pondělí 5. března 2018

Jste priorita?

Ahojte!
Poslední dny mi v hlavě běhá taková myšlenka a ona většinou neustoupí, dokud ji nehodím na papír.. 
Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy. 


Víte jak se říká, že nepůjde Vám hubnout dokud to nebudete chtít pro sebe? A vy si říkáte, no však jasně, pro koho jiného bych to snad měla chtít. 


A pak se přistihnete, že se Vám nelíbí, když Vám ostatní začnou říkat, už nevičíš? Nebo ty jsi byla ta fitnesska, že jo? Nebo jak Vám to tehdy (před deseti kily) strašně slušelo. A přestože Vás moc netíží, že už nemáte padesát kilo i s postelí, vstáváte s myšlenkou na to, že byste MĚLY, zase vypadat jako předtím. Abyste byla hezčí, aby Vás lidi měli radši. Nesmysl?
Ale vůbec ne, každý touží po tom, aby ho ostatní uznávali, je to naše lidská potřeba. 
Když Vám ale dojde, proč vlastně tu dietu držíte, bojujete s hladem a chutěmi, že to děláte kvůli NIM, vykašlete se na to. Protože vlastně na truc. Proč byste to měli dělat? Když vy vlastně chcete, aby Vás měli rádi takhle, takovou jaká jste teď a ne až budete hubená...
A pak se ráno zase vzbudíte s tím, že jste ten koláč neměly jíst a že začnete znovu a vydržíte to přesně do té doby, dokud Vás zase někdo nenaštve a vy mu vlastně na truc ukážete, že vlastně hubená být nepotřebujete i když ve finále tím ukazujete a ubližujete pořád dokola jen sobě. A sobě pak taky pořád potvrzujete, že nejste schopná dojít cíle, který ale vlastně pro Vás nastavil někdo jiný. Tak proč byste tam měly chtít vlastně dojít?

Víte kdy se to změní? Když ráno vstanete a řeknete si, že vy jste ta priorita. Že to chcete pro sebe. A přestanete vnímat, co říkají ostatní. Oni Vás nebudou mít radši, když shodíte čtyři kila. Ti co Vás mají rádi teď, Vás budou mít pořád stejně rádi, bez ohledu na Vaši váhu. A ti co ne, ty přece ve svém životě nechcete. Nechcete se zavděčovat někomu vaši fyzickou schránkou, ne?

Takže až budete příště přemýšlet, proč proboha Vám nejde hubnout a proč si to pořád kazíte, zamyslete se dobře nad tím, jestli to proč jste začala bylo proto, že se chcete líbit sobě, cítit se lépe mít lepší kondici anebo to děláte proto, aby Vás mělo radši Vaše okolí, abyste se někomu zavděčila, nemusela poslouchat hloupé řeči o vypapaných líčkách. Buďte priorita. Je to těžké. Strašně. Ale nikdo jiný to nejlepší pro Vás chtít nebude, pokud to nechcete vy. Pokud chcete být hubená, do toho. Nastavte si rozumnou dietu, najděte oblíbený pohyb a myslete na to. Udělejte si z toho prioritu. Pokud ale ne, vykašlete se na to. Příjměte se takovou jaká jste a donuťte k tomu i ostatní. Protože na Vás záleží. Protože nikdo není jako vy a nikdo nemá právo určovat to, jaká byste měla být. 

Mějte se rády, Vaše. V.

8 komentářů:

  1. Mohla by jsi z těchto článků udělat takovou serii :). Moc dobře to čte, vše od srdce a v pozitivním směru. Děkuji Veru ! :)

    P.S. Plánuješ ještě točit nějaká videa ? :) Musím říct, že jsi to byla právě ty, kdo mě nakopl jít si za svým a dokopat se k "dělání se sebou něco". Motivace s velkým M ! :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti líbí, děkuji :) Videa ano, snažím se vše skloubit, chtěla bych se vlastním kanálům teď věnovat více, tak snad se mi to podaří :) A děkuju že to říkáš, že jsem ti mohla být malou motivací, to se strašně dobře čte :)) Držím ti palce

      Vymazat
  2. Já mám v tomto jasno, pohyb miluju od malička, sport a pohyb je mou každodenní dávkou pozitivní energie, takže já ani nad nějakým hubnutím nepřemýšlím, prostě si jedu to svoje, bez čeho nemůžu být a ono to pak jde tak nějak už samo - vypadat dobře, mít dobrou kondici. Jsem prostě sportovkyně. Moc pěkně napsaný článek, holky, které nejsou takto zaměřené jako já se musí dietama šíleně trápit a přemlouvat se do cvičení. A že jich je! Já jsem strašně ráda za tuto část mě, že pro mě je pohyb a sport radost, potřeba, koníček, zkrátka miluju to... A o to jde, dělat to, co miluješ. A né se trápit. Ale na druhou stranu si osobně myslím a PŘIZNÁVÁM, že kdybych byla při těle a neměla ráda sport, asi bych chtěla být štíhlá a asi bych řešila různé diety.. Proto si uvědomuju, jaké mám v tomto štěstí... Ale na druhou stranu si myslím, že je mnohem důležitější, co ze ženy vyzařuje, jaká energie... Takže vždy strašně obdivuju ženy, které jsou při tělě, ale UMÍ SE NOSIT, PROTOŽE SE CÍTÍ VE SVÉM TĚLE DOBŘE A PROTOŽE JSOU TAKTO PROSTĚ SPOKOJENÉ A ŠŤASTNÉ. A TO JDE NE? BÝT VE SVÉM TĚLE SPOKOJENÁ A ŠŤASTNÁ A POKUD NEJSI, TAK S TÍM ZAČNI NĚCO DĚLAT. Toť vše. :-) A strašně mi teď pomáhá myšlenka, že s pozitivním přístupem jde všechno snáze. Úplně všechno! A že je to někdy sakra těžké myslet pozitivně, ALE jde to! A mi osobně to strašně moc pomáhá k takovému tomu dobrému pocitu sama v sobě. :-) Ufff, omlouvám se za takovou slohovku, ale také nad podobnýma věcma teď často přemýšlím. Pěkný den :-) Káťa Knotková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak říkáš Káťo, pohyb by nám měl být příjemný a měl by nás hlavně bavit. Myslím že každý si může najít ten, který mu bude přinášet radost a pak to jde samo. Někdy to ale není jen o tom pohybu, ale taky o jídle, psychickém rozpoložení a starostech, ale ze všeho je cesta ven :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek a máš naprostou pravdu. Člověk ať už dělá cokoliv, tak by to měl dělat, protože ho to baví. Když by totiž pominuly vnější podmínky, tak je vysoká pravděpodobnost, že už se k dané činnosti nevrátí...

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Kazdy mame sva trapeni, nekdy se jedna o to same v jinem provedeni. Me vaha taky trapivala, mela jsem o 15kg vic nez mam ted a nikdy bych si nepomyslela ze me nekdo bude uznavat vic kdyz par kg shodim. JA bych se uznavala vic , pouze JA !

    a a a aaaa Co to tady ctu? "dietu držíte" + "bojujete s hladem a chutěmi" + "to děláte kvůli NIM" = NENENEEEEE vsechno spatne. Dieta by mela byt zivotni styl, uprava stravy. V zadnem pripade by nemela zahrnovat hladoveni a nesplnapineni chuti !

    Tento clanek nevidim pozitivne, ba naopak. Z clanku citim jak se trapis.

    Nejsem ta spravna osoba na rozdavani rad, ale z meho pohledu potrebujes nutne zmenit MINDSET. V modernim svete internetu se jeden velmi lehce ztrati v tom mnozstvi informaci, studii, "zarucenych" pravd o tom jak jist, co jist, v kolik hodin... Navic tim ze se o tobe psalo kdyz jsi byla ta 'fitneska' ti taky zamotalo palici. Sleduje Te spousta lidi, ktere neznas a v zivote pravdepodobne nikdy ani nepotkas. Proc bys mela brat na vysokou miru co si tito lide mysli?

    Veru sleduju Te uz nejakou chvilku a castecne vidim sebe, a mozna prave proto me tenhle clanek znepokojuje :)

    Sebeovladani je obtizny skill. A tady se vratim na zacatek -> sebeovladani muze mit ruzne podoby. Vseho moc skodi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je těžké reagovat na všechno, tak budu reagovat aspon na to co je určeno přímo mě. Já taky neříkám, že nikdy nemám žádná trápení. Mám a velká, ale nemám potřebu je sdílet se světem :) Je část soukromí, kterou nechci dělat veřejnou. Ale to co mě trápí není hledání těch pravd a přístupů k tělu a jídlu. Vlastně jsem si jistá více než kdykoliv jindy tím co dělám a nemám potřebu o tom pochybovat. Jestli mi zamotalo hlavu že se o mě psalo asi neumím uplně posoudit, ale troufám si říct, že to ani ty, pokud se neznáme nějak blíž, což nejspíše neznáme :)
      Že všeho moc škodí s tebou naprosto souhlasím a že sebeovládání je těžké s tím rozhodně taky. Zároveň ale musím dodat, že vše začíná v hlavě a psychické pohodě :)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥