středa 25. září 2013

Dobrot není nikdy dost:)

Krásný střed týdne Vám přeji.
Jak se Vám daří? Jak zvládáte příchod podzimu?Moje imunita se s tím trochu pere, snad ale brzy vyhraje:) Tento týden začala škola i nám vysokoškolákům, doufám, že to zvládáte:)

Dneska  mám  pro Vás  malou ochutnávku toho, co jsem naposledy  pořídila ve zdravé výživě, plus dva tipy na potraviny, které mi moc chutnají. Jdeme rovnou na to.


Pohanková krupice je mezi krupičkami moje nejoblíbenější. Asi to je proto, že mi trošku chutná  po oříšcích. Navíc je  to taková malá exkurze do dětství ve zdravém podání. Moc ráda ji míchám s oříšky, jako například dnes ráno s těmi pekanovými. Mňam. Balení, tuším  kolem 200g mě vyšlo na 41,-Kč. Určitě doporučuji  ochutnat:)

Izraelská halva je pro mě novinka. Říkala jsem si, že když  mám ráda sezam, bude mi chutnat a nemýlila  jsem se. Balení stálo kolem 20-ti Kč. Je dost sladká, doslazovaná maltitolem, takže mi balení dlouho vydrží. Zatím  pro ní nemám jiné uplatnění  než  ji  pojídat po malých lžičkách na chuť;)

Sezamela  je v mé kuchyni rovněž  prvně. Už jsem náklonnost k sezamu zmiňovala a tak  jsem ji prostě musela zkusit. Složena je pouze ze sezamové omáčky a rýžového sirupu. Je dost sladká, takže ji vnímám jako sezamové sladilo. Věřte mi, že ranní kaši dodá příjemně sladký sezamový nádech:) Balení stálo 42,-Kč.

Nakonec mé oblíbené jáhlové vločky. Není lepší kaše než té, která je vytvořena z této bohulibé  potraviny. Nic  tak jemného a krémového s žádnými jinými vločkami prostě nevytvoříte. Proto není divu že jsem je prostě musela doplnit hned, co v sáčku zbyly poslední kousky vloček. Balení 250 g mě vyšlo na 29,-Kč. Pokud jste je ještě nezkoušeli,  určitě to co nejrychleji napravte;)

zdroj madeta.cz
Teď už  mimo snídani, ještě dva slané tipy, zejména pro milovníky česneku.
zdroj racio.cz
Já česnek miluju a cpu ho všude kde se dá. Jakmile jsem tudíž v obchodě potkala  tvarohovou česnekovou pomazánku, musela jsem ji prostě ochutnat. Díky tvarohu má docela dost bílkovin (8,2g/100g),navíc nízkou energetickou hodnotu 583KJ/100g. Chuťově je moc dobrá (a ta vůůůůůně), příště se chystám na  příchuť s pórkem a Budapešť;)

Další česneková pochoutka je kulatý knackebroat firmy Racio.  Kupovala jsem je již dříve bez příchuti, protože mají na prvním místě ve složení žitnou  mouku a tu já ráda. Česnekovou příchuť  jsem si nemohla nechat ujít. Pokud ale čekáte pronikavou chuť  česneku, asi Vás zklamu. Po česneku hezky voní, v chuti, ale moc výrazný není. V kombinaci s výše zmiňovanou pomazánkou jsou však super dvojka. Určitě fajn zpestření proti klasických knäckebrotům. Balení vychází tuším kolem 30-ti Kč.

Co dobrého jste v poslední době objevili vy?

9 komentářů:

  1. Verunko, porkova u budapest jsou moc dobre ! :) urcite zkus, u me vyhrala porkova, ale cesnek jsem jeste nemela, brzo to napravim :D jinak se dnes chystam navstivit zdravou vyzivu, takze diky za inspiraci :* preju krasny den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, určitě je zkusím;) Tobě taky krásný den, krásko

      Vymazat
  2. Zaujala mě ta pomazánka od Madety, Všude na blozích to vídám, ale ještě jsem se po tom nemrkla v obchodě, tak to musím napravit :))
    Jinak v poslední době jsem vůbec nic neobjevila :D Pořád jím to samé. Nebo vlastně cca měsíc už si kupuji ořechový tvaroh v Lidlu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě neprohloupíš;) Ořechový tvaroh jsem ještě neměla, musím se stavit do Lidlu:D

      Vymazat
  3. Velmi zajímavý článek. Hodně se tebou inspiruju. :-) Chci se zeptat, kde se dá sehnat ta sezamela a ta izraelská halva? Normnálně někde ve zdravé výživě? Ještě jsem to nikde zatím neviděla..a rovnou když už sem píši, tak ještě kde se dají sehnat ta chia semínka? Chtěla bych je zkusit. Děkuju :-) Přeju ti pěkný den, a ať tvá imunita vydrží ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, sezamelu i irskou halvu jsem koupila u nás ve zdravé výživě, tak zkus zapátrat v nějaké v místě tvého bydliště. Chia semínka jsem taky koupila ve zdravé výživě. Pokud je nenajdeš, zkus se zeptat, většinou jsou ochotní i zboží objednat na poptávku, ale připrav si peněženku, jsou docela drahé. Díky za přání, snad jo;)

      Vymazat
  4. Zrovna tyhle racio s cesnekem jsem si taky koupila :) na ten tvaroh se chystam taky, uz jsem ho nasla i v obchode :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak knackebroty, tak tvaroh si určitě koupím!

    OdpovědětVymazat
  6. Já si od Racia kupuju celozrnný toast. :) Ten je super. :) a ta tvarohová pomazánka vypadá zajímavě. Určo se po ní mrknu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥