pátek 28. září 2012

Mix it!

Zdravím Vás do krásného babího léta. Jak si užíváte prodloužený víkend?Já jsem se dneska konečně po nemoci dostala ke cvičení. Začala jsem zvolna, tedy 30 min. na elipticalu a sadu posilovaček na bříško;) Pak využiji volný čas ke čtení knížky(asi na delší dobu poslední knihu dle mého výběru, neboť ve škole mě zahltili povinnou četbou) a večer se chystám za mýma báječnýma kamarádkama. V noci totiž máme vystoupení v jednom místním klubu;)
Fialový tubus se mi hezky hodí do kuchyně



Dneska pro Vás mám článek o müsli, které si můžete namixovat dle vlastních chutí. Možná už jste se s MIX IT! setkali...pro ty z Vás, co s tím zkušenost nemají, čtěte dále;)
Musím říct, že müsli je jedna z mých nejoblíbenějších snídaní, proto mě opravdu nadchnul nápad namixovat si ho podle vlastních chutí. Stránky jsem okukovala již delší dobu, ale objednat jsem se rozhodla až teď. A proč vlastně? jde o to, že s poštovným mě celý tubus vyšel na 230,-Kč. Což je docela dost...ale protože je mi jasné, že za kvalitu se prostě oplatí připlatit, tak jsem neodolala. Navíc velikost příchozího tubusu mě mile překvapila.

O co tedy vlastně jde? nejdříve si vyberete základ, který bude mít ve vaší snídani převahu. Na výběr je velké množství, já jsem si dala "zrní v plné polní"(tedy ovesné vločky BIO, ovesné lupínky křupavé BIO, pšeničné vločky, žitné vločky, ječné vločky, ovesné otruby). Svůj základ můžete vylepšit ještě dalším "křupáním", já do svého přidala sojové BIO vločky.


Poté co vytvoříte kvalitní základ, můžete přidat ovoce dle vašeho přání. Musím říct, že výběr je opravdu veliký a vybrat jen několik druhů aby jste uspokojili své chuťové pohárky a přitom nezruinovali svou peněženku je docela makačka:D Po dlouhém přemýšlení jsem do mixu přidala banán, maliny, meruňky(vše lyofilizované - tedy sušené mrazem). Nejvíce mě chuťově oslovily právě maliny, protože jediný rozdíl mezi těmito a čerstvými je jen jejich křupavost. Ale dobré jsou všechny;) Příště mám spadeno na meloun cantalupe, také lyfolizovaný, dobré můžou být i borůvky nebo kiwi. Ořechy také nesmí chybět, tady jsem dala přednost těm, které nemám doma - makadamovým ořechům. Výborné mohou být i piniové oříšky, které byly zrovna vyprodané. Ve výběru najdete snad všechny druhy, které znáte a možná i neznáte;)
Nakonec si do mixu můžete přidat tzv. třešničku na dortu, neboli "něco navíc". Vybrat si můžete například vanilku, čokoládu, čokoládové kuličky, gumové medvídky...já jsem vyzkoušela brusinky v karobu a řeknu Vám, že příště si asi objednám tubus jen s ovocem a těmito brusinkami, protože něco tak dobrého jsem už dlouho v puse neměla;) Velkým pomocníkem při sestavování mixu je sloupeček vpravo, kde vidíte co všechno jste přidali(můžete to i umazat), kolik celkem Váš mix stojí a navíc počítá i energetické hodnoty.


Svůj mix, kterému jsem dala jméno Dobré ranko pro Verunku jsem objednala v pátek, o víkendu zaplatila převodem a ve středu jsem si pro něj šla na poštu. Takže řekla bych, že objednávka byla rychle vyřízená. Tubus je moc hezký a dorazil opravdu plný;) Jediné co bych možná více ocenila je větší množství přidaného ovoce do mixu. Dalo by se to asi vyřešit dvojitou dávkou;)
Abych to shrnula, tak celkově nemám žádné námitky. Stránky jsou krásně přehledné, objednávka rychle vyřízená a hlavně je müsli moc dobré, křupavé a zdravé. Spolu s jogurtem tvoří snídani plnou energie a chutě. Určitě doporučuji. Pokud si chcete objednat svůj mix, můžete na www.mixit.cz.

Pokud máte raději na snídani kaše, můžete si je také objednat i namíchat podle představ. Pokud máte chuť pouze na ořechy nebo suché ovoce, můžete si je taky objednat zvlášť...na ty mám taky zálusk;)

A nesmíme zapomenout na hodnoty na 100g 1562 KJ
B 12
T 11
S 58

4 komentáře:

  1. Také jsem objednávala z mixitu a musli je výborné! :))
    Takže mám stejné nadšení jako ty!
    Ps. A název máš fakt originální! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jakou směs sis objednala ty?doporučíš nějaké suroviny? Chtěla jsem název, který by vystihoval, že je to vyloženě moje;)

      Vymazat
  2. O Mixit jsem taky psala a pořád se nemůžu odhodlat objednat si to, protože se pořád rozhoduji co do své tuby chci :-)
    www.justbeyourselfbypetra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥