pondělí 14. října 2019

Chci to hned.

Ahoj, 
po delší době oprašuji prostředí blogu, které i když už tak často neopečovávám, nechci úplně opustit a budu doufat, že se pořád najdou ještě lidi jako já, kteří rádi čtou. Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jestli ano a případně, co vás baví nejvíce. 

Seděla jsem takhle jedno odpoledne, po schůzce s potencionální klientkou (změnila jsem práci, jsem teď na vlastní noze a pomáhám lidem zorientovat se ve stravě, ale o tom zase jindy). A hlavou se mi honilo spoustu myšlenek. Bylo mi z toho trošku úzko, jak na sebe my holky umíme být přísné.




Kolikrát jste už hledaly dietu, po které shodíte rychle? Kolikrát jste si řekly, teď když to vydržím, shodím těch pět kilo, pak se budu cítit líp a už to vemu více s rozumem? 
Koho by nelákalo zkusit ty koktejly, po kterých kamarádka shodila 20 kilo za první dvě měsíce? Proč vlastně toužíme shazovat okamžitě teď, včera bylo pozdě to, co jsme nabíraly poslední dva roky? 

Není to poprvé co jsem se setkala s větou, chtěla bych to co nejrychleji. Rychlé výsledky mě motivují. Vydržím teď cokoliv, jen když to bude rychle. Daleko méně častěji (i když hned několikrát v posledních 14ti dnech, díky bohu za moje osvícené klienty) slyším, chtěla bych se cítit dobře a být zdravá. Chtěla bych si najít harmonii, mít dost energie. Proč to, co by mělo být pro nás nedůležitější, odsouváme na vedlejší kolej a stavíme před ní to jak vypadáme? 
Je to pro nějaké uznání okolí? Je to pro náš dobrý pocit? A jak může být dobrý, když jsme vlastně v postavení, kdy naše tělo strádá a my ho dobrovolně mučíme? 

Přála bych si pro nás všechny ženské, abychom na sebe přestaly být tak zlé a přísné. Abychom nezačínaly každý měsíc znovu na 220 % abychom pak zjistily, že je to na nás moc a demotivovaně to vzdaly. Chtěla bych vám říct, že dělat to na 100% bohatě stačí, ba co víc, stačilo by vám i těch 80%. Jen si vemte, co všechno od sebe žádáte. Být skvělé matky, partnerky, budujete kariéru a ještě u toho bytse měly úžasně vypadat. Kam se podělo to, co byste měly chtít pro sebe? Cítit se dobře a plné energie?

Tak vás moc prosím. Až příště budete chtít rychle zhubnout do šatů, věřte, že je to krátkozraké a stejně to pak zase přiberete (chcete ten kolotoč podstupovat znova?) Zkuste k sobě být trošku laskavé a vezměte to za ten správný konec. Dejte si na to čas. Udělejte to postupně a bez extrémních omezení. Nemusíte se dřít z kůže a hladovět, abyste měly pocit, že děláte dost. Můžete si to i užívat a u toho hubnout pomalu, jen je třeba si to trošku přenastavit v hlavě. 

Vaše V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě potěší ♥