středa 28. prosince 2016

Jaký byl 2016 a jaký bude 2017?

Je to tady. Konec roku 2016. 
Víte, nikdy jsem neviděla v konci roku nějakou spásu, nevěřila jsem, že s novým rokem příjdou lepší zítřky. Až do teď. 



Každý rok píšu takové ohlédnutí za rokem a vždycky si uvědomím, kolik dobrého mě potkalo a jak skvělý rok to byl. Letos to napsat nemůžu. Ne že bych si neužila spoustu skvělých věcí - výletů, seminářů a zážitků, které jsem dlouho plánovala bylo požehnaně - do Legolandu, do Prahy, na Rihannu, viděla východ slunce na Lysé, konečně jsem navštívila trhy ve Vídni, užila si divoké léto (vlastně jedno z nejlepších vůbec), podívala se na Beats for love nebo Colours of Ostrava nebo třeba jela na otočku do divadla do Brna.... nebo že by se mi věci nedařily - konečně jsem dokončila magisterské studium, zvedla jsem 120kg na mrtvolu, udělám shyb s vlastní váhou, dostávám více podnětů ke spolupráci, dokonce jsem se opět podílela na fitness kuchařce, dostávám více možností předávat něco málo ze svých zkušeností ve Fitness institutu... ale tak nějak celkově to byl prostě rok strašně těžký. Zejména proto, že po devíti letech se rozešly společné cesty s tehdejším přítelem. Zvyknout si, že z nejbližšího člověka je během pár chvil cizí člověk je prostě vždycky těžký a smutný, byť se ty cesty rozejdou sebepřátelštěji. K tomu ukončené studium, bez dalšího naplánovaného soutěžení bylo najednou jedno velké prázdno a neznámo, bez jistot. Velký boj se smutkem, stresem, vyšší váhou, neustálým se hledáním v jídle, tréninku i životě a směru celkově, ale i pár hodně úsměvných akcí a úžasných zážitků s báječnými lidmi. Takový byl můj 2016. 





Vím, že všechno se děje z nějakého důvodu. Že vše je jak má být. Špatné věci se nám dějí proto, abychom si vážili těch dobrých. Aby nás něco naučily, aby nás zocelily a připravily nás na další lepší věci a zážitky. Vím, že nic netrvá věčně a to ani ty špatné chvíle, a proto se hrozně těším na rok 2017, protože vím, že minimálně bude lepší než ten letošní :) 

Říkám to proto, že už to tak nějak máme mezi sebou nastavené, že jsem k Vám otevřená a že nikdo nemá bezchybný a bezstarostný život. Každý máme nějaké svoje vnitřní bitvy. Jde jen o to, nenechat se porazit a něco se z nich naučit.

Vím, že 2017 bude skvělý, minimálně proto, že jsem klidná, optimistická, pozitivní. Že mám vedle sebe báječné lidi, kteří mě strašně motivují a jsou vedle mě, když to potřebuji. Že mám směr a nové cíle. Ano chci v příštím roce závodit a to hrozně moc a strašně si přeji jít závodit na jaře. Co je ale pro mě to nejvíce důležité je, abych se už konečně srovnala. Udržela si hezký příjem v jídle při rozumném pohybu a udržovala se fit tak ať se cítím i vypadám dobře a zdravě. Už závodit na úkor svého zdraví a své harmonie nebudu. Chci to hrozně moc, ale nic přes koleno lámat nebudu, vím, že jsou věci, na které se oplatí si počkat. Takže pokud bude tělo spolupracovat bude to skvělý, pokud ne, nechám mu prostor a počkám si. Já ale věřím, že vše půjde jak si naplánuju :)

V květnu se chystám na kurz poradce pro výživu, protože tohle je oblast ve které se strašně ráda vzdělávám a nejraději bych měla v hlavě všechny informace světa. O výživu se zajímám už přes šest let a pořád je tolik věcí, které neznám. Myslím, ale že s neustálými novými poznatky a výzkumy o výživě bude tento pocit trvat navždy. Věřím, že tenhle kurz mě posune zase dál a pomůže mi si spoustu věcí ucelit a utřídit. S tím se pojí i pracovní cíle a další projekty na které se chystám do příštího roku, zatím ale nebudu předbíhat, vše se včas dozvíte :)

Co se blogování týče, chtěla bych být více aktivní, ale neslibuju raději nic, jen si to píšu mezi své cíle, ke kterým připisuji konečně i vlogy. (Pořídila jsem si nový počítač a tak už mám konečně kde ty videa stříhat. Třikrát jupí :)

V nejbližší době pro Vás chystám srovnání FitBitu a TomTomu fitness náramků (nosím si teď na každé ruce jedny, musím vypadat jako maniak do měřní spálených kalorií :D) a článek o Přerušovaném hladovění. Pokud máte chuť si něco konkrétního přečíst anebo poslechnout ve vlogu, určitě mi o tom dejte vědět do komentářů prosím :)

V neposlední řadě si do roku 2017 přeji, ať jste tady stále se mnou ať se můžeme vzájemně motivovat, inspirovat a předávat dobrou náladu. Děkuji Vám za to, že jste, že mě stále čtete (a sledujete všude možně a přesto nejste stalkeři :D) a těším se, že budete i u mého báječného příštího roku se mnou a půjdeme si za novými cíly společně.

Chtěla bych Vám popřát, ať je pro Vás rok 2017 rokem splněných přání, nekonečných úsměvů, jisker v očích, osobních rekordů a dobrého jídla. Ať jste zdraví a máte radost ze života a najdete si svou harmonii, kterou budete následovat. Ať si přejete cokoliv, věřte, že je to možné, pokud tomu sami uvěříte a půjdete tomu naproti. Nemožné neexistuje :) 

Vzhůru do lepších zítřků, Vaše V.

17 komentářů:

  1. Jsi úžasná :). To, že už s přítelem nejste, jsem si pomalu začala všímat, ale co mě na Tobě fascinuje je to, že ses tím nenechala zničit a dál sis žila ten svůj život, neuzavřela se do sebe, chodila a jezdila na všemožné akce a hlavně, stále jsi pro nás na sociálních sítích měla úsměv a byla jsi motivací, i když jsi sama musela zažívat hodně těžký chvíle. Sama si to nedovedu představit a hrozně Ti děkuju za to, že sdílíš svůj svět, to, jaká jsi pozitivní a bojovnice :). Jsi pro mě neuvěřitelnou motivací, i když to rzohodně nemám tak těžké, jako jsi měla Ty. Přeju Ti jen to nejlepší, ať se hlavně srovná psychika a pak už Tvé fyzické cíle půjdou levou zadní s prstem v nose :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak moc hezké. Děkuji mnohokrát za krásný komentář. Psychika už je ok :) takže teď už to půjde samp. Všechno nejkrásnější v novém roce :)

      Vymazat
  2. Změna vlasů prozradila, co se ti přihodilo:( Ale protože jsi zas zpět u melírku, je vidět, že je to nejhorší za tebou :) Moc ti držím v novém roce palce. Sama čekám, že to bude mnohem lepší:))) Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky napsané :) i já tobě přeji všechno nejlepší,hodně zdraví a taky štěstí do nového roku.... samozřejmě i moře úspěchů... Těším se na tvé vlogy i další články :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máte můj obrovský a upřímný obdiv za to, jak neuvěřitelně přátelská, pozitivní a dobře naladěná osobnost dokážete neustále být.. Táňa :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je mi lito, ze jste se s pritelem rozesli, protoze jsem si prosla tim samym, ale jak pises, vse ma svuj duvod a urcite bude lip :). Libi se mi tvuj pristup, doufam, ze si ho uchovas i po dalsi roky :). Doufam, ze se ti v pristim roce splni vsechna tva prani, hodne stesti a hlavne zdravi, protoze to je nejdulezitejsi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Lucy, i tobě jen to nejkrásnější a už jen samé pozitivní věci :)

      Vymazat
  6. Verunko moc děkuji. Tohle byl jeden z nejhezčích článků, co jsem za poslední dobu četla. Tolik pozitivní energie, i přes to, že ne vždycky jde všechno v plánu. Velmi Vás obdivuji. :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  7. Verunko,užasny článek.Je super že pišeš i o tech smutnych strankach života a ne jen všechno ruzove.Preji ti všechno dobre do roku 2017 a at si vitezem zavodu <3

    OdpovědětVymazat
  8. Verunko, sledují Tě už nějaký ten pátek a dnešní článek hrozně popsal i můj rok 2016, taky se rozešly cesty s mým dlouholetým přítelem a já začala s létem dohánět to, co jsem zanedbávala, koncerty (na které nechodil), alkohol (do hospody jsem ho vozila autem :D), jídlo (konečně jsem vařila jen pro sebe), kamarádi a zábava - to se samozřejmě projevilo i na moji postavě :P takže ač mám trochu výčitky, že práce na postavě přišla vniveč, tak taky nelituji :) poznala jsem spoustu fajn lidi a užila si zábavu, teď jsem ale namotivovana to změnit a dát svému životu i tělu řád :). Přeji Ti, ať se ti tvé cíle splní, ne jinak, vím, že se splní nám oběma :) děkuji za motivaci P.S. každou služební cestu do Ostravy si říkám, jestli Tě někde nepotkám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Pavli. Jak to vidím u sebe i u okolí byl to vážně zlomový rok :) Ale věřím že to byl zlom k tomu nejlepšímu. Doufám, že až mě v Ostravě potkáš tak se přihlásíš, nebo se rovnou můžem sejít na kafe :) Držím palce

      Vymazat
    2. Neboj se, určitě bych se přihlásila :) jen nevím, jestli by jsi neutekla, když jsem jak reklama na mekac :D ale think positive :) kafe bych hrozně ráda, ale jen tak se asi do Ostrovy zase nepodívam, práci jsem tam snad na nějakou dobu stabilizovala :) ale to samé platí i pro Tebe v Praze :)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥