středa 23. ledna 2019

Je možné mít na břiše kostky a nebýt zdravý?

Přemýšlím nad tím, kde jsou ty hranice zdravého životního stylu. Znamená to, že zdravě jíte, dost spíte a pravidelně sportujete? Znamená to, že máte na břiše kostky? Je možné být zdravý a nemít vyrýsované svaly? 

Máme tendence soudit lidi podle toho jak vypadají. Když mají pár kilo navíc, automaticky to znamená, že jsou to gaučoví lenivci, co se pravidelně stravují ve fast foodu. Když jsou štíhlí, považujeme je za sportovce, co se hranolkám vyhýbají obloukem. 



Co když ale ta holka s pár kily navíc pravidelně cvičí, jen si ponížila metabolismus neustálým dietováním a její tělo tak regauje na další snížení příjmu přesně obráceně? Co když řeší nějaké trable, a ze stresu přibírá? Co když ta hubená holka nemá zdravý vztah k jídlu a raději moc nejí, aby to nemusela řešit? Co když má rychlý metabolismus a zelenině se vyhýbá obloukem? Co když řeší nějaké trable a její tělo na to reaguje hubnutím? 

Máme tendence soudit lidi podle toho jak vypadají. Problémem je, že ten první pohled řekne o člověku jen velmi málo. Nebo Vám příjde normální jíst pomeranč i se slupkou? Anebo ho raději nejdříve oloupete, abyste dostali to co chcete? 

Někdy si říkám, že kdybych bývala nikdy nezávodila, nejspíše bych se teď vůbec nemusela potýkat s tím, že musím obhajovat svojí váhu. Jsem normální holka s konfekční velikostí 38, kterou má drtivá většina normálních holek. Někdy je mi z toho smutno, že jsou lidi, kterým záleží jen na tom jak vypadám, místo toho, aby si brali něco z toho co se snažím předávat. Na druhou stranu, člověk se nikdy nezavděčí všem a věřím tomu, že kdybyh teď rychle zhubla, najde se spousta těch, kterým se to líbit taky nebude.... a taky chci předávat těm, kteří si to chtějí brát. Jednostranné vztahy mě moc nebaví :D

Já ani nevím co by měla být nosná myšlenka tohoto příspěvku. Jen, někdy je mi z toho povrchního světa smutno, i když vím, že jsem si vybrala obor, který částečně povrchní je. Mám asi potřebu vypsat se z těch myšlenek. 
Asi spíše jsem Vám jen chtěla říct, prosím nesuďte ty lidi, dokud z nich neoloupete tu slupku. Nikdy totiž nevíte, co pod ní najdete. Za každou slupkou se skrývá příběh. Stejně jako ho máte vy, mají ho i ostatní. 

Pomeranč na to. 
Vaše V.

4 komentáře:

  1. No já vím celkem přesně, co jsi tím článkem myslela a nechápu, jak si nějaká holka může dovolit takhle hloupe komentovat tvoji postavu. Vsadim se, že ona by určitě nezvládla ten tvůj "Lysá maraton" �� Vůbec nic bych si z toho nedělala. A taky ne každý je tak rozumný, aby chápal, že závodní forma prostě není zdravá a z mého pohledu ani moc hezká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem dneska lehce podrážděná, tak to pak stačí asi málo :D takový komentář vlastně ani nestojí moc za pozornost, na druhou stranu, když se nad tím člověk zamyslí, tak je to trochu smutné. Děkuju za hezký komentář :*

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥