pondělí 20. května 2013

Běhací pomocníci

Krásný počasím letní den!
Protože jsem chvíli nepřispěla a dokonce už jsem zaznamenala ohlasy na další článek(za což Vám moc děkuji), přidávám dva, abych Vás trošku uspokojila:D Nezapomínejte na facebook, kde jsem aktivní téměř každý den:)
Jak si užíváte to báječné teplo? Já trávím většinu dní v práci, ve škole teď už méně, když nám začalo  zkouškové. Díky krásnému počasí teď hodně běhám...když už jsme u toho, už jste někdy běhali po dni, kdy jste cvičili nohy? Je to docela nálož, ale chválím se za uběhnuté 3.3 km;), dokonce jsem dnes uběhla svoji nejrychlejší míli za 10,9 min;)



Protože jsem si v nedávné době pořídila několik pomocníků na běhání, ráda bych Vám je představila a třeba i inspirovala;) (možná někdo z Vás taky něco podobného hledá:)
Růžoví pomocníci

Mojí největší radostí a momentální lásku jsou mé nové boty Nike free running. Možná jsem se už zmínila, že běžecké boty chci už opravdu dlouho, především proto, že do běhu je to jediná větší investice. Navíc je mi jasné, že Vaše nohy prostě potřebují dostatečné pohodlí a oporu, aby to zvládly. Hrozně jsem si chtěla koupit "najky", které jsem viděla na několika fotkách u holek za "vodou". Ale pro náš kontinent se zřejmě takové krásné neonové barvy asi nevyrábějí. No když jsem ale narazila na tyto, bylo vyřešeno. Láska na první pohled. Na fotce to není tak dobře vidět, ale je to ta krásná neonová růžová:) Jak se v nich běhá? Jako na mráčku. Můj první venkovní běh s nimi byl opravdu báječný. Už se těším na další:) Nejlepší je, že podrážka se dá úplně ohnout, takže se krásně přizpůsobí noze, jsou měkoučké, takže nikde nedřou ani netlačí. Pod vložkou v botě je speciální otvor na čip Nike+..časem si ho asi pořídím...jak říkal můj přítel "ať to mám komplet;)"
Nike free running


Další novinkou v mé běžecké výbavě je kapsička na mobil. Taky jsem si ji chtěla pořídit delší dobu, ať nemusím mít mobil při běhání v ruce. Když jsem vidělat tunto (mám sice jinou značku mobilu, ale vešel se:) tak jsem ji musela mít, navíc stál dvě stovky...no nekup to:) Na suchý zip se dá dobře nastavit velikost, takže celý běh drží kde má, navíc má ze zadní strany malou kapsičku na klíček, takže máte vyřešenou další starost:) přes folii navíc dotykový displej reaguje, což je super, když chci například přepnout písničku.


Sluchátka jsou nezbytnou části výbavy. Bez hudby prostě neběhám. Tyto mají navíc super tvar, takže v uchu hezky drží...jsou to obyčejné sluchátka z tesca;)

Oblečení je jistě velmi důležité, lehká bundička se hodí při chladnějších večerech, bez čeho ale nikdy nevybíhám je sportovní podprsenka. Mám jich hned několik, které přetáhnu jako bolerko přes svoji klasickou podprsenku, takže mi to hezky zpevní prsa a při běhu drží tam kde mají. Nesnáším když hopsají jako balonky, a to nejsem žádná prsatice, navíc i pro ně je to určitě úleva;)

zaznamenání trasy zobrazené na webu nike.com

Poslední věcí kterou zmíním je aplikace Nike running. Je k dostání zdarma na google play. Je to ta nejvíce motivační věcička, kterou si (kromě zrdcadla) můžete pořídit. Při běhu měří uběhnutý čas, kilometry, dle gps zaznamenává Vaši trasu na mapě..Každý uběhnutý kilometr Vám příjemný ženský hlas nahlásí, že jste ho pokořili a za jaký čas. Pokud ještě svůj běh "sdílíte" na fcb, pak po každém "lajku" uslyšíte hlasité ovace. Po doběhnutí přidáváte smajlíka, podle nálady, kterou jste měli, na jaké trase jste běželi a dokonce v jakých botech. Připsat můžete i poznámku, a zpětně sledovat proč se Vám lépe či hůře běhá. Celý běh pak opět můžete sdílet s přáteli na sociální síti. Skvělé je, že pokaždé když překročíte nějaký svůj rekord, získáte jakési ocenění..např. dnes jsi uběhla svůj nejrychlejší kilometr...nebo nejdelší trasu...je jich tam více, a je super sledovat jak překonáváte sami sebe. Aplikace je propojena s účtem na internetu, kde to vše můžete sledovat z velké počítačové obrazovky. Navíc si můžete přidat přátelé, kteří taky běhají a porovnávat časy, soutěžit a zase se motivovat. Ještě ke všemu se dá propojit s již zmiňovaným čipem v botě a měřit pak přesněji.
Statistika, trofeje na webu nike.com

Bez čeho nikdy neběháte vy? Pokud neběháte, co Vám nesmí chybět při cvičení?

13 komentářů:

  1. Ty boty jsou fantastické! Ty chci :-)
    Jinak, když už vyběhnu, nesmí to být bez hudby. Bráška mi z USA přivezl krásný růžový iPod právě s nějakými běžeckými aplikacemi...po státnicích je musím prozkoumat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, taky jsem z nich unešená:) iPod bych taky brala, kor růžový;) držím palce u státnic!

      Vymazat
  2. Tyjo, botky mám samé, akorát v jiné barvě. Že jsou boží? :)
    Po držáku na mobil se musím kouknout, také mě nebaví držet mobil v ruce a yslím si, žeje to taky omezující! ;)
    Měj se krásně! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy bych nevyběhla v jiných než běžeckých botech, na ruce musím mít svoje hodinky od Garminu a samozřejmě bez mobilu s hudbou. Měsíc mám nový mobil a začínám používat běžecké aplikace, takže možná by se mi hodila podobná kapsička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. běžecké aplikace jsou hrozně motivační záležitost, jsem moc ráda, že je technika tak popředu, a že ji můžeme takto využívat;)

      Vymazat
  4. Botky jsou moc pěkné :). Já používám Endomondo na všechny sporty, je to skvělý pro porovnání výsledků jak se zlepšuji a vůbec vědět kolik km už mám za sebou :).

    OdpovědětVymazat
  5. Veru, tak já si dneska konečně pořídila ty botky, v santisportu měli celkem dobré výprodeje.. nejsou to sice takové krásky jak ty tvoje, ale svůj účel určitě splní! zítra s němi vybíhám! navíc jsem si dneska na netu objednala hodinky s měřením tepové frekvence a L-carnitin, ať už teda pálíme se vším všudy :))) .. Jinak tu výbavičku máš nádhernou, odkud máš tu kapsičku? Už mě taky nebaví si neustále brát nějaké oblečení s kapsou, tohle by mi to fakt usnadnilo :) Hezký den přeji:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oprava, sportisimu a ne santisportu :D

      Vymazat
    2. No ty jsi šikulka, taky si brzy pořídím nějaký spalovač;) Kapsičku mám z tesca, z toho obchodu jak tam prodávají telefony, zkus se tam mrknout;)

      Vymazat
  6. pri behu nesmie chýbať určite môj telefón s aplikáciou RunStar, niečo podobné ako Nike Running. :) je super sledovať svoje výsledky a zlepšovanie sa.
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥