neděle 5. ledna 2014

Supertrener.cz I.

Jak jsem slibovala, tak plním, i když trošku později než bylo v plánu. Momentálně to vychází na cca měsíc co jsem se začala řídit tréninkovým a jídelním plánem kluků ze Supertrener.cz. Trošku tedy shrnu jak to u mě vypadá a jaké jsou mé pocity, hlavně jak se mi to daří plnit.




Jídlo
Nejdříve to byl pro mě nebo mé tělo docela šok. Né proto, že bych nemohla jíst sladkosti ale proto, že nemůžu jíst ovoce. To je zatím pro mě ta nejtěžší část. Miluju ovoce. Ale když jsem se na to dala, musím hold zatnout zuby. Jinak to zase tak překvapivé nebylo, hodně kuřecího, rýže, ovesných vloček, proteinu a zeleniny, taky tvarohu. Nic co by mi dělalo problém. Rozestup mezi jídly tři hodiny taky nic tězkého, je jen pouze trošku delší než jsem měla původně nastavený. Dodržet jídelníček tedy pro mě zatím není nic těžkého, když se totiž odhodlám, tak mě nic na cestu nesvede(a to ani přítelovi cheat day každou neděli kdy pravidelně obědvá pizzu:D)
Můj cheat day jsem si naplánovala na štědrý den (nemám ho tak často jako můj krasavec) a docela jsem se na něj těšila. Snídala jsem vánočku s máslem:) Cpala jsem se ovocem, měla jsem normální štědrovečerní večeři. Musím ale říct, že na konci dne jsem se zase těšila na rýži s kuřecím, protože mi bylo hrozně těžko. Jestli Vás zajímá jak jsem zvládla silvestr, byla to pro mě původně zkouška ohněm. Ta nejhorší zkouška, kterou jsem si na sebe mohla ušít. Měla jsem povolené pár vinných střiků, které jsem si taky dala a vůbec mi to nevadilo. Neměla jsem potřebu se opíjet. Měla jsem ale obavu, co se mnou budou dělat "dobroty" na stole. Česneková, nachos a jiné dráždidla. Nakrájela jsem si mrkev, papriku a rajčata a celý večer jsem to baštila. Kupodivu mě ani nenapadlo dát si něco jiného a necítila jsem se nijak ochuzeně. Naopak ten pocit zadostiučinění, když všichni povolovali opasky jak jsou nacpaní a mě bylo tak dobře... Prostě super pocit:)

Cvičení
Mám naplánovaný bodyfull trénink, třikrát týdně, kdy procvičím celé tělo. Musím říct, že trénink mi zatím vyhovuje, vidím krásné změny hlavně na pažích. K silovému tréninku mám přidané kardio a to jak přímo po něm, tak ve volné dny. Musím říct, že tréninky jsem trošku "bulala", když byl přítel nemocný, byla jsem s ním doma. Jinak jsem si cvičila doma s činkama, do fitka jsem chodila jen s ním. To se teď mění, protože jsem se odhodlala chodit do fitka i sama, nevím vlastně, co mi v tom do teď bránilo. Hlavně už mi ale nestačí moje domácí váhy;)Díky krásnému teplému počasí přes svátky jsem byla po delší době i běhat a celkově se cítím moc dobře. Postupně zvedám váhy, které při cvičení používám a je to moc fajn. Hrozně se těším, jak pokročím na konci plánu:)
Aby se mi lépe cvičilo, pořídila jsem si nové legíny na cvičení a podprsenku z mého oblíbeného nike. Musím říct, že podprsenku jsem chtěla delší dobu, ale vždy mi bylo líto těch peněz. Kdybych ale věděla, jak pohodlná záležitost to je, že nikde nic netlačí, nepadá a nevylízá, koupila bych si jí dávno!

Moje nová podprsenka:)

Poznámka pod čarou
K pitnému režimu mi bylo doporučeno vypít 3-5 litrů. S tím tedy bojuju, ale to já s pitným režimem odjakživa. Trochu se ale pochválím protože ty tři litry se mi většinou podaří vypít. Nevím tedy jestli je to tou vodou co do sebe liju, nebo kombinací všeho, ale velmi se mi redukuje ta nenáviděná celulitida na stehnech. Jupííí. Trochu mě obtěžuje, že v noci musím chodit čůrat, na to jsem dosud nebyla zvyklá.

Další shrnutí bude tedy asi zase za měsíc. Klidně se ptejte co Vás zajímá. Konkrétní jídelníčky ale vypisovat nemám v plánu, přece jen je to práce kluků a ráda Vám spolupráci s nimi doporučím. Pokud by Vás to zajímalo, zkusím dát dohromady článek i s mým krasavcem:)

Některá z Vás chtěla vidět Vánoční nehty, tak tady jsou:)

Jak se v oblasti jídla a cvičení daří Vám? Dali jste si nějaké předsevzetí?

43 komentářů:

  1. Zaujala mě ta podprsenka.. Jak to zvládáš s tím cardiem? Vidím, že asi nemáš áčka. Mě příjde, že pro větší prsa někde ani nejsou a když už jo, tak to stejně nestačí. Já mám třeba na běhání jednu sportovní obyčejnou a pak takovou lepší. Ale když mám cardio doma tak to stejně nestačí... Nesnážím, když někdo komentuje jak podprsenka drží prsa a pak z něho vyleze, že vlastně skoro žádný nemá. (Tím nic proti samozřejmě)
    A postavičku máš krásnou :)) po dva články fotky.. dávej víc ať inspiruješ :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak ty ramena se mi fakt líbí.. zrovna včera jsem nad tím tak přemýšlela.. asi každý má nějakou uchylku na svojim těle, třeba jen jeden sval.. ale pro mě to budou asi ramena.. hrozně se mi lbíí ty ďolíčky nebo jak to říct :) ale asi je trénuju málo, protože jsem je měla hezčí..
      A jinak - myslíš, že se nedá doma trénovat tak kvalitně(nebo jak to říct)? Cvičím rok a zatím doma.. baví mě to, ale poslední dobou se cítím jak kdyby mě to neposunovalo..

      Vymazat
    2. Zue děkuji. Hele ačka nemám a taky jsem s tím dlouho bojovala. Řešila jsem to klasickou podprsenkou, přes kterou jsem si přetahovala takové to stahovací bolerko, což je fajn. Tahle podprsenka je ale fakt super, prsa fakt přitáhne k tělu a neskáčou a nic mě nebolí. Takže určitě doporučuju.
      Jinak ramena se mi taky líbí když jsou hezky vypracované kulaté. Doma se určitě dá kvalitně cvičit, mě osobně to ale nedokope k takovým výkonům jako ve fitku. Navíc většinou doma nemáme činky s kotoučema, abys měla velkou zátěž např. na dřepy a tak;)Ale když se chce vše jde i doma:)

      Vymazat
  2. Ovoce jsem taky jednu dobu vynechávala, ale teď si ho dopřávám v malé míře aspoň k snídaně....a těch výzkumů, že fruktosa leze do tuků rychleji než glukosa, nevím čemu věřit...
    Na silvestr jsem se taky nepřežírala, měla jsem jen půlku sklenky vína na přípitek.A zatímco se ostatní cpali chlebíčky ja si na večeři uvařila hezky vajíčka se šunkou a suchary :D
    i když něco jsem zobla, to zase nebudu lhát:)
    Podprda je nádherná!:) miluju bílou a hlavně ta tenká ramínka <3 a Nike, no už nemluvím, prostě dokonalost:D
    3 litry piju denně běžně, většinou spíše 4...musím ji mít ale po ruce v láhvi, pak piju a ani o tom nevím :D a v noci chodím na zachod min, 2 krát i 3 krát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ho normálně taky nevynechala, jen omezila, ale když chci vědět co se svým tělem dokážu, musím věřit odborníkovi, který to tak vidí;) Silvestra jsi zvládla skvěle:) Nike je i moje slabost, ty jejich věci prostě miluju, škoda jen, že si je kvůli ceně můžu dopřát jen občas. No a tvůj pitný režim? jsi fakt dobrá!

      Vymazat
  3. To zní zajímavě! Ale to s tím ovocem, já nevím, jde mi to proti srsti, ta představa, že bych ho nemohla jíst. Kdysi dávno, když jsem byla posedlá dietama, tak jsem ho vyřadila asi na půl roku úplně a považovala, jsem ho za špatné jako sladkosti, no a nedopadlo to moc dobře, hlavně taky s psychikou. Teď kdyby ho musela vyřadit, tak bych to neudělala už jenom z principu, aby to nedopadlo nějak podobně jako předtím. Ale tak zase sis u mě získala další obdiv. :-) Jinak podprda super, a podle toho co píšeš čichám nadměrnou spokojenost, přeju ti ať se ti vede dál! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v pořádku, myslím, že ovoce do vyváženého jídelníčku patří. Dělej to, jak je to tobě příjemné;) jinak děkuji mnohokrát za chválu:)

      Vymazat
  4. Ahoj, vidíš po tom měsíci nějaké rozdíly co se týče hubnutí? Zkoukla jsem i jejich video a fakt me zaujali :-) Jinak držím palce, asi se k tobě přidám a zlanařím i přítele :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano určitě. Na váhu jsem po týdnu měla o kilo méně. Teď se ale nevážím (myslím, že váha zase o tolik dolů nepůjde, tuším že přiberu nějaké svaly;), už se ale těším až se přeměřím, protože je to už v zrcadle zřejmé, že se tělo tvaruje jak má. Takže změny určitě jsou, už si začíná všímat i okolí:) Zatím jsem moc spokojená i s tím, jakou rychlostí reagují na dotazy apod.

      Vymazat
    2. Ještě bych se chtěla zeptat jak dlouho jsi na jídelníček čekala od zaplacení,děkuju :-)

      Vymazat
    3. Flou myslím, že jsem čekala cca 14 dní;)

      Vymazat
    4. Tak dlouhooo :-( Zrovna když jsem se na to tak natěšila, ted nevím co mám jíst :-D Chtěla bych začít hned :-/

      Vymazat
  5. Taky mi zpočátku dělalo velké obtíže nejíst ovoce. Dokonce jsem to na Roberta i zkoušela, jestli by to nějak nešlo, navrhl mi jednu jahodu denně. :D Tak jsem se na to raději vyprdla. :D Teď už mi to ani nepřijde, když to ovoce nejím. :))
    Jinak přeju hodně zdaru a pevné vůle! Mně se právě daří striktně dodržovat ty tréninky, jakmile nemám pravidelný pohyb, začne mě celé tělo bolet. Ale ten jídelníček, tam často uklouznu, nemám pevnou vůli. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z toho byla v šoku, taky jsem se ho ptala, jestli jako vůbec? a on že vůbec:D tak jsem to prostě přijala. Teď už mi to taky nepřijde tak hrozné, na cheat day se ovocem naperu:D Každopádně teď už tréninkový plán pěkně držím, už se hrozně těším do fitka;) Co vidím ty změny na těle se mi chce cvičit víc a víc:)

      Vymazat
  6. Super pevná vůle :-) Gratuluju a těším se na další výsledky!

    http://www.fitjane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Supeer zajimave :) ja bych se ovoce nezbavila =D

    OdpovědětVymazat
  8. Šikulka! To ovoce ani dopoledne? Hlavně před cvičením by jsi měla mít přísun sacharidů. Třeba ten jeden banánek :).
    Mně aby se dobře cvičilo, tak jsem si pořídila asi troje nové legíny :D. Chci ale ještě víc. To je pěkná motivace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani tak ani tak, prostě žádné ovoce. Sacharidy před cvičením samozřejmě mám, ale třeba ve formě ovesných vloček;) Legíny jsou super, hned jak přibudou penízky, taky si koupím další;)

      Vymazat
  9. Ahoj, pár dotazů bych k jídelníčku měla :-) to ovoce mě taky zarazilo...hlavně po tréninku ve fitku není banán??? A kolik je potřeba k jídleníčku suplementů ke stravě a kolik to cca stálo na měsíc? Myslím tím vitamíny (C, multivitamín, B, magnesium, BCAA a samozřejmě protein.)
    Jestli je to nějaký striktní jídleníček jen o kuřecím na vodě, tuňáku, rýži a vločkách - nemám s tím moc dobré zkušenosti, když jsem nic jiného nemohla, přinesl mi mnoho chutí (třeba na jablka, která jsem předtím moc nemusela) někdy i hlada byla jsem taková skleslá a když jsem jídelníček porušila, tak zas přišlo naštvání a poraženecká myšlenky. Tak jsem jídelníček hodila do koše. Stejně po třech měsících skončíš a váha pujde nahoru strašně rychle, nebo to budeš držet už celý život?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jedna otázečka - za jak dlouho je cheat day?
      Děkuji

      Vymazat
    2. Zdravím,
      cheat day je za 21 dní.
      Jídelníček jsem si také objednala. Stál kolem 1000 Kč. + doplňky (jen protein od Roberta doporučený 1800 Kč + 700 jsem nechala v lékárně za vitamíny) + 800 kloubní výživa (zlobí mě kolena). Opravdu pro studenty pěkná pálka ti řeknu (ještě litr platim fitko). Přiznám se, že jsem nevydržela ani týden, jsem společenský tvor a chybělo mi vínko a pivko s kamarády a při přípravě kuřecího mi bylo blbě. Teď se držím vyvážené zdravé stravy a je to mnohem lepší.

      Vymazat
    3. Ahoj Doroth. Ovoce není využíváno kvůli rychlým cukrům. Sacharidy jsou využívány ty komplexní. Pánové tomu rozumí takže jim věřím. Co se suplementů týče tak piju protein, který vychází tuším kolem 1200,-Kč za dvě kila, jedno balení mi vydrželo ten první měsíc cca. Jinak užívám vitamíny, C, B komplex a mulťák, v dr. max jsem koupila vše balení cca po stovce takže nic hrozného. Jídelníček samozřejmě striktní je, ale nijak drasticky se to neliší od toho co jsem jedla sama když jsem chtěla zhubnout.Do tohoto jsem šla hlavně kvůli tréninkové části, protože jsem ve fitku chodila od stroje ke stroji a nebyla si jistá jak to dělat správně. Když už tak jsem to chtěla mít kompetní i s jídlem. Chci zjistit kam jsem schopná s postavou pracovat a to dokud sama kurzy nemám nemůžu tušit. Chutě ač je to možná zvláštní nemám, když už chci v puse něco sladkého dám si zeleninu nebo orbitku bez cukru a je mi fajn. Po třech měsících zkončím, přemýšlím, že půjdu do další spolupráce a pokud ne, pak si budu jídlo hlídat už sama. Nemyslím si, že pokud se budu pravidelně hýbat a jíst hezky že bych pak všechno rychle přibrala. Tohle není dieta, po které by měl následovat jojo efekt. Cheat day je určen po 20-ti dnech. Hezký den:)

      Vymazat
    4. Pro anonymní: Je už pak otázka priorit a cílů co člověk vlastně chce. Pokud sis zvolila raději pít alkohol s kamarády pak je to v pořádku, každý z nás to má jinak. Já to mám zase tak, že nepotřebuji ke střetnutí s přáteli pít. Chodím se bavit i tak;) Jinak je pravdou že pro studenty je to určitě náročnější záležitost, ale co pro studenty náročné není? Já sama ještě jsem student, mám ale štěstí, že mám dobře placenou práci. Hold každý dělá jak umí:) PS: a s kuřecím nemám žádný problém, chystám ho tak jak jsem byla zvyklá;)

      Vymazat
    5. Ahoj, tak u tebe vážně věřím, že se podíváme na Robertovo stránkách na tvou proměnu před a po, obdivuji tvou pevnou vůli! Já když jsem to jakoby nesměla, tak jsem na to měla hroznou chuť. Do té doby jsem si myslela, že nejsem na sladké :-)
      Nepíšeš nic o BCAA, používáš?
      V noci jsem prostudovala vše dostupné o Supertréner.cz a přemýšlím nakonec, že je také poprosím o spolupráci, ale ne tak striktní, abych zase nesklouzla kam nechci. Myslíš, že udělají jídelníček i s ovocem, batáty, řeckými jogurty atd.? Nebo jen mají ten jejich již vypracovaný a upravují dle zájemce gramáže?
      Když nepovoluje ovoce, tak asi ani trošinku mléka do ranní ovesné kaše, že. Předpokládám ani jeden žloutek....To je na mě moc striktní.
      Píšeš, že jsi šla do spolupráce kvůli tréninkové spolupráci. Ta vypadá jak? Zajímá se, co je k dispozici? Nebo jak pozná, jaké partie jsou nejvíce potřeba a tak. Není lepší trenér, který tě vidí, upraví, když něco děláš špatně?
      Moc děkuju za tvé odpovědi :-)
      Moc ti fandím a hlavně ať si spokojená!

      Vymazat
    6. BCAA nepoužívám, zřejmě to není třeba. Robert je zastánce toho, že co se dá využít z pevné stravy to se využije;)Já nevím jakým způsobem ty jídelníčky dělají, ale vědí moc dobře co ze stravy vyloučit aby ty výsledky byly co nejlepší. Potraviny které píšeš že tam chceš nechat by bylo asi nejlepší konzultovat s nimi já opravdu nevím kočko.
      Máš pravdu mléko nemám ani v kávě povolené, žádný žloutek, ale kupodivu mi to nevadí, dokonce jsem se naučila pít preso které jsem zjistila je dobréi bez mléka.
      V formuláři, kterým žádáš o spolupráci máš prostor pro vyplnění toho co vlastně chceš, já jsem tam teda psala o co mi hlavně jde, co požaduji a podle toho pak ten plán vytvořil. Pak mi ještě volal aby se se mnou domluvil na tom, jak to budu mít.
      Pokud máš možnost najmout si trenéra, který s tebou bude absolvovat i návštěvy fitka, tak je to určitě lepší, protože né vždy můžeš cvik provádět správně i když ho teoreticky znáš, problém ale je, že to už se většinou pohybuje v jiné finanční hladině a na to já nemám, proto jsem zvolila tuto cestu.
      Děkuji za podporu, doufám, že budu:) Hezký den.

      Vymazat
    7. kávu (kterou stejně piji jen před tréninkem) piji jedině bez mléka, ale zkoušela jsem jen vločky zalít jen vodou z rychlovarné konvice a to se nedalo :-)
      Mám pro tebe jeden tip - až budeš mít chuť na sladké, mě pomohla plechovka coly zero :-) Hezký den

      Vymazat
    8. no a dala sis do těch vloček pak protein? mě to chutná tak nevím:D jiank když je trošku pomixuješ, jsou pak takové krémovější. Se sladkým moc problém nemám, ale když už fakt jo, dám si malou skleničku kofoly bez cukru, je doslazovaná stevií, tak se mi to zdá trošku lepší, ale díky za tip;)

      Vymazat
    9. Nakonec jsem to vymyslela, že jsem 100 g vloček + trochu vody + 3 bílky + protein (někdy skořici, perníkové koření, kakao) rozmixovala, pak vylila na pečící papír a strčila do trouby a ještě teplé pak snědla v práci. Jen je to hrozný lepihub. Protože se věnuju cvičení dlouho a ještě dlouho budu mám 4 příchutě proteinu a tak mám aspoň nějakou změnu :-) Protože jsem měla protein nejen před snídaní, ke snídani, ale i ke svačině, před a po tréninku a trochu ochucení k nočnímu tvarohu :-)

      Vymazat
    10. To zní moc dobře, taky to vyzkouším, díky za tip:) Já mám teď příchuť proteinu lesní plody a ta je moc dobrá. Předtím jsem měla cookies a chutnalo mi jako cukroví:D

      Vymazat
    11. Pro mě je top klasicky čokolada a vanilka... Na co se nejvíc těšíš, že si dáš při cheat day?

      Vymazat
    12. Cheat day mám dneska. Nejvíce jsem se těšila na ovoce a taky jsem si hezky naložila při snídani a svačině. Taky jsem se těšila na krupicovu špaldovou kaši s arašídovým máslem a na oběd jsme si dali pizzu. Na odpolední svačinku si asi zase dám hodně ovoce a budu spokojená:)

      Vymazat
    13. Tak to ja se nejvíc těším na rohlík...jen tak s máslem. Většinou bývá v těchto jídelníčkách žitný chléb, ale bez přidané pšenice jsem ho ještě neobjevila :-(

      Vymazat
  10. Ahojky, tak dneška ofiko i pro mě "supertrenéři" sestavují jídelníček a tréninkový plán, doufám, že se stane zázrak a budu to mít dřív jak za 14 dní :-D Jinak jsem už druhý den na tvarohu, vločkách, zelenině, rýži a kuřecím mase, aby to nebyl takový šok a nic tím snad pokazit nemůžu... Přidej prosím další hlášení z boje :-), každý den koukám kdy přibudou další poznatky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flou tak to moc gratuluju ke tvému rozhodnutí, budu Ti držet palečky ať to máš doma co nejdříve, taky jsem se nemohla dočkat. Zatím si prostě jez vyváženě, podle svého uvážení, pak si to užiješ neboj:) Hlášení z boje jsem chystala až za měsíc, po pár dnech se toho moc nezměnilo, ale jsem moc ráda, že tě to zajímá:) Hezký den:)

      Vymazat
  11. Obdivuju tvou pevnou vůli!
    Hezky ses do toho dala a jsem zvědavá na další pokroky a výsledky.
    Hodně motivační článek, díky za něj. :-) Normálně jsem začala přemýšlet, že bych si ten jídelníček taky nechala sestavit..
    A ta podprsenka je parádní! O Nike podprsence jsem vždycky snila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Myslím, že i když se člověk o toto téma hodně zajímá není od věci nechat si občas poradit od odborníka;) Podprsenka super, určitě stojí za koupi;) Hezký den

      Vymazat
  12. Nedala bych to bez ovoce, ale ja nemam takové velké cile jako ty :)... Chci se zeptat, kdyz jsi jedla dřív pred tímto jídelníčkem-dopravala jsi si třeba takove ty sušenky od Havlíčka nebo kupované musli?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má své cíle a tak to má být;) No ty sušenky jsem občas koupila, ale né moc často, já moc na takové sladké nejsem. Ale jednu sušenku k jogurtu na svačinku proč ne:) Kupované musli jsem jedla, ale hlídala jsem si aby bylo sypané, ale spíše jsem si oblíbila dobrou vlákninu od bonavity. ;)

      Vymazat
  13. Zdravim tak za prvé chci té slečně pogratulovat k tak viditelným vyslédkům za, kterým stojí hodně vůle.
    Za druhé ostatní ženy nechapu protože, kde je vůle tam je cesta. Samozřejmě jde zdravá strava udělat chutně nebo to je o vůli. Sám několik let cvičím a dokážu vydržet několik měsícu jen na rýži, kuřecim hovězim na vodě, bílkách a proteinu a nevidim v tom problém. Dále také sachatidové vlny to je pak teprve mazec dva dny bez cukrů jen kilo masa zelenina. To je teprve hlad a o chutích nemluvím.
    Jinak mějte se fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za uznání. Naprosto s tebou souhlasím, stačí jen chtít;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥