středa 2. ledna 2019

Můj rok 2018

Tak Vás vítám v novém roce. 
Tenhle čas se klasicky ohlížím za uplynulým rokem, abych si mohla říct, co se mi povedlo, co jsem zažila a co bych třeba chtěla v to novém vylepšit. 
Tak pojďte se mnou. Jaký byl můj rok 2018? 


Byl to barevný rok. První půlka byla dost těžká as hell. Na druhou stranu jsem si konečně dokázala říct si o pomoc, když jsem to potřebovala. Dokázala jsem říct pár nejtěžších "NE" v mém životě a shodit z ramen závaží, které jsem tam docela dlouhou dobu nosila. Zjistila jsem, že je lepší říkat ostatním jak se cítím než hrát hrdinku. Pro mě i pro ně. Je totiž v pořádku nebýt veselá a v pohodě 24/7. Dokázala jsem se začít starat taky o sebe a jsem za to na sebe moc pyšná. 
Nastavila jsem si na rok 2018 dost cílů a dost jsem si jich taky splnila. 

Moje největší láskou se staly hory. Zdolala jsem 24x Lysou horu (z toho 12x v posledních 14ti dnech, z čehož se stala skvělá výzva, s obrovskou pozitivní odezvou a moje vlastní vykračování z komfortní zóny, poznávání nových lidí a velké osobní vítězství), asi 13x Javorový (moje zamilované místo), 3x Smrk, 3x Ostrý a pak i spoustu dalších jako Velkou Čantoriji, Travný, Řeku, Pustevny, Tanečnici, Čertův mlýn, Slavíč, Velký Javorník a další. 

Posunula jsem neskutečným způsobem své limity, třeba tak, že jsem v jeden den vyšla Lysou horu dvakrát, nebo skrze horské závody Rock point Beskydy, kdy jsme ušly 44 km a z toho posledních 10 s nohama samý puchýř. Nejbolavějších 10 km v životě. Samozřejmě největší výzva minulého roku byla Beskydská sedmička, kterou, jak už víte, jsme nedošly. Přesto jsme během 24 hodin dokázaly ujít 70 km a já jsem na nás neuvěřitelně pyšná. Díky horám jsem i své výlety směřovala do výšin a konečně se podívala do Vysokých i Nízkých Tater a totálně si je zamilovala. Hory mi daly taky skvělou parťačku, protože ve dvou se to lépe táhne. Díky za ty nachozené kilometry Haničko a těším se na další.










Splnila jsem si sen a vyzkoušela paragliding na Javorovém. Neskutečná nádhera a skvělý dárek k narozeninám. Letos bych to chtěla posunout na další level a skočit si padákem z letadla. 



Moji další radostí je cestování. Loni jsem měla v plánu hned několik cestovatelských cílů a hned několik z nich si taky splnila. Ať už to byl lednový Berlín s Verunkou, nádherná květnová Barcelona taky s Verunkou, letní Vysoké Tatry s Janičkou, narozeninová Energylandie s mojí druhou půlkou anebo předvánoční Řím s Janičkou - která tímto povýšila narozeninové dárky na úplně jiný level. Cestování je pro mě způsob jak opravu žít. Jsou to dny, kdy se  cítím být strašně šťastná a jsou to peníze, které mi rozhodně není líto utratit. Každý utrácíme za něco. Já nejradši za cesty. 






Přála jsem si více přednášet. A to se mi splnilo. Při příjemném večeru, který pořádala pro své holky moje maminka, taky formou Efektivního hubnutí, které už pravidelně s Fitness institutem pořádáme, nebo v rámci kurzu Instruktor Fitness, poprvé také na kurzu Poradce pro výživu (a můj další splněný sen), ale taky úplně poprvé v rámci samostatného semináře Jak na hubnutí (a další splněný sen), který měl skvělou odezvu a já se těším, že ho letos zopakujeme znovu. 





Poprvé jsem taky usedla v komisi u zkoušek instruktorů, pomohla jsem otevřít kurzy v Ostravě.


Poprvé jsem si zkusila jaké to je spoluorganizovat akci pro 150 lidí a zjistila jsem, že mě to strašně baví.. dostala jsem možnost vzít si na starost marketing Institutu, a tak nějak jsem se do Fitness institutu ponořila hlouběji.  


A jsem za to nesmírně vděčná, protože tohle je přesně ta práce, která ani není prací. Není nad to někam patřit a když je to mezi úžasné a stejně nadšené lidi. To je prostě nejvíc. Byla jsem taky oceněna jako největší přínos za rok 2018 a tím se završilo moje Fitness institut flow pro loňský rok. Nejde ani říct jak vděčná za to loňskému roku jsem.


Byl taky plný kulturních akcí, ať už koncertu filmové filharmonie nebo Colours of Ostrava - nejlepší čtyři dny ever. Byl plný vzdělávání. Udělala jsem si velký kurz motivačních rozhovorů, který je určený hlavně pro psychology a psychiatry a našla si tak v psychologii další obor, který přidávám ke svým zájmům. Absolvovala jsem taky marketingové workshopy, Prezentační dovednosti, Time management, DNS systém, Funkční diagnostiku, Core, Funkční trénink a další a navštívila TedX. 





Trávila jsem hodně času s kamarády. Děkuji Vám, že Vás mám. Vy víte :* Randila. Poznala spoustu nových lidí. A když se tak na to dívám, byl to hezký a docela zlomový rok. Protože jedna jistota je vždycky. Po každém špatném období přichází to hezké. A já už do něho hezky vplouvám. 

Tohle všechno vypadá krásně. A taky bylo. Vyhledávám totiž chvíle, kdy mi může být dobře a kdy se cítím šťastná. Bylo tam ale pár hodně těžkých okamžiků o kterých se mi nechce mluvit. Říkám to proto, ať víte, že všechno není jen sluníčkové. Každý má své trápení. Úplně každý člověk. Nejste v tom sami. A stejně tak si i vy můžete hledat více věcí, které Vás budou dělat šťastnými. Ať je takových v roce 2019 co nejvíc. Pro nás všechny. 

Vaše V. ❤️

PS: a jaký byl Váš rok? na co nejraději vzpomínáte?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě potěší ♥