pondělí 25. srpna 2014

Vím co jím

Krásný start do nového týdne vám přeji!
Na instagramu a facebooku jste už možná zaregistrovali, že jsem se v sobotu sešla v Praze s kráskama z jiných blogů a taky Petrem Havlíčkem! To bylo tak...
Zleva: Já, Blanička, Petr, Hanička, Verunka




Společně s Verunkou, Haničkou a Blaničkou jsme přijaly pozvání na sraz bloggerů v Praze, od iniciativy Vím co jím. Spolu s námi přijali pozvání taky jiné bloggerky a jeden blogger, které ale neznám. Iniciativu možná někteří znáte? Je to organizace, která se snaží pomoci lidem zorientovat se v potravinách, aby si mohli vybrat ty, které budou pro jejich tělo nejlepší. Pokud na nějaké potravině takové logo objevíte, prošla testy a rozbory, zda odpovídá složení a zda splňuje nutriční tabulky sestavené odborníky.
Verunky :)
Zajímavé pro mě je také fakt, že výrobce za umístění loga na svém výrobku platí 6tis. ročně/za jeden výrobek a pokud v průběhu namátkové kontroly výrobek nemá schválené kvality, a neudělá nápravu do stanoveného termínu, dostane sankci a o známku příjde. Což je docela dobrá pojistka pro Vás, kteří se touto známkou chcete řídit.
Pokud jste absolutní začátečníci, určitě je to super osvěta, pokud už ale něco víte a zajímáte se o stravu více, čtěte etikety i tak! Takovou známku mají například i instantní Emco kaše, které bych teda nikomu do zdravé stravy nedoporučila, ale bohužel jim spadá do docela benevolentních tabulek snídaňových cereálií (jinak by se tam nevešel nikdo), které by se snad měly časem zpřísnit. Určitě mrkněte na jejich krásné stránky, kde si o iniciativě můžete přečíst více.
Blanička, za ní Hanička, a Verunky
 Všechno se odehrávalo ve velmi krásném prostředí, centru Langhans. Po příchodu se na nás usmíval stůl naplněný dobrotama, které jsou nositelem loga, zeleninka, ovoce, sušenky, salámy, co hrdlo ráčí a to se nám moc líbilo :D Na úvod jsme si poslechli něco o iniciativě z úst paní ředitelky (moc milé a snaživé paní mimochodem). Po té se dostali na řadu výživoví odborníci Kateřina Hlavatá a Petr Havlíček. Musím říct, že to mě občas trošku uspávalo, protože jsme poslouchali věci, které víme, ale občas padla i nějaká zábavná perlička. To víte, poslouchat jak málo se jako národ hýbeme, špatně jíme se Vám moc poslouchat nechce, když máte vedle sebe tašku s nakrabičkovaným jídlem na celý den a každý den věnujete nějaký čas pohybu. No nic :D
Záživnější pak byl workshop o nákupu potravin, kde jsme se i zapojili a tipovali množství tuků/bílkovin v potravinách, nebo váhu potravin. Náš stůl oplýval nejen krásou, ale taky inteligencí, jak jsme se mohli přesvědčit, většinou jsme se trefily :D Excelovala hlavně Blanička, to je jasný, ta už je v těch gramech zběhlá!
Na závěr jsme byli pozváni na oběd. Původně jsem myslela že vynechám, ale díky tomu že byl formou rautu, mohla jsem si malinko na ochutnání naložit a zaplácnout tak malou svačinku. Díky bohu za high carb day :D
Na závěr jsme dostali plnou tašku jídla s jejich logem, což bylo moc milé, ale musela jsem to celé odpoledne tahat (moje ubohá ramínka!) po obchodech, protože Praha bez shoppingu prostě nejde že jo :D
Oběd ve formě rautu, Ratattouille, bio krutí, rýže, gaspacio, zelenina...super!, dole jedlíci a moje porcička ;)
Tady ukázka toho co jsme dostali a co jsem si nechala. Větší část (kečup, olej, cereálie, emco kaši, žitné sušenky, ramu) jsem předala ke zpracování do maminčné kuchyně. Na chlebovou směs se ale chystám a jsem velmi zvědavá!
 Něco malinko nového jsme se dozvěděly, většinou jsme si ale potvrdily, že jsme chytré holky a máme velký rozhled. A proto jsme to šly oslavit kávičkou do Starbucks!Tak už jsem se s mým milým doprovodem (byla se mnou sestřička) odpojila na shopping. Největší radost z celého zážitku mám z toho, že jsem ty krásné holky do té doby známe jen z fotek, konečně viděla na živo a potvrdila si, že jsou skvělé i mimo internetový svět ♥
Vaše V.♥


19 komentářů:

  1. Jeee, to muselo být prima! :))
    Škoda, že mi to nevyšlo. Ale snad bude ještě příležitost se takto v bloggerském kroužku sejít. :))

    OdpovědětVymazat
  2. WAW! Kiež by takéto stretnutia boli aj na SLovensku :) i keď pravdou je že tu sú skôr v kurze blogeri, ktorí sa venujú politike a tak, alebo mám doposiaľ len tú česť so sestrami z Česka :) Tak či onak, klobúk dole že si to tam zvládla a nevhrla si sa do jedla, ... super... si v prípravke a ideš si za svojim :) LEN TAK ĎALEJ! FANDÍM!

    OdpovědětVymazat
  3. jé moc pěkné fotky :) nmuselo být parádně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se líbí jak to každá z vás podá ve svém :) Všechny o tom máte krásný článek :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  5. Značka Vím co jím je dobrá pro začátečníky, ale jinak je to podle mě těžkej byznys :D Sejít se takhle s lidmi z blogového světa je fajn a zvlášt na akci, která je zaměřená na zdravý životní styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Účetnictví nám teda neukazovali :D ale myslím, že pro lidi co tápou to může být fajn vodítko ;) S holkama to bylo príma, lepší sestavu bych vybírala jen těžko ;)

      Vymazat
  6. Veronii!! Strašne krásne ti dakujem za komentár na mojom blogu, lebo teba sledujem už hrozne dlho a tvoj blog je medzi tými, ktoré mám najradšej, takže o to väčšiu radosť som mala :) A ovsenú kašu milujem tak, že si do nej zamiešavam jogurt, lebo je to také krémovejšie :) Ako som už písala na blogu u Hanky, vidno, že ste si tento deň s babami užili a mohli ste sa spoznať :) vy všetky štyri ste úžasné, takže lepšie zoskupenie ani nemohlo byť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni, díky moc! Je mi ctí :* Jsem ráda, že jsem na tvůj blog narazila, budu se těšit na další příspěvky. Měj krásný den!

      Vymazat
  7. Páni, to muselo být super, taková přednáška by mě bavila:)
    Jinak bych tě ráda pozvala na svůj nový blog, který je hlavně o cvičení a zdravé stravě :))

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to super a hrozně sympaticky :) to je super informace o tom označení, to je pro mě novinka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní blog, přesně podle mého gusta ! :D
    Jsem tvůj nový follower a budu moc ráda, když se přijdeš mrknout na můj nově založený blog (který je mimochodem na stejné téma jako ten tvůj) a pomůžeš mi to tam trošku rozproudit :D ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, to muselo být super. Krásný fotky! Sluší ti to jako vždy!

    OdpovědětVymazat
  11. Tahle iniciativa je podle mě fakt super nápad. Díky nim se aspoň snažím orientovat v tom, co do sebe sypu. Jejich videa na yt jsou bezva. A neskrývám závist, co se workshopu týče :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥