takže teď zkouším (píšu zkouším, protože všechno tohle je pořád poznávání mě samé. Chci být sama sobě nejlepším koučem a rádcem) takto: kolem 100g B, 200g S, 45g T. 
S tím, že sacharidy se snažím rozložit rovnoměrně během dne, k večeru je jich méně, pokud tam zrovna není trénink. Bílkoviny i tuky taky rovnoměrně, s tím, že pokud je k včeru už méně sacharidů, dám si tam více tuků. 
Taky sleduju, které potraviny mi dělají dobře a které méně a podle toho se je snažím zařazovat do stravy. (Vstřebávám informace o krevních skupinkách a ono to asi bude mít něco do sebe!) Téměř každý den si hlídám jogurt nebo jiný zakysaný výrobek, abych do těla dostala i nějaký vápník a probiotika. Podvědomě mám menší potřebu sahat po mase, ale ne že bych ho nejedla vůbec. 
Zatím je to fajn, nevážím se, jen hledím do zrdcadla a čekám jak se s tím tělem popere. 
Tolik z mého jídelního okénka pro dnešek :) Pojďte mrknout jak tedy vypadají moje talíře :)

Svačina: půl pohankové bagetky, kuřecí šunka, kedlubna, řapíkatý celer

Snídaně: Ovesná kaše s proteinem, makovým FitKořením, ostružiny, kostička 90% hořké čokolády

Energie sbalená na cesty: jogurt s jahodama a vločkama, kaiserka se šunkou a cherry, kuřecí, brambory a chřest. 

Večeře: Lečo: bílá paprika, rajčata, vajíčka

asi Snídaně: Vajíčka, šunka, jarní cibulka, okurka

Snídaně: ovesná kaše s proteinem a karobem, makovým fitKořením, boruvky, kostička 90% čokolády

Svačina: nefotogenický CHia puding - 30g chia, 150ml vody, 20g proteinu, 10g kokosu

Oběd: Kuřecí maso, batátové hranolky, pečená brokolice a cuketa s lilkem

Snídaně: vajíčko na hniličku, žitný chleba, směs ovoce

Snídaně: Ovesná s proteinem, čoko, boruvky a meloun

Svačina: kefírové mlíko s rozmačkanýma jahodama, meruňka, exkluzivní kokos kakao raw Bombus tyčinka

Snídaně: Vajíčka na kokosovém oleji s cibulkou, knackebroaty, baby špenát a cherry


Jak se perete se stravou vy? 

Mějte se báječně, Vaše V.







15 komentářů:

  1. Stejně bych pořád umřela hlady :D Ale jídlo vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek!A moc ti fandím! :) Až sem z těch fotek dostala chuť na lečo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, mám ráda tvůj styl psani:)ale můžu se zeptat, proč jíš tak málo sacharidů, když ti dělaji dobře?:)(nemyslim to nějak zle)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) 200g se ti zdá málo? No do teď jsem jedla asi polovinu, takže teď je jich pro mě dost :) třeba bude postupem času více, ale nejde to navyšovat hopem :)

      Vymazat
  4. A s timto příjmem jsi pribrala 9kg??? Stoji ti to za to Veroniko? :-( promin ale jim cca 2100kcal a vaha se nehýbe. Sice nehubnu vahove ale nepribiram. Uz rok je stejna. Tuku mam v tele akorat a svalu taky. Proc chces zase do bikin? Jen si nicis zdravi :( todhle neni hejt ale osobní zkušenost po x-te diete. Spis byt tebou sla bych do objemove pripravy aspon na tech 2000kcal takhle jsi porad v diete :( promin za negativni příspěvek leč neni myslen zle...jen vim jak jsi mila hodna snazis se a proste no :(....drzim ti moc pesti a omlouvam se za anonymni prispevek. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To že ty jíš 2100 kcal a nepřibíráš je super, ale já mám uplně jiný výchozí stav. Snažím se teď více jíst, ale nemůžu z ničeho začít jíst kvanta. Ano bikiny pořád chci, protože mě to moc baví, je hezké že se bojíš o mé zdraví, ale neboj se, mám se ráda :)

      Vymazat
  5. Kdo by nechtěl najít svoji vlastní vyrovnanost? Já bych ji teda chtěla :) Občas, když čtu tvoje články, tak se nestačím divit, že i ty se svými zkušenostmi děláš stejné věci jako já. Kéž se nám oběma daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to víš, každý musí dělat vlastní kopance, aby se z nich poučil :) Držím ti palce

      Vymazat
  6. Já osobně mám bikinky ráda, ale podle mě to má celkem dost nevýhod.. například tuto :/ ale je supr, že už se z toho pomalu dostáváš :) jinak jídla vypadají skvěle! dostala jsem chuť na lečo :D
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. a zeleninku počítáš, nebo tu vůbec neřešíš ? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam,všechno bych si dala 😁 Muzu se te zeptat,jestli si treba vazis na snidani ty ovesne vločky,kdyz si delas kasi?Ja si davam 50g vlocek a podle potreby pak vodu a nekdy pridam rozmackany banan nebo nastrouhane jablko a pak si pridavam podle chuti chia seminka/kokos/hořké kakao/skořici,.. ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam,všechno bych si dala 😁 Muzu se te zeptat,jestli si treba vazis na snidani ty ovesne vločky,kdyz si delas kasi?Ja si davam 50g vlocek a podle potreby pak vodu a nekdy pridam rozmackany banan nebo nastrouhane jablko a pak si pridavam podle chuti chia seminka/kokos/hořké kakao/skořici,.. ☺

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥