pondělí 20. května 2013

Doplnění zásob převážně ze zdravé výživy:)

Krásné pondělní odpoledne. Jak se Vám daří? Já jsem naštěstí vyřešila trable s diplomovou práci, které se naskytly a proto se mám fajn:)
Dnes pro Vás mám takovou malou nálož, co jsem si v posledních dnech nakoupila a co se v mé "spíži" drží jako stálice. Samozřejmě že je toho ve skutečnosti mnohem více, tohle je výběr těch nově koupených.
Můj zdravý nákup:)


  • Vezmu to hezky zprava. Můžete vidět hned tři snídaňové balíčky. Jáhlové vločky jsou mé současné vločkové favority, kaše z nich je jemná až krémová a já se jí nemůžu nabažit. Šanci jsem dala i vločkám rýžovým, tak doufám, že mě nezklamou:)Sáček s oranžovým proužkem uprostřed je špaldová krupice, kterou mám taky moc ráda, prostě krupička je krupička;)
  • HRAŠKA - nevím jestli ji znáte, jedná se v podstatě o namletý hrách na prášek, který umí perfektně zahustit polévky či omáčky. Pokud tedy nechcete zahušťovat moukou, je to dobrá volba. Používám ji už delší dobu a mám s ní moc dobré zkušenosti. Stačí ve vodě rozmíchat Hrašku dle potřeby(dávám cca 1 polévkovou lžíci) a pak nalít do tekutiny, kterou chcete zahustit. Trošku povaříte a je to. Takový sáček je k mání kolem 40-ti KČ. 
  • CHIA semínka. Poslední dobou jsem na ně viděla tolik chvály a receptů, že jsem zavřela obě oči(kvůli vysoké ceně) a konečně si je pořídila. Na obalu je uvedeno, že jsou bohaté na omega 3 a 6 mastné kyseliny, má vysoký podíl vlákniny a dokonce dokáže povzbudit tělo i mysl :D No uvidíme co je na tom pravdy, za 90,-Kč by to mělo sakra platit :D
  • JABLEČNÉ KROUŽKY - jsou klasické křížaly, kterou koupíte kolem 20-ti Kč. Skvělá část svačinky nebo jen tak jako dobrůtka k vínu:)
  • ALABURKY, jsem už zmiňovala tady, moje láska k nim stále trvá. Jsou to v podstatě pražené sojové boby, zlehka bych je přirovnala k oříškům, jen mají nižší energetickou hodnotu a větší podíl bílkovin. Tento malý sáček koupíte kolem 10-ti Kč a to je cena, za kterou určitě stojí je vyzkoušet;) 
  • PROTEINOVÉ TYČINKY. Větší Excelent je ze zdravé výživy, za 80g zaplatíte kolem 40-ti Kč. Dávám si ji na dva díly, protože celá vydá skoro za oběd. Příchuť oříškové čokolády je moc dobrá, doporučit můžu taky příchuť piňa colada nebo lesní ovoce. Proteinovou vanilkovou tyčinku z Rossmanu asi nemusím představovat, super, pokud nestíháte a chcete rychlou svačinku.
  • POHANKOVÁ MOUKA. Jedna z nejlepších, kterou můžete na snídaňové lívance použít. Protože je dělám doma často, nemůže chybět. Tuto jsem pořídila za 20,-Kč. 
  • MYSLI EMCO. Sypané s tropickým ovocem. Máme doma asi 10 takovýchto krabic. Moje maminka na mě myslí kudy chodí a jak viděla krabici za 20,-Kč, hned jich vzala více, abych nestrádala;) Díky mami:* Sypané mysli je fajn, tyto mají vločky snad všech druhů obilovin. 
  • KEČUP. Věřím tomu, že velká část z Vás si kečup už dávno odpustila a radši si uděláte domácí. My doma jsme ale velcí milovníci kečupu a tak jsme hledali nějaký, který by aspoň z části splňoval požadavky zdravé výživy. Tento je se zvýšeným podílem rajčat a sníženým podílem cukru. Jednou za čas určitě neuškodí:) Láhev tuším kolem 30-ti Kč. 
  • TUŇÁK VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ mi doma nikdy nechybí. Můj oblíbený rychlo oběd totiž zahrnuje jej, kuskus a zeleninu. Vlastně je velmi tvárný, smícháte ho s čímkoliv, uděláte pomazánku a máte zdravou dobrotu na světě. Tento stál 70,-Kč. 
To by bylo pro dnešek vše. Ještě mi zbývá navařit na zítra (bio hovězí s rýží, co má můj drahý tak rád:D) a pouklízet....jsem to ale šikovná hospodyňka. 
PS: s bytem jsme se konečně pohli, začínáme s rekonstrukcí;)
Co nejraději nakupujete vy?

11 komentářů:

  1. Konečně článek!!! Já se na něj tak těšila ... Uz nedělej tak dlouhý pauzy :-D :-/ ..ty rýžový vločky si chci taky koupit na kaši. A chia semínka uz jsem si koupila ale zatím jsem je ne využila a zjistila jsem ze v DM kupuju zbytečně drahou mouku kdyz mohu mít levnou ve zdrave výživě a jablečné kroužky tak mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také mě odrazuje ta cena chia semínek, ale věřím tomu, že jednou po nich sáhnut (třeba ža budou ve slevě). :D
    Alaburky jsem do této doby neznala, takže ja se vydám do zdravé výživy, poohlédnu se po nich.
    Co se týče proteinových tyčinek, mým favoritem jsou teď právě ty z Rossmanu, takže si tam budu muset brzy zaběhnout, došly mi zásoby. :D
    Řeknu ti, že kečup naprosto miluji a kdyby to šlo, nacpala bych si ho snad i do snídaňových kaší. :D Kupuju si úplně obyčejný ve sklenici v Jednotě, chutná mi nejvíc! ♥
    A při posledním bodě se docela stydím, protože tuňáka jsem ještě nikdy nejedla. O:)

    Co se týče mých nákupů, řekla bych, že jimi nejsem nějak posedlá, takže těžko říct, co kupuji nejraději. Zas tak často nenakupuji. Zato pravidelně posílám mamku pro tvarohy, ovesné vločky, Lučiny, bílé jogurty, ovoce a zeleninu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alaburky určitě vyzkoušej, je to lahůdka. S kečupem jsme na tom stejně:D Tuňáka ti teda musím doporučit, protože pokud koupíš nějakou dobrou konzervu(franz josef, rio mare..teď si nevzpomenu na další), je to fakt pochoutka. O čerstvé rybě ani nemluvím, ale to už jsme cenově jinde:D Jinak s tvarohy, vločkami, jogurty, ovocem a zeleninou to mám taky tak, nesmí v lednici nikdy chybět. Jinak díky za vyčerpávající komentář:*

      Vymazat
  3. Krásný nákup, na ty rýžové vločky mám taky zálusk :))

    OdpovědětVymazat
  4. chia semínka mě docela odradila, kamarádka říkala, že to je chuťově neutrální :) tu tyčinku ti ukradnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to prý jsou, ale pochopila jsem, že dokážou recept "zpudingovatět":D

      Vymazat
  5. Ahoj! :)
    Dlouho jsem od tebe zase nic nečetla, jsem ráda, že se to napravilo! :))
    Nákup máš krásný, to mi připomíná, že bych také měla navštívit zdravou výživu a zkusit některé věci, co tady popisuješ...
    Hodně mě lákají alaburky a kečup! :))
    Já jsem věrný nákupčí různých kaší! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaše miluju, stejně tak alaburky. Ten kečup koupíš i v normálních marketech. Zdravou výživu, ale ráda navštěvuju, vždycky tam objevím něco nového:)

      Vymazat
  6. Nádhera, vločky kupuji úplně stejné, jáhlové, ovesné, pohankové... alaburky mám v plánu zkusit a chia semínka mám doma, ale zatím neozkoušené =) Nu a pohankovoá mouka - to samé, zatím neotevřená ale už se těším, až se na ně vrhnu :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥