čtvrtek 14. února 2013

Tvarohový puding

Jak se máte krásky?
Pěkně se to z toho nebe sype, co? ..ta zima je snad nekonečná. Ale údajně by konec února mohl být teplotně nadprůměrný, tak snad se už brzy dočkáme teplejšího počasí.
Zdroj: blogilates.com
Vysoké Tatry s mýma kráskama byly báječné. Povím Vám takový víkend bych si nechala líbit častěji. Výletovaly jsme, sáňkovaly, povídaly si, wellnesovaly...no prostě paráda! Jaký byl ten Váš víkend?
Protože je dnes Valentýn, mám pro Vás jeden tip od Cassey Ho, pro ty, kteří nesledují její stránky a mají v plánu péct něco tématického na zítřejší den lásky. Jsou to červené srdíčkové mafinky, nebo palačinky, záleží co Vám vyhovuje více, skvělé je, že jsou nádherně červené a to bez použití barviv;) Koho to zajímá, odkaz zde.
Zdroj: google
Mimochodem, máte Valentýn rádi? Já moc, líbí se mi nápad oslavovat lásku. Ano je to komerční svátek, ale koho z Vás nepotěší růžička a pár sladkých slov? nebo třeba pohlazení od maminky nebo kamarádky? Je fakt, že taková gesta by se měla dělat po celý rok, pro ty stydlivější, je to ale jeden z důvodů dát své city najevo;)





Dnes mám pro Vás jednoduchý recept na tvarohový puding. Co budeme potřebovat?(z uvedeného množství jsem vytvořila pět porcí)
  • 50g kukuřičného škrobu
  • 0,5l mléka
  • 250g tvarohu
  • cukren dle chuti
  • kakao (prášek žádné granko!)dle chuti
Postup je jednoduchý, dejte mléko vařit spolu se škrobem a kakaem. Po nějaké chvíli začne mléko houstnout, přidejte cukren dle chuti a ke konci, když máte před sebou pudingovou hmotu vmíchejte tvaroh. Pak už jen nalíjte do připravených  mističek a nechte ztuhnout. Výborný je taky ještě teplý. Fantazii se opět meze nekladou. Místo kakaa můžete použít zrníčka vanilky nebo karob ;) Výborné také může být pokud pudingem zalijete bobulovité ovoce. Já jsem si na hotový puding naskládala banán a kokos a bylo to moc dobré;) Chutná trošičku jako pribináček:)

Přibližné hodnoty na porci 579KJ
B 11
T 2,5
S 18
Jak slavíte Valenýtna? Je nějaké téma, na které by Vás zajímal článek?

9 komentářů:

  1. mňam, puding bych si dala:)
    kde jsi koupila ten cukren, a kolik přibližně stojí? nikdy jsem o něm neslyšela:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. psala jsem o něm už tady http://verisi24.blogspot.cz/2012/07/cukren.html
      k dostání je v Globusu, viděla jsem ho i ve zdravých výživách, jednou jsem si ho objednávala i přes lékárnu;)

      Vymazat
  2. no ňam! :)
    Já Valentýna neslavím.. pro mě je to hloupý americký svátek.. a ani nemám moc čas :D
    Ale na prvního máje líbám pod stromem ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Valentína príliš neslávime, ale je to dobrá príležitosť darovať nejaké malé potešeníčko ľuďom, na ktorých nám záleží.. a samozrejme dôvod zmlsnúť si na čokoládkach, ktoré dostanem ja :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. mám rada pudingy, a síce najviac čokoládové ale ani tento nemusí byť zlý :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, puding miluji a tento vypadá suprově! :))
    Já valentýna neslaví, i když mám s kým. dohodli jsem se tak! :)) Je hrozný, jak to zkomerčnili! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda to jsou informace, o cukrenu slyším poprvé a o domácím pudingu taky, popřemýšlím o obojím.)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥