pondělí 3. dubna 2017

Tapiokový puding


Ahojte!
Tak jsem zpět s dalším receptem. Tapiokové perly jsem si v poslední době hodně oblíbila, možná proto, že mám ráda pudingy obecně. Jednou jsem tak pro kamaráda chtěla připravit zdravý dezert, který by byl nejen dobrý, ale i dobře vypadal. Protože znáte to, většina lidí, která se snaží zdravěji stravovat stejně moc nevěří, že zdravé dezerty můžou být tak dobré, že byste si ho dali raději než nějaký, který se se zdravým životním stylem moc neslučuje (i když harmonie je nejvíce, co si budeme povídat a jeden cheesecake nikoho nezabije)
No a tak jsem trochu experimentovala a povedlo se :) Třeba tím potěšíte taky někoho, koho máte rádi. 



Na puding 
💕100g tapiokove perly
💕300 ml vody
💕300 ml sojovo rýžového mléka
💕vanilku
💕stévii
💕4 PL vanilkový tvaroh
💕1/2 bal liskooříškový šmakoun krém
👉na malinovou vrstvu
💕tři hrsti mražených malin
💕dvě lžíce medu
💕půl lžičky agaru 

Na ozdobení lesní plody a na jednu vrstvu můžete přidat arašídové máslo, ideálně s kousky ořechů.
Perly namočte do vody a nechte nabobtnat. Přidejte mléko, stévií, vanilku a vařte do zhoustnutí. Pak rozdělte puding na dva díly, jeden smíchejte s tvarohem a jeden s čoko krémem. 
Bokem si rozehřejeme maliny s medem a agarem. Vrstvíme do skleniček, necháme vychladit. 

Tak ať Vám chutná

5 komentářů:

  1. Wau, tapiokové perly jsem zatím nikdy nezkoušela! Díky za tip a měj se krásně. :) Š

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy poslední dobou trávím v kuchyni více času, než bych do sebe kdy řekla :D a vůbec nechápu, jak některé zdravé věci můžou tak dobře chutnat. Sice mi to hodně trvalo, než jsem se naučila správně kořenit a kombinovat ingredience, aby to byla opravdu chuťovka, ale čím lepší ty jídla jsou, tím mám menší potřebu někde hřešit. Třeba udělat si radost tím, že zajdu do fastfoodu, už vůbec neexistuje :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, myslím, že když člověk tohle objeví, najde tu správnou harmonii :)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥