pondělí 29. října 2012

party food

Zdravím Vás do chladného pondělního rána.

zdroj:google

Ano - i u nás nasněžilo. Nejsou to kdovíjaké závěje, ale vrstvička sněhu tu je a jak tak koukám, zřejmě se brzy zvětší, neboť z nebe padají další ledové vločky. Sníh ve mě evokuje vánoční náladu..musím se přiznat, že Vánoce miluju. Miluju vůni cukroví, teplých nápojů, zmrzlých líček, pohádek, dárečků, zdobení stromečků, světýlek...prostě jsem Vánoční maniak. Proto již teď slibuji, že chystám několik Vánočních receptů;)

 Jak jsem slíbila, dneska pro Vás mám článek o párty pohoštění, které jsem nachystala na oslavu narozenin pro mé kamarádky. Držela jsem se zásad zdravého životního stylu...každopádně jsem je nemučila a koupila i pár "klasických věcí" např. brambůrky;) Protože jsem byla v časovém pressu nestihla jsem nafotit úplně vše o čem chci psát, snad mi odpustíte, že všechny fotky nebudou autentické;)


Mango na slano. Jako první jsem se vrhla na mango zabalené ve schwarwaldské šunce. Není to nic těžkého, jen je s tím trošku práce. Je potřeba oloupat mango a nakrájet ho na kousky, ty pak zabalit do proužku šunky. (Tučnou část šunky, vždy odkrájím). Mě to moc chutnalo, je však pravdou, že ne každému chutná kombinace slaného a Sladkého;). Aby šunka dobře držela, připevněte ji párátkem, já jsem si pořídila veselé, barevné párátka;)

zdroj: google

Domácí brambůrky. Mňam! zmizely všechny. Stačí oloupat brambory a nakrájet je na přibližně stejně tlustá kolečka(pokud možno tenká), vyskládat je na plech pokrytý pečícím papírem, posypat libovolným kořením(i obyčejná sůl je fajn) a šup s tím do trouby. Pak už stačí jen pohlídat, aby se nespálily a dobrůtka je hotová!

Kuřecí maso na špejli. Super zdroj bílkovin;) Kuřecí prso naporcujte na tenké proužky. Naložte do oblíbeného koření(já jsem je naložila asi na dvě hodiny do sojové omáčky s česnekem a byly dobré;). Napíchněte na grilovací špejli na opékejte na pánvi. Já jsem je dělala na grilovací pánvi, na kterou není potřeba olej;) pak už je jen nechte vychladnout a naaranžujte je do skleničky, špejlemi na vrch;)

Plněné tortily. Ty byly moc dobré! Sehnala jsem celozrnné tortily. Měla jsem celkem 4ks, které jsem naplnila pomazánkou z feta sýru a avokáda a druhou část favoritkou pomazánek - česnekovou.

Pomazánka z feta sýru: smíchejte feta sýr, zralé avokádo - rozmačkejte. Přidejte na kousky nakrájená cherry rajčata (asi 8ks) a bílý hustý jogurt(měla jsem hollandii), tak aby vznikla požadovaná konzistence. Přidejte kapičku citrónu, aby avokádo zůstalo hezky zelené. Díky slané fetě, není třeba dál kořenit, pomazánka je opravdu výborná!
vlevo feta omáčka, vpravo česneková
Česneková - vznikla smícháním nízkotučného taveného sýra, česneku a sojové tatarky. Pro chuť i barvu jsem přidala trošku kečupu;)
Pak stačí jen naplnit tortily, zamotat a nakrájet na kousky. Aby se nerozpadaly, taky jsem je "zajistila" párátkem.

celozrnné tortily
Další pohoštění bylo víceméně kupované. Cherry rajčata s mozzarelou light, pražená solená dýňová semínka (moje velké favoritky, mají bílou barvu a vysoký obsah bílkovin), grahamové tyčinky, arašídy ve wasabi, mandle...vhodný může být i hermelín figura, nebo stříbrňák;) K brambůrkům či kuřecímu masu je dobré přidat nějaký dip. Já jsem dala klasicky kečup, domácí hořčici a dip z papriky mojí babičky. Dá se také použít česneková pomazánka i ta s tou fetou, skvělého dipu docílíte také smícháním ricotty a zakysané smetany s česnekem, či bylinkami;)

Jaké jste měli nejlepší párty jídlo?


12 komentářů:

  1. WOW! Gratuluji ke zdravé párty!! To je skvělé číst, jak se mladší ročníky stravují zdravě i na kalbách :D Víc takový jako jsi ty!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mě nikdy nenapdaly tyto věci! ;)
    Jsi strašně šikovná, opravdu. chtěla bych jít také na takovou oslavu, kde budou myslet i na takové, jako jsme my! ;)
    Hned bych si dala vše a třeba to mango v šunce, tortily a kuřecí maso.. no hned bych si dala všechno!;))
    Jak já si přeji také takové kamarádky! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Joo vánoční recepty!!! Už jsem ti chtěla psát, že sem musíš něco dát, protože jak vidím všechno to sladké... Nee, že bych se bála, že se o Vánocích neudržím, ale když si udělám něco zdravého a zároveň dobrého, mám hned lepší pocit! :))
    A ty party recepty... šikulka!
    Jsi moje inspirace, fakt. :-*

    OdpovědětVymazat
  4. recepty skvělý :)
    už jsem ani nedoufala,že by se na párty dalo jíst zdravě!

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno to vypadá krásně :-)... mám alespoň inspiraci, já když dělám párty pro "dietářky" jako já, tak si děláme podobné věci + zeleninu (vařenou, syrovou, pečenou) a k tomu různe dipy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš zapomněla jsem uvést žlutou papriku krájenou a mojí oblíbenou mrkev! zeleniny není nikdy dost:)

      Vymazat
  6. Jeee to mango vypadá úžasně!
    Prosím, prosím zruš si ověřování komentáře slovem, je to docela otrava :(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥