čtvrtek 11. srpna 2016

Plněné grilované cukety - videorecept

Ahojte!
Doufám, že máte krásné léto, i když to vypadá, že se nám chýlí rychle ke konci :(
Pokud ještě zastihnete nějaké hezké počasí a vsadíte karty na grilování, mám pro Vás dobrou zprávu. Níže, v novém videu, se můžete inspirovat k výborné a rychlé večeři. 



Tohle video jsem natáčela spolu s maminkou (točila naše třetí kráska, sestřička Markétka). Nápad na něj přinesla Minerva - olivové oleje, která zapojila do soutěže čtyři blogerky. Cílem této soutěže je přesvědčit maminku (a potažmo i Vás), že olivové oleje se dají využít různě, že zdravá strava může být chutná a hlavně nabádá k tomu, abychom si na ty maminky udělali občas čas :)


Já tu moji moc přesvědčovat nemusím, ona už totiž dávno ví, jak se s jídlem dá kouzlit a sama etikety studuje :).  
Jak se nám tedy spolu dařilo a jaký recept jsme nakonec vymyslely můžete vidět ve videu. Pro ty co radší psanou formu, přikládám i popis :)

Grilované plněné cukety




  • 2 menší cukety (my jsme vybraly barevné, ať je talíř veselý)
  • sůl
  • olivový olej
Na náplň
  • 150g brynzy
  • 100g cottage (jen zrníčka)
  • medvědí česnek

Cukety nakrájíme podélně na tenké plátky. Všechny osolíme a necháme na kuchyňské utěrce "vypotit". Po deseti minutách papírovým ubrouskem otřeme přebytečnou vodu. Grilujeme do zlatova. Mezi tím co se cukety grilují, připravíme náplň. Smícháme brynzu, cottage (bez smetany, ať není náplň příliš řidká) a medvědí česnek dle chuti. Není třeba dále dochucovat, protože brynza je sama o sobě dost slaná. Připravenou směsí plníme plátky cuket, které srolujeme do úhledných roliček, zpevníme párátkem. Podáváme zakápnuté olivovým olejem. 

Je to rychlé, je to zdravé a je to ke všemu moc dobré. Na večer ideál, bílkoviny + tuky Vás skvěle zasytí. 



Pokud by se Vám naše video líbilo, moc nás potěší komentář tady. Výherní video je totiž hodnoceno podle nejvyššího počtů komentářů, aby se nedalo manipulovat s "lajky".. to je fér :) Pokud by jste chtěli taky soutěžit a mít taky šanci vyhrát wellnes pobyt, určitě se zapojte. Všechno potřebné zjistíte tady. 

Mějte se báječně a pokud Vás videa baví, nezapomeňte mi napsat, jaké video byste rádi viděli příště :) 
Vaše V.



6 komentářů:

  1. mnam, to musím zkusit, cuket ted mam nastesti poraaadnou zasobu!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní video i recept :) Líbí se mi i ta hudba moc!

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobře. :)
    Jinak Veru, chtěla jsem se zeptat, jak ses kdysi hlásila na tu soutěž Amix hledá bikinu, jak to nakonec dopadlo? :) Že jsem pak o té soutěži nikde od nikoho neslyšela.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥