pátek 26. dubna 2013

Recenze Fit&Slim

Krásný skoro letní den!
Dnešní teploty se mají šplhat skoro až do nebe a to je přesně to, co mám ráda;) Dneska mám pro Vás recenzi na koktejl Fit&Slim, na kterou mě oslovila firma Celius CZ s. r.o.



Po blogové sféře jsem pár těchto recenzí viděla, co mě ale zarazilo, byly vyčítavé komentáře, jak si daná blogerka může dovolit něco takového na svém blogu komentovat. (Tyto krásné recenze si můžete přečíst také zde a zde ) Než začnu se samotnou recenzí, chtěla bych vyjádřit svůj postoj k recenzím a koktejlům obecně. Nejdříve tedy recenze. Je to pro mě způsob, jak si přečíst o výrobku zajímavé informace, obohacené o zkušenosti, které prostě na výrobku napsané nenajdete. Aby bylo jasno - můj postoj k recenzím je tedy kladný (samozřejmě pokud je daná recenze objektivní, což se dá vypozorovat, pokud daného bloggera čtete nějakou dobu, zda všechno jen chválí do nebes, je to krajně podezřelé:D). Pro mě je navíc velkým potěšením a zkušeností nějakou recenzi vůbec psát;)
Co se koktejlů týče. Kdysi, ještě za dob, kdy jsem o zdravé výživě věděla jen to, že je třeba jíst hodně zeleniny, jsem něco takového chtěla vyzkoušet, ale nějak jsem se k tomu nedopracovala. Lákala mě hlavně vidina, že budu pít něco moc dobrého a ještě u toho zhubnu. Dnes je můj názor jiný. Především proto, že jídlo by se prostě nemělo nahrazovat ničím jiným. Nemám nic proti DOPLNĚNÍ klasického jídla, ale nelíbí se mi jeho nahrazování. Navíc, pokud jsou jednotlivé porce, které mají nahrazovat jídlo, pohdodnocené jako jsou tyto, pak po té, co by daná dáma, která chce dosáhnout štíhlých tvarů začala zase normálně jíst, určitě by přibrala. Protože by dost navýšila svůj příjem a to prosím na příjem zcela normální.

Teď už pojďme k recenzi, na kterou jsem si vybrala čokoládovou příchuť.Co to tedy Fit&Slim je. Na oficiálních stránkách (najdete zde) je uvedeno, že
Celius Fit and Slim je redukční dieta - (potravina určená pro zvláštní výživu) - ve formě koktejlu s příchutí banánu, čokolády, jahody nebo vanilky s vyváženým obsahem všech hlavních složek sacharidů, bílkovin a tuků.



  • Vyváženost složek můžu potvrdit.
    Složení100 g
    bílkoviny25,6 g
    tuky6,8 g
    sacharidy54 g
    vláknina 3 g
    Energetická hodnota na 100g je 420kcal(neboli 1764 KJ)


  • Slouží jako snadná náhrada jednoho až dvou hlavních denních jídel. Pohodlná příprava (ve vodě nebo odtučněném mléce), vhodná jako alternativa dietních opatření bez rizika vynechání jídel.
    • Jedna porce, která má suplovat hlavní jídlo má 202kcal (neboli 849KJ). Pokud by to měla být plnohodnotná porce za hlavní jídlo, je podle mého dost podhodnocena. Příprava je jednoduchá, to ano, stačí nasypat prášek a zalít ve zmíněných tekutinách.
    •  Pokud by jste to chtěli využít jako doplňek stravy (což se mě osobně mnohem více zamlouvá), jedna porce neboli 35g má 147kcal(618KJ).

    Jedno balení o váze 480g vychází 299,-Kč.
    Teď k mým pocitům.
    • Vůně a chuť - pokud bych měla známkovat jen tuto složku, nejspíše by propadl. Vůně téměř žádná. Nenechala jsem se odradit a byla jsem  zvědavá na chuť. Přeci jenom s "práškovou" stravou mám zkušenost díky proteinům, které bývají chuťově výborné. Nachystala jsem si 35g do shakeru a zalila vodou, s tím, že ho po tréninku vypiju. No řeknu Vám, měla jsem co dělat, abych ho vůbec dopila. Chuť je velice umělá a ani se zavřenýma očima mě neoslovila. Šanci jsem tomu dala ještě s mlékem, které dokáže chuť povznést na jiný level, ale i tak jsem byla zklamaná, ani mléko to nezachránilo, bohužel. Pokud bych měla hodnotit bodově, kdy 10 bodů je nejvíce a znamená to jen to nejlepší, musela bych dát pouze 1bod.
    • Příprava - ta je opravdu jednoduchá, stačí jen nasypat a smíchat s tekutinou. Ocenila bych malou odměrku, která by přípravu ještě zjednodušila. Za přípravu dávám 9 z 10 bodů.
    • Sytící efekt - díky vláknině, kterou obsahuje, je fakt, že docela zasytí. Po té menší porci s mlékem jsem ale za dvě hodiny měla hlad. Což zřejmě značí o lehké stravitelnosti. Za sytící efekt mu tedy dávám 8 bodů z 10.
    K plusu můžu výrobku připsat velmi hezké internetové stránky a milé jednání firmy. Celkově však těmto výrobkům moc neholduju. Věřím ale, že pokud někdo nemá příliš času a chce občas nahradit jídlo podobným koktejlem, může mu to usnadnit život. S chutí jako je tato, bych po něm nijak často nesahala. Za sebe jej nemůžu příliš doporučit.

    Jak se k těmto výrobkům stavíte vy? A k recenzím obecně?

    8 komentářů:

    1. na tento výrobek jsem recenzi už na jednom blogu viděla a u té chuti a vůně jste se shodli.. sama nemám takovéto přípravky ráda, nevěřím jim :)

      OdpovědětVymazat
    2. Recenze vnímám jako velice užitečné - často se podle nich rozhoduju, jestli si něco pořídím, protože nepotřebuju číst, jak vychvaluje výrobek prodejce, ale objektivní názor :) takže jsem i moc ráda přečetla tuhle recenzi :) určitě bych si tohle sama nepořídila, za tu cenu si člověk uvaří mnohem hodnotnější a podle tvojí recenze určitě i chutnější jídla :D :)

      OdpovědětVymazat
    3. Ahoj, tvuj blog sleduji delší dobu a chtěla jsem se zeptat co jsi cvičila když jsi začínala hubnout, když jsi hubla delší dobu a co cvičíš teď. Tvuj příběh jsem četla už 3x a uzasny výsledek :) Krásně vypracované bříško :)

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Ahoj:) děkuji mnohokrát za pochvalu. Co se cvičení týče tak po celou dobu se věnuji už od svých 13-ti tancování. Jinak když jsem chtěla začít s hubnutím, přidala jsem eliptical a doma jsem si cvičila posilovačky na břicho a nohy. Pak jsem taky cvičila videa podle Cassey Ho (blogilates). O tom jak cvičím dneska bych mohla sepsat článek;)

        Vymazat
      2. Sepiš!!! Těším se:-)

        Vymazat

    Každý komentář mě potěší ♥