pátek 6. listopadu 2015

Ořechová másla...#jsemZavislak

Ahoj!
Jak se Vám daří? Užíváte si ten nádherný slunečný podzim? Já moc! Tohle je totiž ukázka podzimu jako z videa, přesně tyhle slunečné dny, kdy už je docela chladno a přesto občas ještě hřeje sluníčko, padá barevné listí, šumí pod nohama..přesně tohle na podzimu miluju :)

K podzimu se taky váže dnešní téma (no dobře, to se dá přiřadit do kteréhokoli dne v roce :D), protože oříšky si veverky střádají na zimu, že jo :D


Já jsem asi taky byla kdysi veverka, protože ořechy miluju v jakékoliv podobě, nejvíce však v té máslové. Díky své závislosti jsem měla možnost ochutnat už hromady másel z nejrůznějších firem a z nejrůznějších ořechů a tak jsem si řekla, že se hodí Vám o nich napsat a třeba ulehčila výběr :)


- to je prostě klasika. Ať klasická hladká verze nebo s malými kousky, já mám ráda obě. Na tomhle másle je super, že arašídy jsou tak měkké, že si ho můžete udělat sami doma (pokud máte kvalitnější mixér). Navíc ze všech másel vychází tohle nejlevněji. 
Zkoušela jsem másla snad odevšad. Nechutná mi klasika z Lidlu, DMka teď už ani z Markse a Spencra - všude přidávají sůl nebo cukr a palmový olej. Já se palmovému oleji vyhýbám a ta sůl mi tam prostě strašně vadí.
Proto sahám po čistých verzích - Nutspread, Myprotein, The Protein works, anebo té domácí, kterou si ráda vylepším třeba skořicí :)

- tady dost záleží, na koho natrefíte. Zatím asi největší favorit pro mě bylo to z The protein works. To bylo tak strašně jemňoučké, že jsem se nemohla odtrhnout :D vzhledem ke světlé barvě tipuju, že bylo z mandlí bez slupek. Moc ráda ale taky mám crunchy verzi z My protein works. Jak ty mandle křupou, to je něco! Zase platí, že 100% másla jsou ty nej. Naposledy jsem ochutnala také s kousky mandlí z nutspread a to mi tedy upřímně zase tak moc nejede, strašně se lepší na patro..nevím čím to může být. 



- kdo mě zná, ví, že tohle je pro mě tak docela nebe v puse :D Miluju tu sladkou chuť kešu oříšků!
Upřímně...ještě nikdy jsem neochutnala kešu máslo, které by mi nechutnalo :D Nejméně bodů bych dala asi tomu s kousky pekanů z M&S, ale jinak nebudete zklamaní pokud sáhnete po My proteinu nebo TPW, ale také v Nutspread mají Kešu skvělý. Tady je to prostě jasný. Kupte jaké chcete a nebudete zklamaní. 

- pokud některé z másel připomíná Vánoce, pak právě tohle! Díky vysokému obsahu tuků vlašských ořechů je krásně tekuté, takže si s tím perfektně pocákáte kaši nebo lívance a ta výrazná chuť vlašských ořechů je jedna z těch nejlepších. Pokud máte rádi vlašáky, tak to prostě musíte ochutnat!

Para máslo
- dost olejové, velmi jemná chuť, ostatně tak jak se dá i od para ořechů čekat. Chuť je ale tak jemná, že pokud máte radši výraznější chutě, pak Vám asi příliš nepojede. Mě chutnalo, ale mezi favority ho neřadím.


Slunečnicové máslo
- pokud máte rádi slunečnicová semínka, určitě Vám zachutná. Měla jsem možnost ochutnat zn. Meridian  a chutnalo mi strašně. Taková sladší chuť mnohem intenzivnější a výraznější než samotná semínka. Mňam!

- za mě asi nejslabší máslo, které jsem kdy měla. Spíše lehce nahořklá chuť, která se mi hodí spíše do slané kuchyně..jako pomazánka na chléb k šunce super..já ale radši másla na sladko.. do kaše a tak :D

Sezamová másla (tahini)
- velmi specifická chuť sezamu, která se v rozmixované verzi ukazuje jako lehce nahořklá. V prvních chvílích mi nechutnalo vůbec..po několika lžičkách jsem mu ale přišla na chuť. Nicméně ho nevyhledávám, hodí se mi spíše zamíchat do kaše, nebo buchet, pro zvýraznění oříškové chuti, ale samotné na lžičku mě nesvádí...což možná není špatně :D A je velmi tekuté, jestli je to plus nebo ne, rozhodněte sami :)

- jo, tohle je prostě super kombinace, sladká chuť kešu, sem tam kousnete do jemného vlašáku, sem tam do hořkého zrníčka kávy. Prostě maximálně vyvážené chutě pro labužníky. Máslo je spíše hustší, což by mohlo někomu vadit..no mě ani ne, doporučuji!


- měla jsem možnost ochutnat zatím tři kusy...a všechny byly absolutně bezkonkurenční. Na Nutspread se totiž rozhodli, že prostě vezmou různé druhy másel a namixují je dohromady. Vy si můžete objednat a nechat se překvapit, co Vám asi přijde. Má to jednu nevýhodu. Máte potřebu ochutnávat to, aby jste přišli na to, z jakých ořechů to vlastně je, až nakonec zjistíte, že máte prázdnou misku :D Naposledy jsem měla i s pořádnými kousky ořechů a to já miluju, když uprostřed jemného másla, najdu i křupavé kousky. Pokud jste je ještě nezkoušeli, doporučuji všemi deseti napravit to..anebo možná radši ne, pokud nechcete novou závislost :D



A co vy a ořechová másla? která jsou Vaše nejoblíbenější?
Mějte se oříškově,
Vaše V♥

17 komentářů:

  1. Pro mě bylo N E J L E P Š Í máslo v životě arašíd-kokos od LifeLike, to se nedá popsat jinak než #foodporn - a taky podle toho tak rychle zmizelo :D Ale smaozřejmě bych si dala všechny, co tu máš!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Když je má někdo zadara jako sponzoring na reklamu..to by chutnalo každýmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak myslím, že zrovna 100% ořechová másla by i za peníze chutnat nepřestaly.
      Ale chápu to, závist je hrozná vlastnost a štiplavou poznámkou zpoza anonymity si to alespoň částečně kompenzuješ, aspoň trochu tě něco může zahřát u srdíčka ;)

      Vymazat
    2. Blani, ty mě dostáváš do kolen fakt, že jo :D :D

      Vymazat
  3. Mmm, vypadají fakt suprově! Už sem dlouho přemýšlela, jestli si nějaký neudělám sama doma! :) Nevypadá to tak složitě... ale prozatím si je stejně raději koupím. Nechci ty ořechy zkazit. :D www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. A mimochodem jestli je to zadara, nebo ne .. já jsem ráda, že je za mě někdo ochutná a napíše recenzi a obzvlášť takový milovník másel, jako je Verunka!

    OdpovědětVymazat
  5. To znám, taky jsem kdysi asi byla veverkou! :D Jsem absolutní milovník ořechů, ořechových másel a vlastně čímkoliv s tím spojeným! A ještě jsem nenatrefila na žádné, které by mi nejelo! Většinou mi chutnají a to tak moc, že nestačím ani mrknout a už není :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super recenze, diky za rozsireni obzoru :):) ja vetsinou volim masla Sufanek :) kokos-arasidy je pro me top! Chutna jako rafaelo :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tvůj blog mě nutí jíst ještě zdravěji ... :D
    Rozšiřuješ mi obzor atd.
    Kdyby ses chtěla mrknout na můj blog : http://valicorn.blogspot.cz/
    Ale nemusíš , jinak ten tvůj je super :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥