úterý 4. července 2017

New in!

Ahojte!
Už pěknou řádku týdnů střádám fotky s potravinami a věcmi co jsem si nově pořídila nebo ochutnala, abych Vám je ukázala. Vždycky mi do toho něco vešlo, jako třeba stříhání nového vlogu (poslední z Itálie můžete vidět tady). Teď pro Vás chystám aktuálně o mém režimu, tak pokud Vás něco zajímá, napište mi to do komentářů :)


Úplně nejvíc nejčerstvější věc je to, že když si pořídite BCAA od Ladylab, budete mě mít doma na poličce. Jsou to tabletové (tedy ty, které mám nejraději, bez zbytečných přísad a sladidel:) Jakože nebudu Vám lhát, nikdy by mě nenapadlo, když jsem před lety zakládala blog, že to jednou dojde až do téhle fáze, ale těší mě to hrozně, ne že ne :)




Občas místo masa použiju rostlinou bílkovinu. Jen tak, pro radost a zpestření. Když jsem byla naposledy v Globusu všimla jsem si, že mají v chladícím oddělení vyloženě vegan sekci. Ze zvědavosti jsem vzala tohle sojové mleté maso a je moc dobré. Výborně ochucené. Ale taky poměrně drahé. Tenhle balík vychází na 80 Kč. Máte z toho sice 4 porce, ale když si vezmete, že sojové maso si jinak koupíte, za 15 kč jestli se nepletu... ale zase už to jen hodíte na pánev a nemáte s tím tu práci..  chuťově moc dobré, hodnotama taky (na 100 g: 23g B, 4g T, 6g S), jádro tvoří sojový protein, zbytek jsou oleje a dochucovadla.


Tohle máslo je neuvěřitelná připomínka vánoc, chutná totiž jako rumové kuličky :) Ve složení jsou vlašské ořechy, javorový sirup, třtinový rum, kakaové máslo a vanilkový lusk. Dostala jsem ho od Verunky Duží a pořídím si ho znovu nejdříve zase na vánoce, protože mi zmizelo příliš rychle :) K dostání je tady, sklenička 190g vychází na 189,-Kč. Jo a mají teď i kokosové s chia a makadamovými ořechy a ty jo, to mi chutná strašně moc, slaďučké. Taky stojí za vyzkoušení :) 


Nikdy jsem pomazánková holka nebyla. Pak jsem od kamaráda dostala pár rostlinných pomazánek a zjistila jsem, že jsou hrozně dobré. Tuhle od těch dob kupuju pravidelně v Lidlu, stojí kolem 20 Kč a je fakt výborná. V podstatě jen ze zeleniny, hodnoty nizoučké (na 100 g: 3,8 g B, 9,8 g T, 10, 7 g S) takže na chleba jako když najdeš. Zkoušela jsem třeba i jejich řepové, ale ty mi moc nejely. 


Lidl ja miluju, to už asi víte (hlavně jejich deluxe a italské rajčatové omáčky, ty určitě zkuste :) pravidelně tam taky kupuju jejich tuňáka ve vlastní šťávě. Stojí 36 Kč, je to velké 180 g balení a v porovnáním s konkurencí je poměr cena, kvalita nejlepší. Tak to kdybyste hledali dobrého tuňáka :)


Aby to nebylo jen o jídle tak tyhle makeupy kupuju už potřetí a přestože nejsem žádná make-up blogerka, tak bych Vám je chtěla doporučit. Ten buclatější na pravo má střední krytí, ale je hodně jemný, nedělá žádnou škaredou masku a moc dobře se roztírá. Ten tenčí vlevo je taky make-up, mnohem hustějšího charakteru a já je používám dohromady. Ten hustější jako korektor, perfektně mi umí schovat fleky a akné, krásně sjednotí pleť, vypadá pak hezky, zdravě. Navíc jsou oba z řady pro problematickou pleť :) Odstín mají stejný, takže se dobře doplňují. Pokud Vám na obličeji nevadí hustější make-up, stačil by Vám jen ten tenčí kousek vlevo. Tak třeba se Vám to bude hodit. Objednávala jsem odsud. Jeden vychází kolem 500 Kč.


A taky jedna technologická. Nový kámoš do rodiny, který dělá ty nejkrásnější fotky. Sony Xperia XZ. Dostala jsem k zapůjčení, abych to mohla otestovat a musím říct, že jsem hodně příjemně překvapená, zejména teda kvalitou toho foťáku.


Když jsem byla malinká a jezdila jsem s dědečkem do Čech, tak můj strejda vyráběl z jablek mošt. Milovala jsem ho nade vše, a tak je mošt pro mě dodneška synonymem něčeho moc dobrého. Hroznový mošt je fakticky hrozně sladký a myslím, že určitě lepší volbou klidně i na ředění s vodou pro děti než kdejaký jupík nebo skvělá přísada pro smoothie pokud to máte rádi. Rajčatový mošt chutná fakticky jako rajčatová šťáva a na pití mi to moc nepříjde, ale jako základ pro polívku nebo do omáčky je skvělý. Co je za mě velký palec nahoru, že vše se vyrábí z domácích plodů, je to tedy ovoce nebo zelenina v té nejvěrnější podobě :) K dostání tady.


Jogurty miluju, a tak když mi ze Skyru nabídli balíček jogurtů, tak je jasný, že mě to moc potěšilo. Klasické bílé jogurty jím každý den. Tyhle islandské verze jsou hodně tvarohové a tak je dávám na noc s mraženýma malinama. Ovocné klasické si nekupuju a ani je uplně nechci doporučovat, na můj vkus příliš zbytečného cukru. Co Vám ale doporučím, pokud máte ovocné jogurty rádi, tak to jsou ty nové verze s - 30% cukru, které mají cukru mnohem méně, chuťově taky nejsou tak přeslazené a jsou moc dobré. Občas to může být fajn změna, po tréninku jako když najdeš :)


Už je to hodně dlouho co jsem dostala tenhle vzoreček od partičky začínajících podnikatelů. Já moc ráda podpořím každý začínající projekt co má smysl, a tak jsme se domluvili, že vyzkouším jejich přírodní energetický nápoj. Důvod proč mi to trvalo tak dlouho než jsem ho vyzkoušela byl ten, že jsem si ho šetřila na nějaký vážně náročný den. Ten den přišel nedávno, když jsem musela řídit do Ústí nad Labem. Ráno jsem kopla tohle do BCAA před raním kardiem a byla jsem vážně zvědavá, co to hodí. Lehce mě to na chvíli probudilo. Ale jen na chvíli a jen lehce... Já jsem jim říkala, že na mě jen tak něco nefunguje. Palec nahoru ale za to, že je to přírodní a věřím, že pokud jste na kofein a podobné stimulanty citilvější, může tohle pro Vás být dobrá cesta. Za zkoušku stojí :) K dispozici tady.

To by bylo pro dnešek všechno. Uvítám Vaše tipy pokud jste objevili nějaké dobroty :)
Mějte se báječně, Vaše V.

6 komentářů:

  1. Jogurty Skyr mám taky moc ráda :) a LIDL miluju!! To jejich zboží je prostě boží :) a ty pomazánky ♥ ne jen ten tataráček... když mrkneš ke mě na blog, do rubriky nákupy, i já mám skoro v každém díle nějakou tu pomazánku :) jsou moc dobré.
    A gratuluju k tvému úspěchu na obalu BCAA, to je sen, když se někomu splní něco takového :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji Míšo, mám z toho moc radost :) a pomazánky jsem zkoušela i jiné, ale tahle je moje favoritka :)

      Vymazat
  2. Ahoj můžu se zeptat proč si mě zablokovala na instagramu ? Aredhelin

    OdpovědětVymazat
  3. Pořád zkouším v jídle nějaké novinky, vždycky narazím na něco, co chci ochutnat. Lidl mám ráda a chodím tam běžně nakupovat, střídám cizrnové pomazánky s tofu a často beru jejich tuňáka. Dobré jsou i čerstvě lisované šťávy z ovoce, mám ráda pomeranč a skyr mám každý den. Kupuji jen bílý a přidávám ovoce, oříšky a trochu vloček - taky z Lidlu :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥