sobota 25. ledna 2014

Kávičku?

Krásné mrazivé ráno Vám přeji!

Vanilková

Tak to vypadá že na konci leda doopravdy dorazila zima. Abych byla upřímná mě více vyhovovala ta teplá zima. Ale vidět po takové době sníh mi taky nevadí. Ale pěkně z teploučka za oknem. Venku je to dost studený, jak jsme se ráno při venčení s Kešulinkou přesvědčily. Jak se k zimě stavíte vy? Já jen doufám, že moc dlouhá nebude a že nám pak hezky začne jaro jak má. Né jako loni!
Dneska mám pro Vás po delší době recenzi. Nejdřív co mě k tomu přivedlo. V jídelníčku od supertrenéra mi bylo doporučeno pít kávu bez cukru (což je jasné a pro mě žádná změna, už dlouho nesladím), ale i bez mléka. To byl pro mě ale kámen úrazu. Zkusili jste si někdy uvařit rozpustnou kávu (jinou jsem do té doby nepila) bez mléka, jen tak? Fuuuuuj. Jedním slovem. Prostě to se nedá vypít. No a tak jsem hledala jak to vyřešit. Protože rozumějte vím, že ta troška mléka v kávě mě nezabije. Chci to ale brát zodpovědně. Navíc denně vypiju 2-3 kávy a to už nějaké číslo hodí. No a shodou okolností jsem dostala možnost získat kvalitní mletou kávu, 100% arabicu k recenzi. To se mi zrovna hodilo a tak jsem souhlasila. Nejvíce mě oslovila káva s Irish Cream aroma.

Asi jste z úvodního odstavce pochopili, když jsem pila jen rozpustnou kávu s mlékem, že nejsem žádný kávový znalec. Ale poznám, když mi něco chutná a když ne:D Proto to taky tak berte prosím, čistě jako můj subjektivní názor, ano?:)Takže jdeme na to.

Oficiální text uvádí, že :

Irish Cream ochucená mletá ​​káva irish cream
Vynikající aroma whisky a sladké smetany, která dokonale zapadá do přírodní chutě čerstvě pražené kávy.Bude se zdát, že tato zábava nikdy nekončí!  
Produkt bez alkoholu. Neobsahuje cukr, sladidla, mléko nebo mléčné výrobky.
Vlastnosti:
§  Druh: Arabica Robusta 
§  Původ: východní Asie
§  Pěstování: až 800 m nad mořem
§   Pražení: středně pražená 
§  Aroma: Irish Cream
§  Chuť: hluboká, silná
§  Crema: výborný, silný, s dlouhou životností
§  Balení: Film + hermeticky uzavřený vnější obal
Tipy pro přípravu: pro nalití horké vody nebo při přípravě různých typů kávovarů  a espressa (tlak, přepad, moka).
Co k tomu můžu říct já je, že má moc hezký obal, krabička je jednoduše velice vkusná. Po otevření uvidíte krásný zlatý sáček, ve kterém se ta dobrota skrývá. Co mě nejvíce uchvacuje je ta neskutečná vůně. Fakt, hned jak jsem se do toho sáčku dostala, měla jsem chuť si tu kávu nasypat do pusy jak krásně voní. Poté co si kávu zalijete ale to aroma nijak zvlášť v kávě cítit není, což ale není na škodu.
Musím říct, že je tak dobrá, že opravdu není třeba ničím sladit, ani do ní přidávat mléko. Když počkáte, až Vám spadne logr dolů, pak se dá vypít bez jediného zrníčka kávy. Super musí být, pokud doma máte pressovač, který Vás těch zrníček zbaví úplně. 


Dostala jsem nabídku vybrat si kávu, kterou chci a já sáhla po té aromatické a to hned z několika důvodů. Doufala jsem, že káva bude dobře chutnat, což se mi potvrdilo. Už jsem říkala že krásně voní?:D Ke kávám typu na energii, na soustředění apod. jsem trošku skeptická, káva sama o sobě přeci obsahuje kofein, který člověka má povzbudit. Možná se ale pletu, příště hodlám vyzkoušet něco z těchto druhů a uvidíme. 

Výhodou je, že na výběr je hned několik druhů kávy, výrobce ještě nabízí příchuť vanilky (ta musí být taky super), dále kávu na podporu metabolismu, soustředění, energie, obohacenou o antioxidanty a klasické espresso.
Rovněž se mi líbí nápad, že si můžete objednat vzorky různých druhů káviček, aby jste mohli nejdříve odzkoušet jednotlivé druhy než si koupíte celé balení. Irish cream tedy můžu s klidným srdcem doporučit.


Vzorkové balení, typ energy


Jeden vzorek má 21g a vychází na 25,-Kč.
Balení kávy pak má 250g a cena se pohybuje od 209,-Kč do 275,-Kč podle druhu kávy. 

Pokud by někdo z Vás měl o kávu zájem, kontaktujte velmi milou a ochotnou paní na této facebookové stránce nebo můžete kontaktovat mě na mailu veri.wi@gmail.com do předmětu uvádějte káva. Pokud uvedete heslo: healthy lifestyle dostanete na plné balení kávy 10% slevu:)

Jakou kávu máte nejraději vy? Vylepšujete si ji nějak?

PS: Dneska jsem se měřila, zřejmě tedy na Vaše přání vytvořím nějaký příspěvěk o pokrocích:)


21 komentářů:

  1. Já tedy kávu k životu nepotřebuju, občas si dám capuccino, ale to jen zřídka kdy.
    Když už kávu, tak si přisypu tu rozpustnou do ovesné kaše. :D Ale jinak ji nepiju. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se máš! já kávu teda musím mít k životu :D Ale do kaše mě ji ještě nenapadlo nasypat. Asi to brzo vyzkouším ;)

      Vymazat
    2. Káva v ovesné kaši je skvělá!! Je to moje nejoblíbenější kaše a nejlepší je v kombinaci s banánem. :) Ty asi ovoce nejíš, že? Ale i bez banánu je úžasná, určitě zkus ;)

      Vymazat
    3. Dobře, určitě ji zkusím, dám vědět jak mi chutnala;)

      Vymazat
  2. Tvůj postoj k instantní kávě bez mléka naprosto sdílím. Cukru jsem se vzdala snadno ale mlíčka se vzdát nedokážu. A to já dám káv klidně za den i 5 (hodně slabých) a to už je fakt znát....teď trénuju vůli a model ráno-po obědě-odpoledne (=3 kávy denně) a musela jsem si napsat do kalendáře K K K a škrtnout si, abych nešvindlovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez cukru to šlo hned, první dvě kávy byly sice nic moc, ale pak dobrý. Ale bez toho mlíka, fuj. No musím říct, že jsi hrozně šikovná a že ti to pomůže a vydrží Ti to;) Jinak fakt zkus mletou kávu, je to ohromný rozdíl a klidně si je pak nemusíš hlídat, když tam to mlíko nebude:)

      Vymazat
  3. Já kafe moc nepiji a když jo, tak bohužel nevidím rozdíl mezi kafem z automatu a kafem kvalitním. Nemám na to buňky asi. Někdy si doma v kávovaru udělám capucino a nebo latté, klasická káva mi moc nejede! :))
    Už se těším na článek o pokrocích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je asi uplně nejlepší když to řešit nemusíš. Já mám kávu moc ráda

      Vymazat
  4. Začala jsem pít zrnkovou kávu po tom, co jsem zjistila, co je v té instantní. A taková čerstvě umletá káva, hmm :-) Mě osobně oslovila káva od Doubleshotu Panama. Objevila jsem ji na farmářských trzích a pak už jsem si ji prostě musela koupit a naučila tak pít kafe i mého přítele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud nepoznáš rozdíl, tak nepochopíš:) Po té kávě se zkusím podívat, díky za tip

      Vymazat
  5. Já kávu miluji a nedám na ní dopustit:) když je to opravdu dobrá a kvalitní káva, nejvíce mi chutná jen tak samotná, ale jak říkáš-rozpustnou bez mléka ani omylem!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, jen mi trvalo delší dobu, než jsem na to přišla;)

      Vymazat
  6. Vyhlížím článek jak se ti daří a jaké jsou pokroky a pořád nic :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě to těší;) Do konce týdne bude, slibuji:*

      Vymazat
    2. Taky se už moc těším na Tvé výsledky! Počítám správně, že v sobotu máš další cheat day? Já ho měla minulý pátek a bylo mi blbě ještě v neděli večer :-)

      Vymazat
    3. holky díky moc za podporu. O víkendu se na to chystám;) Jinak počítáš dobře, v sobotu cheat day. Ani mi to nepříjde, že už je to tak dlouho od toho posledního:) Zase se hrozně těším na ovoce:)

      Vymazat
  7. Já mám doma Nespresso a doporučuji všem. Káva je absolutně špičková! A ještě když si k tomu napěním sójové mlíčko. Mňamka :-) Můžu se zeptat proč nemůžeš ke kávě mléko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma dolce gusto a presso z něj taky není špatné;) Mléko mi kvůli dietě nebylo do kávy doporučeno;)

      Vymazat
  8. Veľký kávičkár som aj ja :) milujem jej vôňu, chuť a účinok ... pri učení na nezaplatenie :) už som videla aj v obchodoch so zdravou výživou rôzne ochutené druhy kávy... a samozrejme musí byť zrnková :) tá je najlepšia, vedela si že instantná káva je "odpad" zo zrnkovej? kukaj toto video http://www.youtube.com/watch?v=cuPdf3bFqZE .... myslím že to presvedcí kazdého, aby to "kakauko pre dospelých" prestal piť ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zjistila jsem to právě při informacích, které jsem dostala k této kávě. Proto už rozpustnou nepiju a hlavně už mi ani nechutná;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥