čtvrtek 31. ledna 2013

Makovo tvarohová s rybízem

Krásný čtvrteční den!
Konečně venku leze sluníčko, je tak krásné ho opět vidět, když se nám poslední dobu schovávalo. Kéž by to vydrželo a začalo předčasně jaro. Já jaro miluju, už protože to znamená že brzy bude léto, ale taky rozkvetlé stromy, zpívající ptáčky a hlavně konec zimním bundám! Letos se na jaro obzvlášť těším, protože už chci běhat venku, jen v tom sněhu a zimě se mi nechce, proto si to vynahrazuji ve fitku na páse...není to ale ono!

Včera večer jsem dostala nápad na buchtu o jejíž recept se s Vámi chci podělit. Jedná se o buchtu s tvarohem a mákem zasypanou rybízem. Pokud máte v mražáku vzpomínku na léto jako já, je to super, pokud né, můžete ovoce vynechat úplně nebo nahradit jiným.

Co budeme potřebovat?

  • 150g pšeničná celozrnná mouka
  • 70g žitná mouka
  • 250g tvarohu bez tuku
  • 2 vejce
  • 30g máku
  • 50g oleje
  • 45g cukrenu
  • půl lžičky sody
  • polévkovou lžíci kakaa na vaření
  • trochu skořice
  • Rybíz
Nejprve smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ty řidké, kromě rybízu. Těsto bude hutné a suché, přidala jsem trochu vody, aby získalo požadovanou konzistenci. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a zasypeme rybízem. Pečeme při 175° asi 15-20 min. Dobrou chuť!

Z celkového množství jsem vytvořila 20ks
Hodnoty na jeden ks 392KJ
B 4,1g
T 3,9g
S 10,5g

PS: na přání chystám na víkend post o svačinkách;)

8 komentářů:

  1. rybíz aj tvaroh miluju :) dobrota!

    OdpovědětVymazat
  2. tak rybíz není zrovna můj favorit, je děsně kyselej, ale občas na něj chuť dostanu :)
    Přesně! už aby začalo jaro! moje botky se celý jen třesou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám právě dvoje jarní, které jsem ještě neměla na sobě, tak se nemůžu dočkat až je vytáhnu:)

      Vymazat
  3. Také u nás teď krásně svítí, jaro mám také ráda.. Už aby nemrzlo a bylo jen takhle krásně! :))

    Buchta vypadá skvělě, mák miluji a rybíz je také můj favorit.. super recept! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee rybíz, ten jsem tedy dlouho neměla. Vypadá to krásně, škoda že jsem líná teď péct :D, jinak bych se na to vrhla.

    OdpovědětVymazat
  5. U babičky máme vždycky rybízu, že nevíme, co s ním. Tak aspoň budu příští sezonu vědět! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥