úterý 10. října 2017

#RádaJím .. venku


Ahojte, 
když jsem tak projížděla telefon, uvědomila jsem si, že je plný fotek talířů a že je škoda se o některé ty krásy nepodělit. Jsem teď pořád někde na cestě, a tak si strašně ráda nechávám vařit a vychutnávám si především ty snídaňové radosti v útulných kavárnách. 
Máme teď s jídlem hezký vztah. Snažím se stravovat zdravě, racionálně a stále deficitně, ale protože chci hubnout trvale a pomalu, dělám si to příjemné. Většina jídel z restaurací mi "tak nějak" zapadnou do tabulek. Snažím se jíst flexibilně a v kontextu celého týdne. Takže když vím, že jsem celý týden měla méně jídla, tak si v neděli klidně dopřeji větší snídani. A někdy se mi tam vloudí sklenička dobrého vína nebo tak #protožeŽivot ....Prostě se snažím vyvážit takové ty harmonické váhy a musím říct, že mě to moc baví a že se cítím vážně dobře. A klidně :)


Hogo fogo v Ostravě je strašně útulné místo. Takové to, kde je každá židle jiná a vy máte pocit, že jste vlezli někomu do bytu. Ke všemu tam moc dobře vaří. Třeba jako tenhle steak s dýňovým pyré a perníkovou omáčkou. Hotový podzim na talíři. 



Pho je moje momentálně nejoblíbenější polévka. Strašně mě baví jíst hůlkama a lžicí zároveň :) A tak když vidím, že ji někde mají, musím ji zkusit. Tahle je z shopping parku v Ostravě, kde dělají autentické vietnamské pokrmy a musím říct, že je výborná. 



Café Momenta v Brně bylo moc milé ráno s novou přátelskou tváří a hlavně tou nejvíc nejlepší ovesnou kaší, kterou jsem zatím jedla. Byla zalitá ovocnou omáčkou, pár oříšků, kousky jablka, konzistence přesně krémová jak má být a sladká tak akorát. Navíc je to jedno z mála míst, které otevírá v neděli před desátou :)
  

Odpočinkové dny s mojí nejmilejší a bohaté hotelové snídaně. Prostě jakmile jsou někde švédské stoly, tak ty snídaně musí být bohaté. Chápete, že jo :) Dokonce dělali domácí  lívance, a tak jsem po sto letech s tvarohem a marmeládou měla boule až za ušima.





Harmonie chápeš. Velké snídaně, znamenjí lehkou večeři. Salát s uzeným lososem a parmazánem.



Tím, že jsem pořád na cestách, vyhledávám jednoduché svačinky. Proteinovky většinou nebývají velká hitparáda, víme, ale jednou za čas to není nic proti ničemu. Tahle je navíc slazená stévií, a složením je jedna z těch lepších. Chutná, doporučím :)



Subway je jediný fast food kam mířím, když mám hlad (i když v "mekáči" dělají taky super salát s grilovaným masem). Salát místo bagety, který si můžete namixovat podle sebe. Většinou volím všechnu zeleninu a teriaki maso, občas přidám avokádo. A parmezán, ten nikdy nechybí :)


To se chci jen pochlubit, jak vypadají naše porady. Když jsem před dvěma lety nastoupila, svačily se chlebíčky a koláče... a teď? :) Plácám se po zádech a chystám jim to s láskou a světe div se, oni jsou rádi a chutná jim to. To pak lítají nápady :)



To je z jedné restaurace v Polsku, kde jsem jedla asi nejlepší rybu ever. Ale bohužel už nevím, co to bylo za druh :D Ale krása, co říkáte?



 Další brněnské ráno s mojí milovanou Markétkou, tentokrát v Kafé Placzek. Místo je to krásné, obsluha usměvavá, ale ta kaše hodně slabá. Měla jsem nejdřív radost, že ji připravují i z rostlinného mléka, které jim nakonec došlo a to by mi tak nevadilo.. ale prostě kaši nemůžete připravovat z celých vloček. Nebude krémová. Na kaši tam už znovu nepůjdu, ale kafe mají dobrý.



A tohle je ještě ohlédnutí za posledním skoro letním večerem, nečekaně z Brna. Na "Svoboďáku" míchali perfektní nápoje a tak jsme si tam sedly, a užívaly si, že prostě jsme a že je sobota. 


Tak to by bylo z těch restauračních radostí pro dnes vše. Moje krabičky jsou teď totiž dost smutné a neinspirativní. Většinu času řeším nějakýma rychlovkama, jako je šmakoun, vajíčka, maso a tak. A proto ty občasné radosti, kdy mi někdo uvaří :) Ale jestli chcete, dám dohromady fotky i jídel, které si chystám. Mějte se báječně a dejte mi vědět, co byste si rádi přečetli příště.

Určitě uvítám i Vaše tipy na Vaše oblíbené restaurace v Brně, Ostravě a klidně i Praze :)
Vaše V.



9 komentářů:

  1. Se sklenickami vina na tom jsme zcela stejne, proste why not :D. Zlata stredni cesta :]

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky ostatných jedál by potešili určite :) Fotiek jedál nikdy nie je dosť :D TO ONI AKOŽE NAOZAJ LEN ZALIALI VLOČKY MLIEKOM? :D :D coomeee ooon :D lebo tá posledná fotka naozaj tak vypadá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no povařili to určitě, ale nebylo to ono :D

      Vymazat
  3. Ahoj, ráda bych se podělila o super zkušenost s www.skveletelo.cz :) Zhubla sem podle jejich plánů už přes 15 kg..

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ráda bych se podělila o super zkušenost s www.skveletelo.cz :) Zhubla sem podle jejich plánů už přes 15 kg..

    OdpovědětVymazat
  5. Vím , že to sem nepatří.Jedu v nědělo na celý den do Brna. nemáš nějaký tip na dobrou restauraci na oběd v Brně . Děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. večeře většinou řeším Vaňkovkou, testuju spíše snídaně tak to asi neporadím

      Vymazat
  6. No to je paráda :), mně může největší radost udělat brzo vstát a jít na snídani s kamarádkou, celý den jsem nabitá energií :).

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥