středa 19. března 2014

Ďolíčková mrcha a já

Krásnou středu přeji!

Tak jak to jde? Mě bolí celá Verunka :D Tělo si asi zvyká na nový trénink a protože ho rozhodně nešetřím, dává mi to pěkně znát. Chápejte, ještě nikdy jsem necítila, že mám na těle křídla (křidélečka:D) a teď je tedy cítím pěkně. Stejně jako triceps, který se mi snad ještě nikdy nepodařil odrovnat tak, abych ho cítila už třetí den! (zjistila jsem že umím udělat kliky na bradlech!) Nic méně je to bolest všechno příjemná a já ráda cítím, že pro sebe něco dělám, takže dneska bude ve fitku nová nakládačka;) 
Na váhy se zlepšuji, ať máte představu, namátkou:


  • včera dřepy 5x5 sérií (60kg, 60kg, 60kg, 54kg, 50kg) - uzvednu více než vážím a to je super pocit;)
  • na bench 5x5 40kg
  • Legpress 4x10 65-70kg, ale zkusila jsem si vytlačit větší váhu a dala jsem i stovku, dobrý ne?:D
Nožky mám silnější než tu vrchní část těla, to je jasný;) Snažím se naučit přítah bez dopomocí, cítím, že už to bude brzy :D Pokud by někoho zajímalo jak cvičím bříško, tak můžete mrknout na fcb, kam jsem dávala v neděli malou ukázku;)

No ale pojďme k věci. Přišel mi dotaz ohledně celulitidy, jestli ji mám a jak ji řeším a co na ní pomáhá. 
Ano, mám ji, je to mrcha, která mě nechce opustit. Není to nic za co by jste se měly stydět, pokud se s ní taky perete, ale věřím, že ty hlaďoučké nožky a zadečky prostě toužíte mít a tak chci shrnout, co mi (čistě subjektivně)pomáhá, protože se VELMI zredukovala a já doufám, že už brzy udělá absolutní pá pá.
Možná Vás některé zklamu, protože to nebudou tipy na žádné zázračné mastičky, kterým bych za to vděčila. Tady je moje svatá trojka, která má podle mého největší vliv na to, zda ji máte či ne.

JÍDLO
Myslím že to všechny víte, že to jídlo prostě má největší vliv na všechno. Né jinak to je i s tou celulitidou. Vyhledávejte co nejmenší množství průmyslově zpracovaných potravin, tady platí dvojnásob "eat clean". Prostě pokud budete do těla cpát velké množství solí a různých chemikálií, s celulitidou Vám to nejspíše nepomůže. Spousta zeleniny, celozrnné výrobky, vždyť to znáte. Omezte nebo ještě lépe vylučte ze stravy rychlé cukry a špatné tuky. (ehm, ještě jedna trošku choulostivá záležitost... ale pokud se někdo z Vás trápí s častějšími problémy v intimních partiích, jste náchylné na různé mykózy, rozhodně stravu radikálně upravte. Měla jsem s tím velké problémy, půl roku u doktora v kuse, nikdo mi nic kloudného neporadil. Zmizelo to opravdu až po té, co jsem upravila stravu, začala se vyhýbat cukrům a špatným tukům)
TIP: V jednom videu radila fitnesska Nikol Weiterová, že se dlouho nemohla zbavit celulitidy a že to nechápala, protože přeci dobře jí a hodně cvičí. Pak vyřadila všechna umělá sladidla ze stravy, přestala pít colu light a celulitida zmizela. Možná to bude fungovat i u Vás;)

VODA
Opravdu je třeba hodně pít, nejlépe neslazenou vodu, zvýšený příjem tekutin mi v tom velmi pomáhá a to né jen s tou potvorou, ale celkově to je na pokožce znát, že je dostatečně hydratovaná.

CVIČENÍ
Čím více se mi zpevňuje tělo, tím méně znatelnější ta mrcha je. Největší zásluhu přiřazuju těžkým váhám. Takže pokud se ještě někdo z Vás bojí a váhá, jestli má zvedat co nejtěžší váhy, říkám že jednoznačně ANO. Pokud nechcete celulitidu a chcete mít krásná pevná a hladká stehna, je prostě potřeba zařazovat těžké tréninky a ty nohy opravdu namáhat. Věřte mi, budete jen rády, že jste to udělaly.

Samozřejmě nic z toho neplatí, pokud nebudete nějakou část dodržovat. Můžete pít vodu jako blázni, ale pokud neupravíte stravu a trénink, nebude to mít výsledky jaké čekáte. Četla jsem spoustu článků, že celulitidu podporuje i antikoncepce. Neříkám že to není pravda, ale říkám že ji redukuju a antikoncepci stále jím. Nevymlouvejte se na genetiku, na antikoncepci ani na nedostatek času. Všechno jde, musí se jen chtít.

Jako bonus přikládám fotku mých dvou nových miláčků, a tímto odškrtávám jednu položku z mého wishlistu. V H&M jsem pořídila ve slevě tyhle super podprsenky, jednu mi teda koupila maminka(díky mami♥). Musím říct, že ta černá je velmi podobná té bílé z nike, jen nemá fajvku. Vnitřek je razící růžový. Ta žlutá je taky křiklavá, jen to z fotky není vidět.




Co na celulitidu pomáhá Vám? Bojujete s ní vůbec?
Vaše V♥

57 komentářů:

  1. Super váhy v tréninku! To je můj sen, ale fitko bohužel není v dohlednu, tak se musím spokojit se dvěma železnými "chudinkami" co mám doma a doufat, že JEDNOU se mi podaří zařadit silový trénink do svého života. A dík za rady na ďolíčky, taky mě trápí a pomáhá mi asi nejvíc horká-ledová-horká-ledová sprcha...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jednou určitě;) Já jsem to taky zkoušela sprchovat, ale to mi nevydrželo :D

      Vymazat
  2. Bojím se, že já s "ďolíčkovou mrchou" budu bojovat celý život. :D I když dělám, co můžu, abych se jí zbavila. Tak SNAD jednou odejde pryč. :)
    Jinak, máš úžasnou postavičku a podprsenky jsou moc pěkné. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, hlavní je vytrvat, ona to jednou vzdá;):D A děkuju:*

      Vymazat
  3. já se naštěstí s celulitidou ještě nesetkala, ale až na mě přijde, "vyhrabu" tenhle článek:-)

    OdpovědětVymazat
  4. ty legíny na pravo jsou super, vypadáš moc dobře. Ke cvičení gratuluju. celulitidu nějak moc neřeším i když asi nějakou mám no :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mně naštěstí ta mrcha netrápí... ale věř, že je to daný geneticky fakt hodně :) A ty podprsenky jsou fakt krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím, že genetika určuje kam můžeš sklouznout, pokud to necháš být. Pro někoho je pak těžší pro někoho lehčí s ní bojovat. Ale věřím, že se ji dá porazit. My ji v rodině taky máme;) Díky, z podprsenek mám velkou radost

      Vymazat
  6. Ahoj a jak tě cvičíš? Vím že jsi měla "naordinován" 3x týdně full body, že? Pak jsem četla, že chodíš už 4x týdně a to pořád full body nebo už split? A jestli split tak jak to máš rozvržené? Jsem zvedavec no :-) Ale děkuju Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, ano teď čtyřikrát týdně. 1. stehna, prsa, triceps, lýtka, 2. záda, ramena, biceps, břicho, 3. se opakují partie z prvního dne a čtvrtý den se opakují partie z druhého;)

      Vymazat
  7. Máš krásnou postavu!!A ta černá podprsenka je fakt super,kolik stála?:)) Asi se skočím podívat,jestli jí ješťě maj,je fakt krásná:3 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc♥ ta černá byla dražší, stála 400,- , žlutá stála 300,-. Ale obě ve slevě. Jsou super, určitě po nich mrkni

      Vymazat
  8. Ahoj:) mne dost pomáhají skoricove zabaly - smichana skořice s krémem, namazat na nohy a zadek, obalit potravinarskou fólii a hodinku nechat, pak smýt. Nebo jeste masáže nerozpustnou kávou smíchanou s horkou vodou a sprch. Gelem na kaši - masírovat ve sprše deset minut :)

    OdpovědětVymazat
  9. já mám celulitidu jen tak malinko, takže ji nějak moc neřeším ... ale máš nádherné legíny na fotce vpravo !!!!!! <3 :) jo a super váhy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky, to byl dárek od mých báječných kamarádek, jsou z H&M ale už jsou starší

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. :D Denisko to je telepatie, akorát jsem komentovala tvůj článek ♥

      Vymazat
  11. Veru, vypadáš čím dál tím líp! Fakt paráda :-))
    Celulitida je vážně mrcha, ale dost mi zmizela právě díky stravě a cvičení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi hodná, děkuji♥ cvičení a strava, to je prostě to nejdůležitější

      Vymazat
  12. Krásné podprdy! Kočka jsi! Dáváš si pořádně do těla. Je vidět, že jsi spokojená!

    http://beh-na-dlouhou-trat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Nechapu jak vsechny muzete mit problem s pritahy na hrazde, kdyz zvedate takove vahy... Ja si dam jen obcas jogu a pritahy udelam v pohode 3 za sebou... A tohle nema byt rypani
    Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi to by mě teda taky zajímalo kde je chyba :D

      Vymazat
    2. ak si si všimla Verča dá na bench presse 40 kg.. to vytlačí rukami a prsiami, tieto svaly sú prirodzene používané a silnejšie ako svaly hornej časti chrbta, u žien nehovoriac... takže nemožeš porovnávať silu bench pressu so silou na hrazde, keď na hrazde používaš úplne iné svaly ako je horný chrbát a ramená... btw uvedomuješ si, že to čo dvíha Verča jej chrbtom a ramenami je jej celá živá váha?

      Vymazat
  14. Celulitida je mrcha, taky mě ještě trápí. Ale máš pravdu - dobrá strava, pitný režim a cvičení zabírá nejvíc, taky mi to hodně pomohlo a byla jsem na tom dříve o dost hůř :)

    Jinak super výkony ve fitku a moc pěkné oblečky i postava!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Celulitida trápí snad skoro všechny ženy, i já s ní bojuji, je to vážně mrcha a ne a ne se pustit :D Nicméně musím Ti dát za pravdu-když jsem loni jedla vážně "clean" bez jakýchkoliv špatných tuků a absolutně bez sladkostí, vůbec jsem ji neměla-takže tohle je asi nejúspěšnější cesta...nicméně já se nevzdám čokolády, takže ta celulitida se asi zase nevzdá mého zadku! :D
    P.S.: Vypadáš vážně čím dál tím báječněji, ty podprsenky jsou supr, asi na ně mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D já už jsem ji tak dlouho neměla.. a když jsem si tu čokoládu o cheat day dala, už to nebylo takové potěšení jako kdysi, ale jinak to chápu, je to zlo:D PS: děkuju♥

      Vymazat
  16. Bohuzel ta mrcha se chyla i na moje velevazene pozadi :-D Pricinu bych asi umela pojmenovat :-\ antikoncepce a zachvaty prezirani..... :'( Neni vem dnum konec zlepsuju se a doufam ze do leta to vysperkuju, budu jist "jako clovek" a i ty prasky vysadim..bohuzel je beru kvuli zdravotnim potizim paradox takove svinstvo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležité je, že víš, kde je problém, teď už je jen třeba na něm pracovat;) Hodně štěstí:*

      Vymazat
  17. Taky s ní bojuju a největší problém je u mě to jídlo, potřebuju biiiič! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Já s celulitidou začala mít problém až poté, co jsem začala brát antikoncepci..ale možná to bylo i věkem a stravou (ZP)...
    teď už ji mám díky posilování a zdravé stravě minimální...video s Nikol jsem viděla..hodně mě to překvapilo..ale upřímně...proteiny bez sladidel jsou chuťově nic moc a když už by to možná šlo pít, je to drahý luxus (př. Reflex)

    P.S. Nevíš jak to bylo s Nikol a tou okurkou? ona to tam snad nakonec ani neřekla :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano já vím, já osobně se zatím nemám k tomu ty sladidla vyřadit úplně. Ale myslím, že hodně omezit velmi pomůže;) myslím, že to pak někdo psal v komentářích, že to dobře dopadlo:D ale jinak nevím

      Vymazat
  19. Veru, bezva výkony! :))
    Já dala minulý týden svůj "rekord" v mrtvém tahu, kdy jsem jela 4x8 s 50 kg. Tento pátek si chci zkusit maximálku, tak snad u toho neumřu. :D
    Jinak vypadáš parádně, ta tvoje forma je eňo ňuňo! :* A na fotkách ti to pochopitelně strašně sekne! ♥ A moc moc moc ti závidím ty legíny napravo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko to je super! Já teď jezdím mrtvý tah 5x5 s 54kg, na maximálku se taky chystám, mám ale trochu strach ať si něco neudělám :D Díky moc, jsi hrozně hodná♥

      Vymazat
  20. Ahojky, moc fajn článek!...Můžu se zeptat, ty podprdy vypadají skvěle, kolik stály jestli bych mohla vědět prosím? :-)....moc děkuji za odpověď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, děkuji. Už jsem to psala někde výše, ta žlutá 300,- a ta černá 400,- po slevě. Původní ceny tuším u žluté 500,- a ta černá snad 800,-. Testuju je teď ve fitku a jsou fakt super, všechno drží jak má:)

      Vymazat
  21. Vypadáš čím dál líp, prostě největší kočka :)

    a celulitidu samozřejmě mám, ale nějak moc ji neřeším, jsem smířená :D
    Cvičím dost už mnoho a mnoho let, piju hodně vody (a občas teda víno no...:D) a s pitným režimem problém nemám, a jím více méně zdravě, i když ne úplně bez cukrů - třeba nějaké to musli,flapjack, nebo třeba když něco doma peču, i když spíš "zdravěji", nějaký cukr do sebe samozřejmě dostávám.....takže úplně čisté svědomí nemám, ale ani nemám v plánu to zatím nějak razantně měnit, už jsem si zvykla :D

    A ty legíny! Kvůli nim jsem před rokem (nebo dvěma?) oběhla snad 4 HMka, a nikde už neměli moji velikost. Jsou skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko díky moc, ty jsi sluníčko♥ Ty legíny miluju, necvičím v nich teda, šetřím si je jen tak na chození, jsou nejvíce pohodlné a krásné. Měla jsem štěstí, že mám tak supr kamarádky, jak vidím( dostala jsem je k narozeninám) ;)

      Vymazat
  22. Jeeee konečně nový článek, vždycky se strašně těším :)
    To je tělíčko ! :) tu černou podrpsenku s růžovým vnitřkem z HM mám taky, jen mě trošku štve, že ta krásná růžová nejde vidět :( :D jinak co se mrchy týče, musím s tebou souhlasit.. od té doby, co jsem změnila stravu a začla víc cvičit trochu mizí, ale jde to pomalu, ale jde :) takže makat, makat, makat !
    Přeji krásný den krásko :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi super♥ taky mě to mrzí že ta růžová není vidět:D škoda že ty barvy nejsou naopak! My té potvoře dáme za vyučenou, v létě už nás určitě obtěžovat nebude :D:*

      Vymazat
  23. veľmi pekne si to popísala v článku :)

    OdpovědětVymazat
  24. odporúčam striedanie horucej a ľadovej vody na stehna, potom píling a potom krémom premasírovanie nejakou masážnou kefou... tiež sú rôzne krémy :) ... ja idem teraz vyskúšať nejaký od oriflamu :) potom dám vedieť, ... inak na píling sú dobré zrnká kávy ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Jak prosím vypadá tvůj leg day? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám vyloženě leg day, nohy cvičím společně s prsama a tricepsem;) Na nohy cvičím leg press, výpady, výpony na lýtka, dřepy, mrtvý tah a předkopávání;)

      Vymazat
    2. Aha, děkuju a můžu se ještě zeptat jak dlouho trvá tvůj trénink?a jak dlouho ho máš?nemáš ty dny rozdělené jedeš jakoože full body?

      Vymazat
    3. Mám rozdělené tréninky na nohy, triceps a prsa a další den pak břicho, ramena, záda, biceps. Ty dva tréninky střídám, tak abych si v týdnu odjela partii dvakrát. Trénink mi trvá asi hodinku, někdy něco přes silová část pak mám ještě chvíli kardio. Jedu takhle myslím třetí týden.

      Vymazat
  26. Ja jsem teda s celulitidou nikdy nejake extra problemy nemela, ale je fakt, ze jako vedlejsi efekt cviceni a hydratace zmizela uplne.
    A z HM mam podrpsenky taky a nejak nevidim rozdil mezi tema s fajfkama :)
    @S.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥