pondělí 15. října 2012

Jak to řeším já...PÁRTY

Ahoj!
Jak začínáte nový týden? Já jak jinak než pracovně, občas to míchám se školou, což je pro mě příjemné narušení stereotypu;) Dnešní post mám pro Vás příjemné téma - párty. A to naprosto účelně, protože 24. října slavím narozeniny a budu pořádat malinkou párty pro své krásné kamarádky. Pár tipů čeho se vyvarovat proto sepíšu, abych na ně  příští pátek při oslavě nezapomněla;)


zdroj google
 Zásada číslo jedna! Na párty běžte vždy najedení. Po celý den dodržujte klasické složení stravy, nevynechávejte žádné jídlo (maximálně můžete zlehounka ubrat na sacharidech, protože si je večer dopřejete v podobě alkoholu). Pokud by jste totiž šly oslavovat hladoví, zřejmě toho sníte mnohem více, než by jste chtěli.

Alkohol

zdroj google

Je jasné, že párty a alkohol jdou ruku v ruce. Pokud nejste zapřísáhlí abstinenti, určitě se mu nevyhnete. Já si myslím, že jednou za čas to ani není potřeba. Každopádně alkohol který budete pít vybírejte s rozmyslem. Nejlepší volbou(a mou nejoblíbenější) je víno. Můžete si ho naředit i s vodou;), pokud máte raději ostřejší alkohol, pak lepší volbou může být Gin s tonicem, který má na 100ml 175KJ, rum z kolou pak na 100ml 300KJ. Naopak nejhorší volbou může být Malibu, při 100ml 800KJ, pozor pak na becherovku a griotku (1200KJ/100ml) a velký vykřičník patří Bayleis, která má dokonce 2480KJ/100ml!!! Míchané koktejly jsou kapitolou samy pro sebe, samozřejmě jsou kaloričtější, např. jedna piňa colada(400ml) vám dodá přes 2000Kj. O něco lépe je na tom mojito, jedna sklenička (400ml) vydá kolem 1200KJ. Takže i v alkoholu je dobré si vybírat;) Alkohol je dobré prokládat čistou vodou, protože jak je známo alkohol tělo odvodňuje. Pokud budete doplňovat tekutiny, následující ráno Vám to tělo oplatí;)


Jídlo

Zdroj google
Jak už bylo řečeno, hlavně se normálně najezte než půjdete slavit. Mimo jiné budete mít dobrý základ pro alkohol a nebude Vám na druhý den tak špatně;)
Pokud jdete na diskotéku s kamarádkami tancovat přibalte si do kabelky kousek sýra nebo proteinovou tyčinku, kterou zaženete  hlad v nočních hodinách. Samozřejmě hlavně tancujte, protože pohyb především!;)
Pokud jdete nejdříve na soukromou párty do bytu, kde budete u stolu přetékajícím dobrotami, pak si samozřejmě vybírejte co si dáte. Vhodné jsou sýry, šunky (pozor však na ty tučné), dejte si zeleninu. Pozor na oříšky, které lákají jíst ve velkém množství. Stejně tak i brambůrky. Zřejmě už sami víte, co Vašemu tělu dopřát můžete a co ne;) Zkuste si dát závazek, že nebudete bezmyšlenkovitě neustále plnit ústa, ale dáte si je s časovým rozestupem. S alkoholem bohužel roste i chuť jíst....jednou za čas se nic nestane ani Vám;) Pokud jste hostitelem, pak není nic jednoduššího, než jídlo nachystat v souladu se zdravým životním stylem. V takovém stylu se chystám udělat jednohubky na mou párty, proto se můžete těšit na post věnovaný právě jednohubkám.

Jak řešíte párty vy? řešíte je vůbec? Hezký den:) V.

6 komentářů:

  1. Trochu mimo, ale právě jsem omylem smazala Tvůj skvělý komentář na mém blogu, mrzí mně to :-(( Jestli budeš mít čas ho napsat znovu, tak to ocením. Díky a nezlob se :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj..
    Právě tu radu, celý den nejíst, jsem praktikovala docela často, no, skoro pořád!;)
    Nejspíš to byla úplný blbost, pak jsem se napila a bylo to! :D
    Já na párty moc často nechodím, občas něco oslavíme, ale né ve velkým !
    Pěkný článek, chválím! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nice.^^
    Maybe follow each other???
    Let me know follow you then back...:-)
    My Blog


    OdpovědětVymazat
  4. Super blog! Dneska jsem tě navštivila poprvé, líbí se mi tvoje články a recepty, máš nového followera :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥