pondělí 3. listopadu 2014

Fitness instruktor

Na tenhle kurz jsem chtěla jít už hrozně dávno. Protože, když se fitness věnujete, ta touha po informacích je prostě nevyhnutelná. Šla jsem do toho hlavně kvůli sobě, abych byla chytřejší a cvičila správně, když už v tom fitku trávím tolik času. Do budoucna se ale chystám využít to ve prospěch dalších snaživců ;)
Z kruháče, který jsme si sami sestavovali :)
Výběr kurzu nebyl ničím složitým. V tom jsem měla jasno hned. Jedině do fitness institutu. Už několikrát jsem Vám zmiňovala, že jsem u nich byla na seminářích a proto jsem věděla, že tohle je ta správná volba a že dostanu kvalitní informace od opravdových odborníků. A v tom jsem se taky nespletla.

Kurz začínal na konci prázdnin, poslední srpnový víkend. První den mi unikl, protože jsem byla běhat v Praze na WRP, v neděli už jsem ale byla připravená v Brněnském Miš Maši, ve fitku, kde se konaly všechny naše nedělní setkání. Každá taková neděle se skládala ze dvou částí. První část byla vždy nějaká sálová lekce, pod vedením krásné a báječné naturální bikinky Markétky Kováčové. Ta nás vždycky tak trochu "rozbila" :D a pak jsme se šli uklidnit za úžasným Honzou Cahou, který nám vysvětloval a ukazoval konkrétní cvičení přímo ve fitku. Několikrát jsme si taky zkusili vést vlastní trénink a střídali jsme se tak ve dvojicích a dělali si trenéry navzájem. Báječné bylo, že jako parta jsme si perfektně sedli a tak asi nemusím dodávat, že každý takový víkend byla obrovská radost trávit v Brně právě s nimi. Poslední praktická hodina navíc byla obohacena o cennou návštěvu, kulturistu Milana Obořila, který nejprve odolával palbě otázek nejen ze své přípravy na závody, ale také z jeho vlastní trenérské činnosti. Pak si vzal do parády dva naše kluky a názorně nám předvedl, jak vypadá hodina s ním jako s trenérem a taky jak kulturisté cvičí nohy. Co Vám budu povídat, všichni jsme se klaněli, jak byli kluci stateční, všechno to odjeli a celý týden pak nemohli chodit :D





Sobota byla vždycky ve znamení teorie. Bylo to ale jiné než to znáte normálně ze školy. Od devíti do pěti jsem hltala každé slovo, protože konečně posloucháte to, co Vás zajímá a baví. Každý přednášející měl něco do sebe. Evidentně to byli všichni odborníci na svém místě. Nejvíce nás asi pobavila hodina s panem Smolkou, který se věnuje diagnostice a hned při druhé teoretické hodině nás vysvlékal do půl těla, abychom si na sobě ukazovali disbalance. No co Vám budu vykládat, byla to ta nejzáživnější hodina a to ne jen proto, že jsme měli samé pěkné kluky :D Tradičně na vysoké úrovni byly třeba přednášky Honzy Cahy o výživě a dopingu, jak taky jinak, ale na jeho vysoký standart už jsem zvyklá z dřívějška. Zajímavá byla i hodina první pomoci, kde jsem si zkoušeli masáž srdce a dýchání z úst do úst na figuríně. Každá přednáška měla něco do sebe, a nemůžu říct, že by byla nějaká třeba zbytečná. Fakt.
Lekce první pomoci


zmiňovaná hodina na téma diagnostika


Přesně to co na stránkách fitness institutu slibují, to jsme taky dostali:
"Kurz obsahuje teoretickou část, kde získáte znalosti z funkční anatomie, psychologie, pedagogiky, první pomoci, práva ve sportu a samostatného podnikání.
V praktické části se kurz zaměřuje na diagnostiku pohybového aparátu, správné držení těla, sestavování cvičebních a dietních plánů, široký zásobník cviků a správnou techniku prováděných cviků."

Poslední sobota byla ve znamení zkoušek. Vypadalo to tak, že jsme psali test, který hodnotil naše získané znalosti a pak jsme obhajovali před odbornou tříčlennou porotou naše seminární práce. Já jsem si vybrala téma Sacharidy, protože výživa je pro mě nesmírně zajímavá a vyplatilo se, protože jsem obhájila za A :) 
Noví fitness instruktoři a nový přátelé :)



Pokud někdo zvažujete o podobném kurzu, rozhodně Vám doporučím právě ten ve fitness institutu v Brně. Bez deseti koruny devět tisíc je podle mého velmi dobrá cena na to, s jakýma kapacitama z oboru se setkáte. Pro mě to rozhodně nebyl poslední kurz, který plánuju absolvovat :)

Mějte krásný den, Vaše V♥

24 komentářů:

  1. A ted te budeme bombardovat otazkami jeste vic :-* aspon ja rozhodne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D klidně můžeš, to že mám za sebou kurz ale neznamená, že mám na vše odpověď ;)

      Vymazat
  2. já si pořád říkám, že na to nejsem dost dobrá, být instruktor, že musím ještě pořádně nabrat fyzičku (a naopak ubrat na Milanovi :D) ... ale lákalo by mě to strašně, i když bych tomu asi nemohla dát to, co by to chtělo a kdybych náhodou došla k přesvědčení, že na to fyzicky mám, tak by to stejně počkalo až po škole ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co blbneš, od toho ten kurz je, aby ti s tou fyzičkou pomohl, abys věděla jak na to ;)

      Vymazat
  3. gratulujem k absolvovaniu ,láka ma to veľmi dlho, ale tu na Slovensku, a možno sa časom k tomu dostanem ..:) alebo mi to niekto konečne kupi ako darček :D škoda že mi nikto nečíta myšlienky.:D :) vyzeráš velmi spokojne a šťastne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No měly jsme tam i dvě Slovenky ;) každý víkend dojížděly

      Vymazat
  4. Promin verčo, jsi hrozně hezká to jo, ale na každé fotce se vždycky hrozně vystavuješ a prsíš:) Působí to trochu namyšleně, ač vím,že taková určitě nejsi:) jinak moc gratuluju.;)
    Klér

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za gratulaci. Jojo já se prsím a je to proto, abych nebyla shrbená ;) navíc většinou (většinou vždycky) stojím vedle vyššího člověka, tak ať nepůsobím ještě menší než jsem :D

      Vymazat
  5. Já si toho tvého prsení teda vůbec nevšimla. :D Jako by na tom vlastně sešlo. :D
    Moc gratuluji k úspěšnému dokončení kurzu. :* Mně to letos bohužel nevyšlo, ale třeba časem, až budu mít nějaké penízky nazbyt, si ten kurz pro svůj přehled udělám. :)) Nepředpokládám sice, že bych se touto profesí v budoucnu živila, ale člověk nikdy neví, že. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Velká gratulace! Je vidět, že tě to moc baví a to je nejdůležitější. Když věci děláme s radostí, jde to jako po másle. Moc ti přeju, aby se ti v oboru dařilo - bude, to je jasná věc! :-) A ještě jedna věc - jsi krásná ženská!!! :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Gratulujem Veru!!! :) Tebe sa ten kurz zíde, lebo sa v tej oblasti dosť pohybuješ, takže niet pochýb o tom, že ho určite dobre využiješ a bude z teba super trénerka ;) Pokiaľ človek vie, že skutočne to k niečomu bude užitočné a že sa do toho tie peniažky oplatí investovať, tak niet o čom. Ja som skôr uvažovala o kurze výživového poradcu, ale práve z toho dôvodu, že či sa vôbec nájdu ľudia v mojom okolí, ktorí by o to mali záujem, som od toho trošku upustila. A musím povedať, že na fotkách ti to pristane (tá 2. je skvelá) a ružová farba je fakt tvoja! Úplne sa ti hodí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na poradce pro výživu už se taky chystám a nemůžu se dočkat :D Růžová je prostě růžová :D

      Vymazat
  8. Od kolikati let si můžu udělat takový kurz?Jak dlouho to trvá?Délka celého kurzu(např. měsíc) , ale i délka toho jednoho kurzu např. dvě hodiny

    Chci si udělat taky kurz, kdy bude možné si ho udělat tady jak ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kolika to nevím, asi od 18ti? ale lepší bude, když napíšeš na fitness institut, určitě rádi odpoví ;) délka kurzu byla dva měsíce. Sobota vždycky od 9-17, neděle 9-16

      Vymazat
  9. Gratuluji moc :)) Naše krásná instruktorka. Už jen pár dní do závodů, se těším s tebou Veru :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc gratuluju! :)
    Jednou bych si kurz taky moc ráda udělala (a rozhodně ve Fitness institutu!), ale radši až po státnicích, až naberu nějakej ten sval, a tak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po státnicích je to dobrá volba! já mám te´d problém se k nim dokopat :D

      Vymazat
  11. Gratulace! :)
    Jinak mě ještě napadlo: nechystáš se třeba někdy napsat článek o tom, jak být bikinka? Hrozně moc by mě zajímalo, jak vlastně celá ta příprava probíhá. Jak člověk nejdříve musí řešit objem, pak dietu, jak vlastně musí různě cvičit, co vše musí člověk u toho řešit, jak si třeba vybírat trenéra a případně by mě trochu i zajímalo, jak to třeba vychází finančně ta investice do toho celého procesu. :) Za takový článek bych byla moc vděčná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No tak trochu na to téma píšu články teď pro aktin.cz poslední třeba tady http://www.aktin.cz/clanek/3116-veronika-wisiorkova-cesta-k-bikini-fitness-4-2014 . Třeba to bude pro tebe zajímavé ;) Nějaké shrnutí ale možná udělám :)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥