čtvrtek 18. dubna 2013

Proteiny

Krásný skoro letní den!
Dnes jen takový krátký příspěvek. Včera jsem shlédla video na www.kulturistika.com, kde je hezky vysvětleno a popsáno co to proteiny jsou a jak se dělí. Pro ty, kteří v tom mají zmatky, doporučuji toto video shlédnout;)

Odkaz na video zde :)

Jen dodám že proteiny lze míchat s vodou nebo mlékem. Já osobně ho radši míchám s mlékem, má díky němu takovou jemnější a chutnější konzistenci. S vodou se zase rychleji vstřebává.

Využívám ho ale v kuchyni denně a to do snídaňových kaší, palačinek a lívanců, ale také do čistého tvarohu nebo smoothie s ovocem a třeba ovesnýma vločkama. Pokud máte obavu z jeho chuti, dají se objednat či koupit i jednoporcové velikosti, díky které otestujete chuť daného proteinu. Pokud nemáte čas na svačinku není nic lepšího než si do shakeru hodit dávku proteinu a v době svačiny ho jen smíchat s tekutinou a vypít. Krásně zasytí a navíc většinou bezvadně chutná;) Jinak vše podstatné je řečeno ve videu. Pěkné pokoukání.

Co vy a proteiny?

9 komentářů:

  1. Dneska si jedu pro svůj první :)) sem na to zvědavá :) ale těším se :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáš zkušenosti s tímto proteinem, prosím? :)

    http://www.vyziva-pro-fitness.cz/zbozi/2431/proteiny-nad-50-pro-objem-a-rust-svalove-hmoty/100-pure-whey-star-1000g/

    Docela mě zaujal a chci si koupit svůj první protein.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. S tímto teda zkušenost nemám, ale na můj vkus je nějak moc levný (soudě podle toho co říkají ve videu, by mohl být nekvalitní), ale jak říkám, nemám s ním zkušenost. Navíc mi příjde zvláštní, že doporučené dávkování je na jednu porci 50g, běžně se doporučuje 30g.... Za sebe ti ale můžu doporučit tento:http://www.vyziva-pro-fitness.cz/zbozi/2431/proteiny-nad-50-pro-objem-a-rust-svalove-hmoty/100-pure-whey-star-1000g zrovna jsem ho dobrala a chuťově je výborný, složením rovněž;)

      Vymazat
    2. nedalo mi to a ještě jsem na to mrkla;) tady:http://shop.kulturistika.com/sportovni-vyziva/100-pure-whey-star/ píšou i hodnoty proteinu, který si chválí, že je dobrý. Na protein má ale docela dost sacharidů, takže pokud chceš přibrat je to dobrá volba. Pokud ti jde ale o hubnutí, a chceš především doplňovat bílkoviny, pak určitě ne.

      Vymazat
  3. Také jsem si protein oblíbila! :))
    Nejradši ho mám jako ty, s mlékem. Ale teď při SA mám protein z mléka jen o víkendu, jinak s vodou a to tak mňam není! :D
    Měj se krsásně :))

    OdpovědětVymazat
  4. já si dřív po tréninku dávala protein (3/4 odměrky) mixovala s mlékem a tvarohem dohromady, ale díky tomu jsem byla předávkovaná bílkovinama.. teď si dávám cca 1/4 odměrky s cca 150g 1,5% jogurtem a přidám sekané mandle, nechám chvilku odležet aby se spojili chutě a tak mi to vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to musela být pěkná bílkovinová bomba:D tak jak to děláš teď to musí být i mnohem chutnější;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥