neděle 11. června 2017

Cestování: jezero Attresee, Salzburg, Rakousko

Ahojte, 
už je to poměrně delší dobu, kdy jsem na blog sepisovala článek a věřte mi, že v hlavě nosím hned několik námětů, které chci sepsat. Tak doufám, že se Vám tenhle cestovatelský bude líbit. Určitě jich letos přibude, protože cestovat bych chtěla hodně. (alespoň tak jak to bude v mých možnostech) Na konci měsíce se chystám do Itále do Milána a Verony s Verunkou, a tak budu fotit o sto šest ale taky natáčet, protože videa Vás tak nějak nejspíše více baví. 





Tenhle výlet je už nějaký týden zpátky, konkrétně se jednalo o Velikonoční výlet do Rakouska na prodloužený víkend, ke kterému jsem se připletla jak slepý k houslím a ještě ze dne na den (a jsem za to hrozně vděčná). Cestovaly jsme (maminka, sestřička a já) autem, z Havířova nám to trvalo něco okolo šesti hodin tuším. Cesta tam je velmi jednoduchá a příjemná.. prostě pořád rovně po dálnici :) 

S holkama je vždycky veselo, obzvlášť když se mi něco povede, jako třeba když mi spadl telefon do motoru hned za hranicemi :D Chtěla jsem si vyfotit číslo oleje, který jsem potřebovala dolít no a už to bylo. Mám velké štěstí, že mám vysokou hubenou sestřičku, protože jinak moc nevím jak bychom ho dostaly ven :D











Při příjezdu k jezeru Atressee se mi upřímně tajil dech. Nevím jestli jste to už někdy pocítili, takovou tu "velikost" Alp nebo hor obecně. Kdy si člověk příjde úplně malinký. Tak přesně to proběhlo... ale nádherná okolní příroda, která se neokokuká, odlesk jezera a všudy přítomný klid, jako malované domečky a taky dojetí z toho že jsem na tak krásném místě s mýma holkama. Trošku to zase uklidnila rakouská policie, která mi napařila tři minuty (!!!) před příjezdem k hotelu pokutu za rychlost. (přísahám, že z toho značení nebylo poznat, že se nacházím v 50tce. ale jela jsem prý 70, já tvrdím že 64 a že to vypadá že jsem se necházela v 70tce :D) co už :))

Bydlely jsme v krásném rodinném hotýlku Seegasthorf Stadler hned u jezera v části Unterach am Attersee. Personál byl neuvěřitelně milý a celé to prostředí vážně kouzelné. Podle předpovědi mělo být celé tři dny škaredě a deštivo ale my jsme přijely do slunečného a docela i teplého odpoledne. Počasí se udrželo i následující dopoledne kdy jsme využily možnosti vypůjčení kol a vydaly se poznávat krásu okolí z pohledu cyklisty... no i když :) holky moc nesportujou, takže být na mě objedeme jezero celé, ale musím říct že na to že nejsou zvyklé zvládly toho hodně i tak. 













Následující den už ale počasí chtělo dostát předpovědi, bylo deštivo, šedivo a chladno. Ale nejsme holky z cukru a tak jsme se vydaly podívat na vodopády Nixenfall, což byla nakonec super procházka i když s deštníky. Naštěstí chvílemi pršet přestávalo a to většinou ve chvíli kdy jsme to fakt potřebovaly :) 

Odpoledne jsme se vydaly do Salburgu, který byl jen 45 min cesty. Vyšláply jsme si k místnímu hradu, který je položený tak vysoko, že z jedné strany máte Salzburg jako na dlani a z druhé zase překrásné Alpy. Prohlídka hradu byla koncipovaná malinko jinak než jak jsme u nás zvyklí. Samostatně bez průvodce a většina věcí byla vystavená za sklem ve vytrínkách u kterých byly texty ve třech jazycích. Moc se mi to líbilo, byl tam velký kus historie, původních zdí, nádobí, zbraní.. no moc hezké.










Tak třeba až příště budete chtít jet někam kde to nebude moc daleko, ale bude to moc hezké, zajedete se podívat právě k průzračnému jezeru Attresee.. Je tam spousta turistických stezek i cyklostezek. A je to asi nejklidnější místo, které jsem zatím poznala. A mají tam strašně dobré kafe. podávané ve velkých konvičkách :)

Použité fotky: Markét 

Vaše tipy na dalí super výlety uvítám :)
Mějte se báječně, Vaše V♥️

9 komentářů:

  1. Doporučuji popojet kousek dál k Wolfgangsee. Ubytovat se přímo v Sankt Wolfgang a podnikat cyklovylety odsud. Pokud se nebojís tras kolem 80 km, boží výlet je třeba k Hallstattsee.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek, díky za inspiraci Veru :) Přesně takové místo hledám pro další dovolenou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko (nebo kdokoliv poradí) :) chci koupit prodloužený víkend v Attersee přítelovi k narozeninám.. přes co objednat? kde shánět? Vůbec netuším.. Moc prosím o radu.. Lucka (lucie.no@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ubytování bych volila přes booking.com a možná bych mu to takhle dala jako poukaz. Cestovali jsme tam autem, myslím, že je to nejjednodušší varianta. Kdyby něco, klidně napiš na můj mail. V.

      Vymazat
    2. Moc moc děkuji :* :) L.

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥