pondělí 22. října 2012

JERKY

Ahoj,
vítám Vás do nového pracovního (školního) týdne. Jak se máte? Já se mám fajn. Včera jsme byli s kamarády na menším výletě, na sraze tuningových aut. Bylo to fajn, především díky báječnému počasí. Na konci října sedět v nátělníku venku...to je teda něco!

Zdroj
Protože jsem sebou neměla svačinku, zamířila jsem do nedaleké benzínky. Na výběr toho moc nebylo, ale v chlaďáku jsem našla sáček s čerstvým nakrájeným jablíčkem, což bylo fajn. Ke svačince je potřeba i nějaké bílkoviny...moje oko zůstalo na regále se sušeným masem JERKY. Už jste se s ním setkali? Já jsem tu čest párkrát měla...při placení super svačinky, jsem si uvědomila, že jsem o sušeném mase ještě nepsala příspěvek..tak to hned napravuji!



zdroj: google

O co tedy vlastně jde? Jsou to opravdu kousky sušeného masa. Naporcované na plátky velikosti zhruba dvaceti koruny. K dostání jsou většinou v malém 25g sáčku, dají se koupit i v 50-ti, a 100g balení. Můžete si vybrat maso, které máte rádi od kuřecího, přes vepřové, hovězí i krůtí. Já osobně jsem si vždy koupila kuřecí, které mi moc chutná. Četla jsem, že se snad dělá i verze se sníženým množstvím soli. Určitě musím vyzkoušet i jiné druhy. Nemusíte se bát, že by chuťově nebylo dobré, právě naopak, je docela dost kořeněné. Ač se to nezdá, malý sáček stačí k zasycení a uspokojení chuti na něco slaného. 
Zdroj: google

Součástí balení je zabalené párátko (což je opravdu praktické, vzhledem k tomu, že maso rádo zalézá tam, kam nemá!). Maso je takové tužší, je třeba ho hezky pokousat, což mě osobně vyhovuje. Na rohu balíčku je nazačené místo, kde je možné jej otevřít, jde to opravdu snadno. Teď Vás možná zajímá cena. Pravdou je, že právě ta mi překáží k častějšímu kupování. To nejmenší balení totiž vyšlo na 60,-Kč. V normálních obchodech ho možná seženete o deseti korunu levněji. Nejlevněji však vychází na internetu (cca 45,-Kč.) Ještě lépe určitě vyjde větší balení. Každopádně je potřeba k tomu přičíst poštovné a jsme zase na ceně z obchodu. Pravdou zůstává, že pořád kupujete maso, které ani normálně nestojí pár korun. Možná Vás cena odradí, já však doporučuji vyzkoušet. Můžete si to dát na stůl místo chipsů a uděláte pro své tělo tisíckrát lépe;) Hodnoty jsou totiž báječné


Energie na 100g (kuřecího) 1130KJ
B 57,4g
T 4g
S 1g

Máte s touto dobrůtkou zkušenosti?

4 komentáře:

  1. Sušené maso jsem ještě nezkoušela a raději si dám nějaký steak, ale třeba po něm někdy v nouzi budu muset sáhnout :-)
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho chci už dlouho vyzkoušet, ale vždy mě spolehlivě odradí ta cena :(

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj.U nás to prodávají v mastně a já myslela, že je to pro kočky nebo psy! :-D
    Jsem to ale trubka. kouknu se, kolik to tam stojí a pokud to bude relativně dobrá cena, vyzkouším! Děkuji za tip _))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přítel teď koupil sušené maso taky od řezníka, je ale trošku jiné než to JERKY. Je takové více vláčné a samlámové, ale vůbec není špatné, cenově vyšlo každopádně lépe;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥