středa 7. srpna 2013

ABS!

Krásný horký den ☼!
Jak užíváte prázdniny? Polovina už je za nám,ale nesmutněte, polovina stále před náma ☺! Já pořád pracovně, ještě stále pracujeme na našem bytě, ale dobrá zpráva je, že už fakticky finišujeme:) pro malou ochutnávku dávám fotku naší koupelny, na kterou jsem fakt pyšná ☺, myslím, že jsme ji s mým krasavcem dobře vymysleli, co říkáte? Jinak se dále věnuji přípravě na WRP (We run Prague, jak jsem psala v minulém článku), musím říct, že tento týden, už jsem jeden běh "přesunula" protože makáme na tom bytě, ať už to
máme hotové, nechci se ale o naběhané km připravit a tak si to dám ještě jiný den navíc;)

Naše koupelna:)



Dnes se chci trošku věnovat cvičení na bříško, možná pár zajímavostí, které jste třeba nevěděli. Jdeme na to!


Asi správě tušíte, že vepředu a na boku Vašeho bříška se nacházejí čtyři párové svaly a to zevní, vnitřní šikmé, příčný břišní a přímý břišní sval.
Muscle&Fitness, spec. vydání pevné břicho, štíhlý pas
Aby jste dosáhli maximálního efektu, jak vzhledového, tak zdravotního (jistě dobře víte, že zpevněné břišní svaly pomáhají lepšímu držení těla, předchází bolesti zad, pomáhají držet orgány na svých místech apod.) Je tedy třeba cvičit cviky na celé bříško ne jen do nekonečně opakovat sedy lehy.

Teď se dostáváme k maličkému oříšku. Cviky na břicho, je potřeba neustále obměňovat, nevadí pokud Vám vyhovují některé konkrétní cviky, nemusíte se jich vzdávat, ale obměňujte aspoň jejich pořadí. Aby jste dosáhli maximálního efektu, je dobré začít procvičovat nejdříve spodní část břicha, poté šikmé  svaly a pak až vrchní část břicha. A to z toho důvodu, že spodek břicha je těžší cvičit než jeho vrch, na konci tréninku by Vám tak na dostatečné procvičení spodní části nemusela zbýt energie;)

Při cvičení je důležité nezvedat se švihem, ale opravdu se soustředit na kontrakci svalů. Někomu může pomoct přiložení ruky na břicho, aby jste cítili, jak se svaly smršťují. Někteří odborníci v tom největším vypětí cviku podrží ještě pár sekund, aby svaly začaly pořádně pálit, aby dosáhli maximálního vyčerpání toho svalu. Zkuste to taky. Ne nadarmo se říká, že když chceš vánočku, musíš ji při pečení fakt "cítit";)

Malý problém je v tom, že můžete denně udělat milion sklapovaček, přítahů nohou ve visu a obdobných cviků a kostky stále nikde...čím to je? Je to ve stravě. Břicho totiž závisí hlavně z větší části na tom, co do něj dáváte, a jen z malé části na tom, jak ho cvičíte. Pokud nezredukujete svůj tělesný tuk, nikdy kostky neuvidíte, byť víte, že tam jsou. Zaměřte se pro to na správnou stravu a dostatek kardia, které Vám k vysněnému vysekanému břichu pomůže:)

Přitahování balonu

Na závěr přidávám své oblíbené cviky na břicho.

Vycházíte z pozice, která připomíná klik. Ruce na podložce,  nohy na balonu, rovné tělo, hlava se kouká dolů. Pak přisouváte nohy s balonem k tělu, já je někdy dávám i pod tělo a chci se jakoby celý zabalit do klubíčka, nohy stále na balonu a pak pomalu vracím do výchozí pozice. Je to super cvik, při kterém břicho hezky pálí.









Na míči se toho dá dělat spousty, další oblíbený cvik, je klasické zvedání lopatek. Na míči mi příjde, že to hezky podpírá spodní část zad, ale taky zvětší dráhu rozsahu a tím to ztíží.








Přitahování nohou ve visu je docela oříšek se kterým se peru, ale určitě stojí zato. Tady obzvlášť je třeba se zaměřit na činnost břicha a nesnažit si příliš pomáhat nohama. Těžší varianta je s nataženýma nohama, při pokrčení kolen je cvik jednodušší. Pokud přitahujete nohy bokem, procvičujete šikmé svaly.
sklapovačky na lavičce

Přitahování nohou ve visu
Zvedání nohou na lavičce
Nevím jak přesně se tomuto cviku říká. Princip je lehký, sednete si na lavičku, či nějaký stupínek a budete provádět pohyb jak vidíte na obrázku. Vzadu se lehce přidržujete rukama, jen pro rovnováhu a přibližujete nohy s tělem k sobě a zase od sebe. 

Dalším cvikem je zvedání nohou na lavičce. Lehnete si na lavičku tak, aby byla asi polovina zadeček již mírně ve vzduchu. Propnuté nohy pak spouštíte za rovno s lavičkou a zvedáte zpět nahorů do pravého úhlu k tělu. Až budete mít nohy nahoře pak je ještě zvednete do výšky, jakoby do prodloužení, že budete vypadat jako slečna na obrázku, jen s zadečkem ve vzduchu, skoro do svíčky. Pak zadeček zase položíte a opět spouštíte nohy. To je jeden z nejlepších;) Nedělejte nic švihem, jen tahem;)

Cviků na bříško je milion, tak je střídejte a nebojte se zkoušet nové. Samozřejmě jich cvičím více, ale další až třeba zase v dalším příspěvku:) a nezapomínejte, že bříško se vyrábí v kuchyni;)
Jedna z mé sbírky☺


PS: Co nejraději cvičíte na bříško vy?

Obrázky google.cz

26 komentářů:

  1. Teeda koupelna je nádherná!! A skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kuchyň je fakt krásná! :3 těším se až jí uvidím a až mi něco skvělého uděláš! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bříško máš krásné!! A a kouplna uplně dokonalá!! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Fíha, perfektní břicho! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty bláho, to je břicho!
    Jinak já se také snažím břichu dost věnovat.. tím se chlubí nejlíp :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to individuální, ale u mě jsou na břichu vidět změny nejrychleji

      Vymazat
  6. nádherná koupelna a to bříško ♥

    OdpovědětVymazat
  7. krásná koupelna :) jo s břichem jsem měla problém, mám a budu mít :/ posiluji ho, ale hodně cviků nemůžu dělat, strašně mě bolej bederka, kvuli tý hyperlordóze :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by to chtělo se poradit s nějakým trenérem, určitě jich je spousta, které třeba ještě neznáš a dali by se pro tebe zvládnout;)

      Vymazat
  8. Udělej prosim články s cvikama, ale at je jich tam více, moc prosim ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Nesnášim cviky na břicho! :D Ale jsou potřeba, takže jim aspoň minimum času věnuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý něco nemáme rád:D ale moje maminka říká, že pro krásu se musí trpět:D

      Vymazat
  10. Koupelna je krásná :) Musím cvičít víc, poslední dobou to strašně zanedbávám :D

    OdpovědětVymazat
  11. já jsem zjistila, že jakmile břicho posiluju, tak se mi zvětší :( takže břicho se snažím procvičovat nepřímými cviky - správně provedenými dřepy, kliky, angličáky, horolezci a podobně. Jakmile se věnuju denně přímo izolovaným cvikům na břicho, tak se mi rozšiřuje trup z profilu :(

    koupelna je boží!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně že víš co na tebe platí, to je k nezaplacení;)

      Vymazat
  12. To první břicho je tvoje? Waaw!

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem si myslela, že to první je tvoje, je perfektní.:-), to tvoje je taky skvĕlé:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherná koupelna, opravdu se povedla:)
    Já nemám žádný oblíbený cvik, ale líbí se mi cviky na míči, celkově s míčem cvičím ráda:)

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek ! :)

    Zvu tě na svoji první Giveaway ! :)
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥