pondělí 8. září 2014

Vy se ptáte, já odpovídám 1.

V minulém příspěvku jste měli možnost pokládat otázky, na které chcete slyšet odpovědi. Některé byly obsáhlé některé méně. Tady přináším odpovědi. Je to dlouhý, (tolik otázek jsem teda nečekala :*), radši si k tomu uvařte čaj :D

Na začátku bych Vám ještě chtěla říct dvě důležité věci. V první řadě moc děkuji za ta milá slova, co na mě neustále chrlíte, nabíjí mě to energií a elánem. Neumím úplně vyjádřit, jak velký vliv to na mou motivaci má, ale prostě obrovský, takže díky moc ♥ jste skvělí.


Druhá věc. Berte prosím na vědomí, že jsem v před závodní přípravě. Pro normální kočku, která se snaží zdravě jíst a hýbat už je moje strava a cvičení spíše extrémní. Prosím nekopírujte do svého jídelníčku všechny mé způsoby. Netrénujte dvoufázově, pokud nejste taky v před soutěžní přípravě. Pokud nemáte zdravotní problémy prosím jezte mléčné výrobky a dostatek ovoce. Nevěště hlavu, když nemáte suplementy, důležitá je hlavně pevná strava a to, že Vás to baví. A vemte prosím na vědomí, že mám nad sebou trenéra, který můj stav kontroluje a stará se o mě. Navíc taky nejsem (zatím :D) odborník a neznamená to, že musím mít ve všem pravdu. Na vše existuje milion náhledů. Zde prezentuji co si myslím a jak to dělám já. Díky :*


1. V jaké tepové frekvenci cvičíš kardio, jakým způsobem, jak často a jak dlouho?
Tepovku držím většinou kolem 120-130 tepů za minutu.  Nejčastěji jezdím doma na elipticalu. Kardio dělám 6x týdně, jen jeho délka se mění v závislosti na tréninku. 30-60min.

2. Děláš i nějaké HIIT ?

Ne, dělám jen klasické kardio

3. Mohla bys prosím poradit odpolední svačinu? 

Na odpolední svačinu nejčastěji dávám šmakouna mexiko, třeba s kouskem pečiva a zeleninou, nebo miluju vajíčka na tvrdo se zeleninou. Záleží jaké máš příjmy energie a kolik z toho ji chceš použít na svačinu. Jinak tipy na svačinky můžeš najít tady

4. Jak cvičíš - co, kdy, jak často, jak intenzivně, ...?Poměr kardia a silového tréninku. Jaké kardio?

Silový trénink mám 5x týdně. Z toho 3x týdně cvičím celé tělo, 2x týdně zadek nohy, bříško. Intenzita je cca 60-70%. Kardio pak jezdím 2x týdně k silovému tréninku (cvičím tedy dvoufázově), 2x týdně po tréninku, 2x týdně samostatně. No a jaké? nejčastěji je to zmiňovaný eliptical, pak svižná chůze do nakloněného pásu, stepper nebo běh.

5. Jak jíš - co, kdy, kolik, ...?
To je hrozně rozsáhlá otázka, schovám si na samostatný článek;) Každopádně teď vlním, o čem si můžeš přečíst tady 

6. Vyřadila jsi ze svého jídelníčku něco, co jsi dřív jedla - zdravé, případně dietní potraviny - např. nějaké mléčné výrobky, šunka, sýr, těstoviny, ...?
Ano. Nejím mléčné výrobky, jediný který mi zatím zůstal je jogurt, tzn.žádný sýr, tvaroh, cottage, tvarůžky.... Walden farms (z vlastní iniciativy). Quest barky, sušené maso a jen velmi zřídka jím kuřecí šunku kvůli soli.

7. Jaká je tvá váha, obvody (prsa, pas, boky, stehna, ruce), procento tuku a kolik máš na sobě svalů?
Naposledy když jsem se vážila, měla jsem 53kg. Procento tuku a svalů nemám změřeno. 
Míry: pas 61cm, boky 79cm, zadek 89,5cm, stehno 53cm

8. Zmenšily se ti po zhubnutí prsa? Pokud ano, o kolik? - Nejde to totiž vůbec vidět!!!
Ano, ale o kolik nevím, pravidelně je neměřím, abych se zbytečně nestresovala :D minimálně jedna velikost košíčků to je.

9. Jaké potravinové doplňky (vitaminy apod.) a suplementy používáš? - Konkrétně prosím.
Protein - teď mám čokoládu od smartlabs CFM Whey
Kasein - Vanilku od Smartlabs
BCAA - sizeandsymetry, sypké ananasové
kofein, synefrine (teď od sizeandsymetry), vit. C (z lékárny), občas lupnu mulťák.

10. Co tvůj život, co děláš (škola/práce - jaká?), kde a s kým bydlíš, máš sourozence, ...?
Takže dodělávám poslední ročník magisterského studia na Slezské univerzitě v Opavě, obor středoevropská studia. Pracuju v jedné firmě jako asistentka ředitele a sekretářka v jednom (těžko tu funkci pojmenovat :D). Teď jsem nastoupila taky na kurz fitness instruktora. Mám mladší sestřičku. Bydlím s přítelem v našem bytě ;)

11.Co se ti na sobě líbí a co naopak ne? Na co jsi pyšná? 
Nejvíce jsem asi spokojená s břichem ale na všem ještě vidím hromadu práce (jak autorka otázky správně poznamenala, spousta práce je na zadečku - tam ale vidím největší pokroky;) a rukou), já to vidím ještě na ramena a stehna, i když mi je často chválíte a to je pro mě docela velké překvapení :D

12. Co bys poradila na zpevnění zadečku a boků - především madla lásky, krom kardia (to zařazuji).
Cviky na zadeček jsem nedávno psala, mrkni tady. Madla lásky jsou i když to asi nechceš slyšet otázka redukce. To znamená redukční jídelníček a kardio. Bohužel

13. Ráda bych se zeptala kolik vyjde taková výbava na bikini fitness (plavky, boty, mazání) a vlastně vše co k tomu patří 
To je velmi individuální. Plavky se dají sehnat od dvou tisíc až klidně do dvaceti. Záleží vždy na švadleně, ale hlavně na zdobení. Čím více kamínků, popř. ještě swarovskich, tím dražší plavky jsou. Já osobně se snažím hledat nejlevější cestu. Plavky mi bude šít maminka od kamarádky, která si za to vezme pár korun. Kamínky, štras a vycpávky si budu kupovat sama (látku dodá švadlena), počítám, že se kolem jednoho tisíce vlezu. Mazání stojí v průměru tisíc korun, myslím, že vydrží na jednu soutěž :X! Boty taky hrozně záleží jaké chceš. Takové ty transparentní stojí kolem dvou tisíc, ale já se zatím koukám po nějakých páskových sandálkách, které bych si případně i dozdobila, doufám, že koupím kolem pěti stovek ;) Plus samozřejmě náklady na nějaké naušnice, náramky, popř. kadeřnici...ale to už nehrotím;)

14. Zajímalo by mě, zda po fitness instruktorovi se chystáš třeba trénovat lidi a nebo zda budeš poskytovat kompletní služby včetně pomoci při tréningu nebo sestavování jídelníčku.
Do detailu ještě vše promyšlené nemám. Podzim bude zřejmě náročnější, protože chci napsat diplomku, dodělat výšku a absolvovat závody. Pak bych ale ráda využila své znalosti i tímto způsobem;) Dám včas vědět a určitě se domluvíme na čem budeš potřebovat:)

15. Ranní kardio, podle čeho volíš tepovku a taky dobu po jakou cvičíš? 
Tepovku jsem vypočítávala standardním vzorcem 220-věk a z toho 60-70% ve kterých se snažím držet. Už to ale zhruba poznám, kdy jsem v tom správném tempu a tak sporttestr mám jen pro kontrolu. 
Kardio na lačno pokud mě odpoledne čeká ještě trénink mám na 50 min. Pokud je to jedinný pohyb v ten den pak 60min.

16. Dáváš si před tím kardiem na lačno něco (suplementy/kousek ovoce) ?

Před kardiem dávám synephrine+kofein+vit.C a 5g BCAA, po kardiu vit. C a 5g BCAA. Ovoce rozhodně ne, pak by nemělo smysl trápit se na lačno;)

17. Za jak dlouho po kardiu si dáváš snídani ? 

Čekám většinou hodinu, aby mělo tělo čas ještě spalovat.

18. Co bys doporučila jíst (třeba i konkrétně) po ranním kardiu na lačno, když člověk nepoužívá suplementy?Když nepoužívá člověk suplementy, co by si měl dát před kardiem na lačno, když nemá BCAA, a co po něm ? 

Snídani bych volila klasickou, tak jak snídáš vždycky, já to taky nerozlišuji. Nejčastěji snídám třeba ovesnou kaši s milko jogurtem a trochou ovoce;) Co se těch BCAA týče, tak pokud je nemáš, přiznám se, že nevím čím by se daly nahradit (napadá mě jen vývar, ale to asi není uplně použitelné :D) Každopádně myslím si, že pokud neděláš sport na vrcholové úrovni (jakože asi ne, když neužíváš sluplementy), všechny svaly v těle ti to rozhodně nesežere a tak bych to nehrotila. Rozhodně je lepší cvičit bez BCAA, než necvičit vůbec. Před karidem na lačno bych ale žádné jídlo nedávala, když už něco sníš, tak to není na lačno a tím pádem to ztrácí ten smysl;)

19.Vyřadila jsi ze svého jídelníčku něco, co jsi dřív jedla?
V rámci přípravy, které jídla jsem vyřadila v průběhu jsem psala výše, ale můžu napsat další potraviny, které jsem dříve v rámci zdravé stravy jedla a teď už to nevyužívám a je to už spíše pro mě takový cheat :D. Je to například med, datlový sirup, sušené ovoce, smetanové jogurty (choceňský mňam!), oříšky v karobu, hořkou čokoládu, flapjacky a různé celozrnné sušenky.

20. Chtěla bych se zeptat jaké cardio je podle tebe nejúčinnější a které máš nejradši.
Nejúčinnější je podle mě to, které tě baví;) Hlavní je držet si tepovku a vydržet to aspoň 40min. Já osobně mám ráda stepper, eliptical, svižnou chůzi a běh.

21. Šíleně moc mě zajímá, jak se ti podařilo vytvarovat tak skvělé nohy. Jakou volíš zátěž u cviků, jaké kardio?
Pořád mi teda nepříjde, že mám skvělé nohy :D Ale díky moc ;)  Ale dělám vysoké počty opakování (většinou kolem 20), zátěž spíše lehčí oproti tomu co jsem zvedala kdysi, ale těžko říct konkrétně (třeba výpady jsem naposledy dělala s 8kg jednoručkama), dřepy do sedu 30kg...Většina cviků je taky zaměřená hlavně na zadek a zadní část noh, což může mít taky svůj význam. Upřímně nevím co konkrétně pomáhá ty nohy tvarovat, nejspíše je to kombinace stravy, kardia a vysokého počtu opakování. O karidu jsem psala několikrát výše;)

22. A tiež ma zaujíma, že kedy sa v tebe objavilo to, že sa chceš zúčastniť súťaže a čo ťa k tomu viedlo?
Fitnessky už jsem sledovala dlouho, jejich postavy se mi líbily ještě dříve, než jsem začala řešit fitness stravu. Soutěživá jsem odmalička. Vzhledem k tomu, že jsem dlouho tancovala ve skupině, jezdili jsme na soutěže a já to milovala. Když jsem se rozhodla, že tancovat přestanu, věděla jsem, že si budu muset najít jiné pódium. No a po tom, co jsem viděla, co dokážou činky, těžké váhy a správná strava s mým tělem, věděla jsem, že jsem to našla;)

23. A tiež by ma ešte zaujímalo, čo sa ti na tejto príprave páči najviac a čo najmenej (čo sa týka jedál, tréningov a tak)?
No to není úplně lehká otázka :D Nejvíce se mi asi líbí, že se cítím dobře, mám většinu času dost energie, a nejvíce se mi líbí, jak se mění mé tělo k mé spokojenosti. To je asi nejvíce. Nejméně? No asi, že je to občas náročné, že si nemůžu dát s kamarádkama víno(i když ta nepoužitelnost na druhý den mi nechybí vůbec :D a že to občas při tréninku bolí (což je ale dost rozporné, protože svým způsobem tu bolest mám ráda a pocit z dobře odcvičeného tréninku je k nezaplacení :D) Spíš musím říct, že mě to jako celek baví a nevadí mi, že tomu přizpůsobuji všechno ostatní ;)

24. Jak dokážeš držet dietu a vyhnout se všem lákadlům kolem?
:D Já ti ani nevím :D Ne vážně. Mám v hlavě dvě skupiny potravin: Můžu X nemůžu. Tím si všechno hrozně ulehčím. Protože o věcech z kategorie nemůžu prostě nepolemizuju, nemyslím na ně a tak mě ani nenapadne si je dát. Navíc to co můžu mi chutná, takže tím je to mnohem ulehčené;)

25. Ahoj, mám dotaz ohledně soutěže. Co je to za soutěž a kdo se jí může zúčastnit? Pak kolik stojí registrace do té soutěže. 
Závody jsou to kondiční tedy pro absolutní začátečníky, zakázáno mají startovat závodníci, kteří startovali letos na Mistrovských závodech. Zůčastnit se ji tak může v podstatě každý začátečník, na kondiční závody ani není třeba průkaz nebo oddíl, za který se jinak startuje, je jen třeba vyplnit elektronickou přihlášku, kterou se na závod přihlásíš. Přesné propozice ještě nejsou vypsány, mělo by to ale být všechno zveřejněno během září, tudíž nevím kolik bude startovné, počítám ale s částkou o kolo 200-300Kč.

26. Mě jenom zajímá, jak to děláš, že se zdáš pořád takové sluníčko :D
Milá Haničko :D Protože nesnáším negativní lidi. Na světě je smutku a zloby dost. Navíc mám odzkoušené, že pozitivní myšlenky přitahují dobré věci;)


27. Přece jen by mě zajímalo jestli do např. 100g sacharidu počítáš i zeleninu? 
V dny s vyšším příjmem sacharidů to neřeším, ale v den, kdy mám nejnižší vlnu si dávám jen okurky, saláty, popř. čínské zelí.


28. Může se člověk na Bikini soutěž vypracovat i cvičením doma? A jak by se měl popř. přihlásit na nějakou soutěž, kdo ho zhodnotí atd, když nechodí do fitka a nemá trenéra? 
To nemůžu tak úplně posoudit, protože cvičení doma jsem nikdy nepropadla, ale viděla jsem spoustu krásných postav vycvičených doma. Osobně se přikláním k tomu fitku, těch stimulů pro tělo, zátěž aspol. doma nenajdeš. Výše jsem psala, že na kondiční závody se může přihlásit v podstatě kdokoliv, ať už trenéra máš nebo ne. Kdo tě pak zhodnotí? No nejlépe oslovit někoho z branže anebo věřit vlastnímu úsudku ;)

29. Zajímalo by mě kde bereš pořád do všeho tolik energie a elánu :o)????
To prodávají u nás na tržnici :D ;)

30. Zajímalo by mě, když máš jídelníčky nastavené od trenéra jestli se ti někdy stane, že si dáš něco navíc?
Asi to nebude úplně to co chceš slyšet, ale nestává. V jídle si držím disciplinu, protože jinak by to všechno bylo k ničemu. Musím mít pevný řád, jinak bych pak rychle zvlčela a z občas si dám trochu na víc, by bylo každý den si něco přidám a to už bych nemusela mít jídelníček a vstávat ráno na kardio;) 

31. Ještě by mě zajímalo jak často máš Low Carb den a jestli si za sebe myslíš že jde rýsovat, i když si dám denně kus ovoce (např. denně jeden větší banán jako část snídaně) a nějakou menší přílohu k večeřím (2-3 rýžový racia/cornies apod.) 
Myslím, že i s kouskem ovoce se dá vyrýsovat, když ho máš započítaný do příjmu sacharidů. Já ovoce ještě pořád jím a váha jde dolů a svaly se začínají koukat na svět. Co se přílohy na večer týče, tak tam už si úplně jistá nejsem, na noc do diety bych sacharidy neřadila a racia už vůbec ne. Ale co nejde jednomu, může jít druhému;) 

32. Zajímalo by mě, jestli Tě podporují třeba rodiče nebo kamarádi, jestli ses setkala s nějakými negativními ohlasy a jestli se hodláš fitness věnovat i v budoucnu, nebo je pro Tebe soutěžení jen jako jednorázová akce :)
Mám velké štěstí, že mí nejbližší mě podporují a fandí mi. Takže kamarádi, maminka se sestřičkou rozhodně. Babička to je stará škola (už jsi moc hubená a nepřeháněj to :D). Největší oporou je můj krasavec, pomáhá, že v tom jedem spolu. Našlo se samozřejmě pár takových pro které jsem "už moc" (což nechápu :D), nebo že už mě nezvou na párty, protože stejně nic nepiju a nejím tak co se mnou. Ono to člověku docela pročistí okolí;) Do budoucna se v tom rozhodně vidím, jen uvidím v jaké rovině;)

33. Chtěla jsem se tě zeptat, jestli by si byla tak hodná a poradila mi co si mám dávat na svačiny na dopoledne a odpoledne když chci udržet váhu a nabrat trochu svalové hmoty
Odkaz na článek o svačinkách jsem dávala výše. Mrkni tam pro inspiraci. Důležité je držet celkový příjem energie. 

34. Co by si doporučovala.. začala jsem chodit do fitka a dávám si nejdřív 30 minut kardia na páse a pak celkové posilování těla především s vlastní vahou.. bylo mi řečeno, že je lepší si dát například 10-15 minut kardia na začátek, pak jít posilovat a pak opět na konci kardio 15-20 minut.. co myslíš že je lepší.. chci váhu udržet, zpevnit se a nabrat trochu svalové hmoty.
Kardio na začátku nemá žádný význam při žádném cíli dle mého. Jediné co má smysl je 5-10 min. na zahřátí svalů. Pak ti to zbytečně ubírá energii na trénink. Pokud chceš nabrat svalovou hmotu, pak to s kardiem nepřeháněj, viděla bych to max. na 15 min. po tréninku na uvolnění svalů. 

35. Do půl hodiny po cvičení si dávám většinou protein, když mám chuť tak třeba ochucený tvaroh.. stačí to? a pak když přijdu domů a je čas večeře tak se navečeřím.. mohu si dát i trochu sacharidů, když chci váhu udržet nebo by si to nedoporučovala?
Při nabírání se většinou dává protein se sacharidem po tréninku, tzn. dobrý je třeba protein s banánem. Tvaroh určitě ne, ten se pomalu tráví a ty potřebuješ do svalů dostat energii rychle. Pak asi za hodinku je dobré dát si pevné jídlo, výborná je třeba klasika kuřecí s rýží ;)

36. Já jsem se chtěla zeptat na posilování bříška, je to přeci jen hodně problémová partie a hlavně spodní část. Co by si doporučovala?
Bříško je samozřejmě  z největší části tvarováno v kuchyni. Pokud nemáš správně nastavený redukční režim a neshodíš tuk celkově, tak to bříško prostě nikdy nevyleze. Rozhodně neplatí cvičit do kolečka břicho jako zděšená, protože jednu část těla shodit nejde ;) Ta spodní část odchází až s tím posledním tukem, takže vydržet. Samozřejmě je fajn podpořit to kardiem. Co se cviků týče tak mám oblíbené cviky jako je prkno, a na spodní část pak přítahy noh ve visu, spouštění noh v leže střídavě. zvedání pánve s nataženýma nohama v leže...

37. Aktuálně si děláš trenérský kurz. Chtěla by ses této profesi věnovat po jeho dokončení?
Primárně jsem do toho šla, abych získala informace pro sebe, když tak intenzivně cvičím, abych to dělala správně. Každopádně bych velmi ráda získané informace zúročila i pro dobro někoho dalšího;)

38. Koukám, že máš taky ten sporttester od Sigmy. Jsi s ním spokojená?
Jsem s ním spokojená, jen ten pás si musím uzlama zužovat což je trochu nepříjemné :D Tep a čas mi měří a to je vše co jsem potřebovala;)

Pokud jste dočetli až sem, mockrát děkuji. Nebojte, pokud mi přišel dotaz který jsem už nestihla zpracovat nezoufejte, vzhledem k tomu jak Vás tahle rubrik zaujala, určitě do budoucna zopakuji. Do té doby můžete použít ask, nebo facebookové stránky blogu. Krásný den. V. 



34 komentářů:

  1. Veruš, vlastně ani nevím, co chci napsat... :-D Asi jsem si teď na tebe konečně udělala názor, protože jsem stále měla pocit, že tě neznám (v rámci blogu samozřejmě :D). Držím palce a na 100% tě osobně příjdu na závody podpořit! Obdivuji tvou disciplínu a přeji ti spoustu úspěchů :-* A nechápu, kde na to bereš ten čas při studiu a ještě plnohodnotné práci :-D Já mám jen brigády, studuju a to fitko tam teď budu cpát na večery :-D No už se těším, až budu padat do postele totálně vyšťavená :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek! Ale když teda nemůžu mít dvoufázový trénink (mám nízké procento tuku a chci spíše zpevnit) tak si po tréninku můžu dát i ovoce i když jsem endomorf v redukci? :-) děkuju Natálie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč jsi v redukci, když máš nízké procento tuku?:)

      Vymazat
    2. souhlasím, pokud máš nízké procento tuku, tak už prosím nehubni;) jinak ovoce se v redukci nedává. Ale nejlepší je vyzkoušet co tobě vyhovuje;)

      Vymazat
  3. Ještě jeden dotaz, jestli můžu. Když přijdu z fitka až ve 20 - 21 h., co mám jíst? Hned po tréninku si dávám BCAA, ale pak? Po tréninku je dobré si dát bílkoviny i sacharidy, navečer se už však sacharidy nedoporučují, tak nevím .. Bohužel jindy chodit cvičit nemůžu z časových důvodů. Děkuji za odpověď :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tréningu potrebuješ sacharidy či cvičíš ráno či o polnoci. Napr.chlieb s vajíčkami, ryžu s mäsom, vločky s tvarohom, ..

      Vymazat
    2. s tím uplně nesouhlasím. I když názorů na věc, je spousta. Za mě bych večer už sacharidy nedávala, pokud teda cvičíš večer, dala bych jen bílkovinu a tuk. tzn, třeba kuřecí steak se zeleninovým salátem a trochou olivového oleje.

      Vymazat
  4. Mně se nejvíc líbí ta strava můžu x nemůžu :D Prostě máš úžasnou vůli, fakt obdiv, Veru! :) Hezky jsi to shrnula, tyhle odpovědi jsem čekala :) Jinak taky si teď budu dělat trenérský kurz.... i když já zatím opravdu jen pro sebe. Chci zjistit, jak to všechno funguje a co dělám blbě apod. :D Ale kdo ví, jak s tím naložím potom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky Terezko. Tak držím palce na ten kurz, vyměníme pak poznatky ;) já to taky dělám hlavně kvůli sobě. Je dobrý vědět, co a jak, když už se tomu člověk věnuje;)

      Vymazat
  5. Veru nevím, jak jsi to udělala, ale fakt jsem si tě strašně "zamilovala", a z celýho srdce ti přeju, at´ se ti ve všem daří !!! Možná je to tím, že i v reálu jsi bezva, ale jak takhle trpělivě odpovídáš na otázky a jak tak děsně makáš, no obdivuji tě ^^ prostě jsem ti jen chtěla takhle vyjádřit "lásku" a podporu :) (víš jak, nic vážnýho, obě jsme zadaný :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi fakt sluníčko, díky moc :* (ale kdybychom nebyly, víme jak by to dopadlo :D :*)

      Vymazat
  6. Děkuju za tenhle článek!:) zase jsem se o tobě dozvěděla něco víc a přeju hrozně moc úspěchů na závodech! Snad si na to podium stoupnu taky:))

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj verco moc ti fandim a obdivuji jen mam dotaz ohledne tech pratel, protoze nadtim casto uvazuju. nemrzi te ze kvuli tvemu zivotnimu stylu ztratis nejake kamarady.vis casto sama sobe rikam ze bude sice super az budu mit telo podle svych predstav ale k cemu mi to bude kdyz nebudu mit skoro zadne kamarady....jak to resis ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nemrzí. Protože přátelé tě mají rádi takového jaký jsi. Pokud se s tebou někdo přestane bavit protože se věnuješ tomu, co tě baví, rozhodně ho nemůžeš označit za přítele. Mám štěstí, že v životě několik pravých přátel mám. A těm je jedno jestli večeřím saláty a po ránu jezdím kardio a nedám si s nimi víno. Ti se se mnou rádi scházejí, protože si máme co říct a chceme se vidět a ve svých snech se navzájem podporujeme. Od toho jsou přeci přátelé ;)

      Vymazat
    2. Krásně řečeno :) Je to tak...

      Vymazat
  8. Mohu se zeptat, proč nemůžeš ani ten tvaroh? Sýry chápu, kvůli soli:)
    Kolik času ti zbývá do soutěže? A budeš mít po boku třeba Adenike nebo Sabinu, či je to jiná výšková kategorie? Budu ti moc držet palce!:) dokázala jsi tak moc a přesto se nechováš povýšeně, jako jiné blogerky, a po sté odpovídáš mile na ty samé dotazy, to se jen tak nevidí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko většina mléčných výrobků je vyřazena kvůli laktóze ;) Do soutěže teď nevím přesně kolem 70 dní. Pokud bych se někdy dostala na soutěž kde by jedna nebo druhý byla, pravděpodobně bychom startovaly ve stejné výškové kategorii. Na této soutěži se ale určitě ani jedna z nich neobjeví;) Děkuji za podporu :*

      Vymazat
  9. Děkujeme za odpovědi, bylo to skutečně "vyčerpávající", v dobrém slova smyslu :) Mě by ještě zajímal jak vpadá třeba tvůj fullbody trénink? Je každej stejnej nebo je dělíš na lehčí a těžší? A jaký cviky tam máš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se článek líbil. No teď mám dva tipy. Jeden, kde mám celé tělo, např. rozpažování, kliky, bulharské dřepy, tlaky na ramena, přítahy na záda...a druhý který je hlavně na spodní část těla jako je zanožování, dřepy obkročmo, hyperextenze jednonož. V obou mám trénink břicha, cviky na něj ale často měním. Oba mi teď příjdou podobně náročné.

      Vymazat
  10. Dočetla jsem až do konce a musím říct, že je skvělý, jak si vytrvalá. Hlavně s tím jídlem, taková disciplína :-). Také bych si ráda pořídila eliptical, máš třeba tip na nějaké "né moc hlučný"? Aby se mi sousedi nezbláznili :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, děkuji! No to je oříšek, já mám totiž Olpran a ten už je docela rozvrzaný a hlučný, takže těžko říct. Mě by se líbil doma ten z fitka,ale to už jsou deseti tisíce... :D

      Vymazat
  11. Úžasný článek :)) Ty jsi skvělá! Vážně obdivuji tvoji výdrž, odhodlání. Jsi mým velkým vzorem :))
    Ps: Ten čajík byl skvělý nápad! :D :D

    OdpovědětVymazat
  12. Veru, nevím jestli to tu náhodou nebylo, ale kolik piješ litrů vody/čaje za den? A piješ kávu? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypiju asi 2-3 litry denně. S tím, že prokládám čistou vodu s čajema (nejčastěji mátový, občas černý nějaký aromatizovaný, zelený;) Kávu piju, cca 2 šálky za den.

      Vymazat
  13. Co dělat, když se zastaví hubnutí? Jídelníček mám pořád stejný a cvičím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusit tělo "šokovat". Dát jeden den cheat day nebo trošku zvlnit příjem sacharidů

      Vymazat
  14. Zdravím :-) Před chvílí jsem se dostala ke tvému příspěvku, kde komentuješ svou přeměnu...Trošku jsem se v tom poznávala a inspirovalo mě, že všechno je opravdu možné, zda člověk něco opravdu chce...avšak, stále se sama sebe ptám, JAK mám začít nebo co přesně mám změnit, abych byla konečně na správné cestě...Mohu-li, zeptám se tedy tebe, jak jsi začala a co přesně jsi změnila...:-) Děkuji za odpověď

    Natálie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zpětně hrozně těžké hodnotit, ale asi bych řekla, že to bylo to přesvědčení v hlavě. Když víš že fakt chceš, najdeš si k tomu tu cestu.

      Vymazat
  15. Ahoj Verunko, chtela bych se zeptat, kde delas kurz na Fitness trenéra. Ja přemýšlím o Ronnie, ale vzhledem k ceně Na něj momentálně teprve šetřím. Dále by me zajimalo, jaké stránky používáš, nebo jsi používala dříve, k sestavení tréninku? Chodím do Fitka, kde je poměrně dost strojů, tak si říkám, ze bych to mela poradne využit, ale vlastne ani nevim, jak by takovy kvalitni trénink ve fitku mel vypadat. Mockrát dekuji předem za odpověď:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥