úterý 24. června 2014

GYM rádio

Krásný úterní den!


GYM Radio

Dneska pro Vás mám trochu netradiční příspěvek. Musím říct, že se Vám o tomhle projektu chystám napsat už delší dobu. Nejdříve mě totiž uchvátila jejich aplikace, ale co si mě naprosto získalo, byl jejich eshop. Z jejich nabídky je mojí stálicí arašídové máslo s kousky od Myprotein, a vždycky přiberu nějaké ty příchutě v tabletách. Co mě ale dostává, je ta rychlost s jakou se mi máslo domů dostane. No řekněte, kdo z Vás si na eshopu objednal někdy máslo a do třičtvrtě hodiny ho měl doma, co? :D Naprosto nezištně taky vždycky dostanu nějaký vzoreček, nálepku, prostě maličkosti, co Vás potěší. Při posledním nákupu slovo dalo slovo a dohodli jsme se na rozhovoru;) Snad se dozvíte něco zajímavého :)


Ahoj Romane, stručně prosím představ sebe a Gym rádio pro ty, kteří o Vás ještě neslyšeli
Ahoj Verčo, tak stručně jsem studující (snad i) mladý kluk (je mu 22 pozn. V.), který hrozně rád cvičí. Taky si rád potrpím na kvalitní muziku, což bylo dost možná jedním z prvních impulsů pro GYM Rádio - to je vlastně internetová fitness služba zaměřena primárně na stream motivační muziky pro pořádný trénink S tou motivací to myslíme vážně, a tak jsme se ve vysílání kompletně zřekli jakýchkoliv reklamních spotů, protože přesně reklama, řeči o počasí/dopravě byly tím, co nám nejvíce vadilo u klasických mainstreamových rádií, která ve fitkách běžně hrají. Vytvořili jsme tak něco vlastního podle sebe a jdeme trošku odlišným směrem a svou cestou. (aplikace Gym rádio je zdarma, běžně ke stáhnutí pro Android/iOS/Windows, pozn. V.)


Kde se vzal nápad, přidat eshop? Proč zrovna my protein? Nápad přidat eshop přišel docela spontánně hned po tom, co jsem si sám objednal u Myproteinu a tak mi zachutnalo, že jsme se rozhodli to šířit dál. Přeci jen eshop není naší hlavní náplní práce a bereme to spíše jako doplňkovou službu, na trhu jsme teprve pár měsíců a zatím se všemu učíme. Brzo ale chceme vytvořit plnohodnotný eshop (už možná během prázdnin), který chceme postavit hlavně na kvalitních službách a dobrém vztahu se všemi, kteří našich služeb využijí. (To se jim už velmi dobře daří už teď, ostatně, je to myslím zřejmé z toho, jaké ódy na ten servis při každé objednávce pěju :D pozn. V.)


GYM store


Plánujete do budoucna nějaké další rozšíření? Do budoucna toho plánujeme ještě hodně - kontinuálně rozšiřujeme obsah hudby a zvětšujeme základnu posluchačů, tvoříme různé soutěže a snažíme se tvořit přátelskou komunitu. Kromě zmíněného plnohodnotného eshopu plánujeme do pár týdnů - měsíců také prémiové služby a vlastní merchandising (gumové náramky, možná i trička,..). Hned potom se vrhneme na tvorbu kvalitnějších mobilních appek, které budou umět propojení se sociálními sítěmi, sdílení výkonů, propojení s články na našem blogu atd. Plánujeme také rozšíření spolupráce s posilovnami - už teď na našem webu v dolní části je vidět mapka s piny partnerských fitek, kde si můžete zacvičit za přítomnosti GYM Rádia. Na přelomu roku potom plánujeme další fitness službu s prefixem GYM (podle čehož v budoucnu asi poznáte všechny naše projekty), která by měla být dost zaměřená na samotnou motivaci, určitě se je tedy na co těšit. Předpokládám, že jste asi nadšenci do fitness stylu života? Jak se Vám to všechno daří kombinovat?
Na životosprávu až na tři energeťáky denně +- dbáme, dokonce i ty energeťáky jsou od USN, takže se to bere jako zdravé? Ale ne k té otázce - Ano to máš pravdu a musím říct, že každý z nás preferuje lehce jiný typový sport. O to je potom lepší, když se všichni (v současnosti 4) sejdeme a zjistíme, že naše hudba funguje napříč sportovním spektrem a ne jenom do posilovny jak byla primárně určena. Kolega Ondra, se kterým jsem rádio původně založil, rád jezdí na bruslích a vždy si u toho fičí na Cardio streamu. Grafik Honza zase rád jezdí ve volném čase na kole a poslouchá Hardcore stream. Já s druhým Honzou (vývojář a chytrá hlavička) chodíme jen cvičit a střídáme u toho všechny tři kanály podle nálady. Nakonec se vždy sejdeme, řekneme si co je super, co méně, kde je třeba prostor pro vylepšení a následně tak aplikujeme změny přímo do vysílání. Taky hodně dáváme na feedback, ze strany posluchačů, se kterými obsah vysílání ve velké míře konzultujeme na našem facebooku.
Roman a Ondra
Na co jsi na tomhle projektu zatím nejvíce pyšný? Co považuješ za největší úspěch?
Největší úspěch je to, že nás to celé neskutečně baví. Vymýšlet nové vychytávky, které potom vidíš, že i v praxi fungují, to je k nezaplacení. Hodně taky potěší zprávy posluchačů jak je hudba super, jak se jim fajn cvičí atd. to nás vždy hrozně namotivuje v další práci. Dost významným plusem je také to, že jako startup nejsme ztrátoví. Můžeme se tak naplno soustředit na rozvoj rádia a nemusí nás tížit problém financování. Celý projekt je zhruba od prosince (6 měsíců po spuštění) soběstačný a zaplatí se sám.
Jak těžké je zrealizovat takový projekt?Co tomu musí předcházet? No abych pravdu řekl, tak internetové rádio není vůbec lehký oříšek. Kromě nějakého živnostenského listu a s tím spojenými povinnostmi (podávání přehledů/daňového přiznání) je taky potřeba zajistit projekt po právní stránce (šíření hudebního dílla) s OSA (Ochranný svaz autorský) a Intergramem a řádně platit každý měsíc nemalé poplatky. Když už jsme měli toto zařízeno, tak jsme se mohli pustit do tvorby alespoň základního webu, nakoupení serverů, nějaké streamovací služby a celé to zprovoznit. Potom následovaly základní mobilní appky pro iOS/Android/WP které zatím neumějí nic jiného než přehrát muziku.

Chtěl bys něco vzkázat čtenářům? Nebo nějaké motivační moudro na závěr?
No chtěl bych ti hlavně poděkovat za fajn otázky a čtenářům popřát hodně svaloviny a kvalitní hmoty a taky fajn hudební motivaci u cvičení . A nějaké moudro? Mám jeden oblíbený citát "Pokud procházíš peklem, nezastavuj!".


Pro ty z vás, které zaujala možnost objednat si výrobky z Myprotein z českého eshopu, se skvělým servisem jako bonus, jsme pro Vás připravili slevu ve výši 15%, pokud do poznámek v objednávce přidáte kód

VERISI24

Edit. Neváhejte, sleva je platná pouze do 15. července 2014.

PS: Mimo to, že mám závislost na 100% arašídovém másle s kousky arašídů, chystám se i na kešu a mandlové ♥
PS2: Znáte tuhle aplikaci? Kdo z Vás ji využívá a kdo se chystá?
Vaše V.♥

12 komentářů:

  1. Paradní Aplikace jen jsem na ní opoměl jak mi opravovali telefon tak mi vše vymazaly tak jí znovu jdu stáhnout....jen jsem nevěděl že mají eshop okouknu a uvidím jestli mě něco zaujme....tuto aplikaci začínají používat i ve fit centrech už jsem se sní setkal....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji ve fitku ještě neslyšela, ale je fajn, že se to začíná rozmáhat ;)

      Vymazat
  2. Poslouchám v práci (fitko), i když se to klientkám možná nelíbí :D do posilky nosím mp3, na mobil bych si určitě hodila činku s mým štěstím :D
    Super sleva, ještě popřemýšlím jestli využiju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veru, bezva článek, určitě si ho příště při cvíču naladim a hlavně, až budu mít i ten chytrej telefon, tak venku při běhu :) A kluci vypadaj jako fešáci a sympaťáci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teda komunikovala jen s Romanem a to je fakt sympaťák ;)

      Vymazat
  4. Mě ten gymstore nejde otevřít :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím jakto? mě ty odkazy fungují. Zkus si ručně napsat gymstore.cz

      Vymazat
    2. Taky mi nefunguje :-(

      Vymazat
  5. Tak ještě mě napadá, zkuste si najet na http://gymradio.cz/ a přímo tam si kliknout na store ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To včera taky nešlo, ale teď už to jde, asi měli včera nějakou chybu serveru :).

      Vymazat
  6. Tak o tomto rádiu jsem taky ještě neslyšela. Já hudbu poslouchám jen ke cvičení, a to mám na YouTube udělaný playlist s "živými" písničkami, a pak když jedu v autě. Přítel koupil nové autorádio zde a při některých písničkách to tak duní, že mám strach, aby se mi nevysypalo sklo z okýnek :-D .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥