čtvrtek 5. září 2013

Broskvová s drobenkou


Krásný den Vám přeji! Tak jaký byl začátek školy? První týden už máte skoro za sebou;) Nebojte, taky se do toho brzy dostanu, uteče to jako voda...až je mi trošku líto, že to je můj poslední rok...ale já si najdu něco kde se budu vzdělávat..mám v plánu spoustu kurzů, zaměřených na výživu a fitness, akorát na to je už třeba našetřit nějaké ty korunky :D Ale když se chce..znáte to;)
Dneska mám po dlouhé době pro Vás recept a to na buchtu, která vznikla v neděli spontánně doma. Broskve ze zahrádky je třeba spotřebovat a tak co je lepšího než je nacpat do sladké, ale zdravé buchtičky:) Je v ní spousta tvarohu, takže může klidně sloužit samostatně jako svačinka nebo snídaně. Doporučuji uchovávat v ledničce, protože já jsem ji nechala na stole a zřejmě díky tomu množství tvarohu začala kysnout. Nebo nejlepší je hned ji rozdělit doma a pěkně sníst:)

Co budete potřebovat:
  • 100g hl. mouky
  • 200g celozrnné pšeničné mouky
    Připravená do trouby
  • 400g tvarohu bez tuku
  • 5 PL cukrenu
  • vanilkové aroma
  • skořice dle chuti
  • vejce
  • 250ml mléka
  • asi 7 vypeckovaných broskvi 
  • lžička kypřícího prášku
na drobenku:
  • 80g ovesných vloček
  • 30g sirupu z agáve
  • 5g kokosového oleje
  • 20g plátkových mandlí
Připravena do bříška:)

Vše na těsto smícháme (nikdy nerozděluju mokré a suché suroviny a vždycky mi to vyjde:D) tak, aby nebyly v těstě žádné hrudky. Po té jej nalijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem. Na vrch hustě naskládáme broskve nakrájené na plátky. Drobenku si připravíme v misce kde smícháme všechny suroviny a rukou promícháme tak, až se vše spojí. Pak jí posypeme připravenou buchtu. Pečeme na 175° cca 20 min. Z uvedeného množství jsem vytvořila 24 ks.

Hodnoty na 1 ks 410KJ
B 5g
T 1,5g
S 15,8g

Vymýšlíte vlastní recepty nebo se raději držíte daných předloh?

4 komentáře:

  1. Jé, vypadá skvěle, mňam!:)
    Většinou recepty prvně hledám, ale nakonec skončím tak, že si ho vymyslím:D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥