čtvrtek 28. července 2016

Výletování 2

Ahojte!
Hlásím se zpět z výletování zase v okolí Prahy :) Poslední dva dny byly úžasné... člověk by nevěřil, co všechno se dá během 48 hodin stihnout, když máte vedle sebe stejně potřeštěné hlavinky :)

 Koncert Rihanny Antiworld tour jsme měly vyhlídnutý už poměrně dávno... vlastně dost dávno na to, že už to je teď za námi.. proč to všechno tak letí? :D
Abychom nejely jen na koncert, rozhodly jsme se (moje Janička, sestřička Markétka a já), že si uděláme trochu toho výletování. 
Úterý jsme hned z rána zahájily cestou žlutým vláčkem směr Praha, kde nás přivítalo poměrně hezké počasí. Po rychlém ubytovacím procesu jsme se vydaly na to nejdůležitější - na jídlo :D Protože už jsme byly dost hladové, zakotvily jsme v první restauraci, co se tvářila docela dobře, a to ve Slovanském domě. Jakože zdála se nám lehce nóbl, ale doufaly jsme, že tam nenecháme všechny své úspory.. (nebo že nebudeme muset trapně odejít :D) naštěstí se dalo vybrat jídlo dostupné i normálním lidem ( i když.. oběd za čtyři stovky není to co bych si mohla dovolit každý den :D). Když už jsme ale byly na místě, které se tvářilo, že budou dobře vařit, rozhodla jsem se vyzkoušet něco absolutně netradičního. Objednala jsem si sépiové rizoto s grilovanou chobotnicí a musím říct, že to bylo exkluzivní. Klidně bych se plácla přes kapsu častěji.... kdyby se mnou moje peněženka uměla držet krok :D
 

Dobře naladěné a rozrostlé o Verunku, která je teď už pražanda, jsme se vydaly na šlapadla. Praha vypadá z Vltavy vážně nádherně, ta pohoda, která se tam drží, přestože na silnicích je plno aut a lidí, kteří se někam honí... má to své kouzlo. Za sílícího hřmění jsme ukončily naší špaladlovou hodinku, u mola nás už omývaly první kapky deště. Déšť nám vůbec dost křížil plány, ale přece si nenecháme zkazit radost. 





Na osmou hodinu jsme už hořely nedočkavostí na tu malou barbadoskou krásku. Naše nadšení nezkazil ani fakt, že do 20:45 hrál předskokan Big Sean (který byl výborný mimochodem), ale po něm nastala prodleva až do půl desáté, kdy Riri konečně začala svojí show. 
Měly jsme koupené lístky na stání, protože nepochopím jak může někdo na koncertě takového charakteru sedět.. se mnou to vždycky šije :D nicméně stály jsme docela vzadu, a tak jsme jen doufaly, že aspoň trochu na ní uvidíme. Dokážete si přestavit tu euforii, když jsme se najednou otočily, tam stálo z ničeho nic malinké pódium na kterém Rihanna začínala svůj koncert za zvuku Stay... Eurofie, křik, pištění, skákání, jakože ji máme fakt skoro na dosah ruky... to bylo ne-sku-te-čné! Na hlavní pódium se pak dostala vzduchem, pomocí takového průhledného tunelu, ve kterém nad náma ještě tancovala, chodila a zpívala... jakože hodně dobré! Tenhle pěti minutový zážitek mi vystačil na celou dobu koncertu, kdy už jsem na ní viděla maximálně na obrazovce... a když už to vypadalo že uvidím, skrz nějaké mezery mezi hlavama :D tak začala nějaká super známá písnička a všichni zvedli telefony a natáčeli. Jako rozumím, když si chce někdo natočit jednu svoji oblíbenou, nebo občas něco nasnapovat (jak jste mohli vidět na mojem snapu verunkaw) nebo vyfotit... ale aby si tolik lidí natáčelo pomalu celý koncert...jakože jak si to pak můžeš  užít, když celou dobu natáčíš? Nemluvě o tom, že nám to dost bránilo ve výhledu... smutná doba online světa. (ano říkám já, co dává online skoro všechno :D)

Nicméně tak jako tak to byl jeden z nejvíce nejlepších zážitků. Když začala hrát jedna z mých oblíbených "Shine bright like a diamonds..." a arénu rozsvítily světýlka (tady byly ty mobily dobrý to zase jo :D), měla jsem husí kůži až na líčkách :D bylo to perfektní a pokud ji máte někdo rádi, určitě si nenechte její koncert ujít třeba někde jinde (myslím že ještě bude tady v okolí, Německu, Rakousku a tak..) Jo a velký palec nahoru za tanečníky. Mega!

Lehce nedospalé jsme ve středu vyrazily směr Karlštejn a krásy přírody. Karlštejn musím říct byl pro mě malinkým zklamáním.. jakože byl moc hezký to jo, ale všechny ty stánky v podhradí se vším možným dost kazily dojem.. chybělo mi tam prostě ten "wow" efekt, víte co myslím? (Ale na fotky dobrý!) Dovnitř jsme bohužel nešly (jo, jsme trochu barbaři :D), protože na prohlídku bychom musely čekat hodinu a navíc cíl našeho výletu byl trochu jiného charakteru, takže nebyl čas navíc. 

Pozdní snídaně v bategerii, řecký sýr v dýňovém pečivu s pestem, řecký jogurt s fíky, ořechy, medem a sezamem. 






 Vydaly jsme se omrknout krásy Malé a Velké Ameriky. Jsou to lomy, které rozhodně stojí za návštěvu, pokud budete v okolí.... Po cestě jsme zabloudily, zmokly - několikrát, několikrát zase uschly. Asi zničily boty, které rozhodně nebyly do tohoto terénu :D, ale ten výhled, který se nám naskytl, ten za to stál. Tady přesně platilo, že k cíli nevede přímá cesta, musíš si ji zasloužit :) 

Lom politických vězňů, který vypadá jako smajlík

Ty to asi nepřežijou :D
Velká Amerika



Po dlouhé mokré tůře pořádná večeře :)

Jak vidíte, jídlo neflákám ani na cestách. Co mi vejde do hodnot, to si dám, ale tak, aby to dávalo smysl. Ať jste kdekoliv, vždycky máte na výběr co budete jíst :) Jezte tak, aby Vám bylo dobře, Vaše tělo to ocení :) Tento výlet mě dvakrát zachránila quest barka a sušené maso. Jednou za čas je to určitě lepší volba než bageta z benzínky :)

Kde se chystáte letos vy? nebo už jste byli? 
Pokud máte tipy na jiné takto krásné místa, sem s nimi :)
Mějte se báječně, Vaše V.<3








3 komentáře:

  1. Ahoj Verčo,
    ve středu jsem byla s rodinou na úplně stejném výletě jako ty, ale šli jsme to z druhé strany. Nejdříve z Mořiny na Velkou a Malou Ameriku a potom na Karlštejn. A také jsme na prohlídce hradu nebyli - ze stejného důvodu jako ty. Zmokli jsme až na zpáteční cestě u Mořiny. Ale výlet to byl parádní.

    OdpovědětVymazat
  2. To je super, že jste si to tak hezky užily!!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ten zážitek s Riri musel být opravdu dechberoucí, vůbec si to nedokážu představit :)!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥