středa 25. června 2014

Vločkovo jogurtová buchta anebo lívance

Mile mě potěšilo, že jste se hodně ptali na recept na tuhle dobrůtku. Tak rychle a jasně tady ho máte, ať můžete snídat taky takové dobroty;)
To těsto je variabilní, můžete přidat co budete chtít (třeba arašídové máslo, mňam!). Dělám z něj jak buchtu, kterou navrch ozdobím ovocem, anebo z něj tvořím lívance ;)


Co budete potřebovat

  • 80g ovesných vloček (můžete je rozmixovat všechny na mouku, nebo nechte část vloček v celku a rozmixujte zbylou část vloček, já to střídám ;)
  • 1bílek
  • 100g bílého jogurtu (používám hollandii)
  • malinko proteinu na doslazení, popř. můžete použit stévii
  • špetku kypřícího prášku
  • skořici
  • vodu, která nám pomůže k požadované konzistenci
  • ovoce podle chuti, nejlepší jsou lesní plody
Moc se s tím neplácám :D Nejdříve předehřeju troubu na 200°C. Připravím si zapékací misku a vystelu ji pečícím papírem.Všechny ingredience smíchám dohromady, vodu opatrně po troškách přilívám tak, aby mělo těsto požadovanou konzistenci. Do těsta opatrně zamíchám část ovoce a přeliju do připravené misky. Navrch těsto ozdobím zbytek ovoce a dám péct do trouby na cca 20min. 

Pokud se chystáte z těsta dělat lívance, nepřidávejte jen tolik vody, aby bylo těsto hustší a dalo se s ním dobře pracovat. Pak stačí jen na pánev tvořit lívance, po chvíli otočit, dopéct, ozdobit, pochutnat si;)

Dejte vědět, kterou variantu jste zkoušeli, a jak Vám chutnala. 
Vaše V♥



12 komentářů:

  1. Super, ta buchta mě děsně lákala :) Tak aspoň už vím, že ji dělám skoro stejně, jen místo jogurtu tvaroh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tvarohem bude taky moc dobrá a ještě více bílkovin ;)

      Vymazat
  2. Tato buchta u nás doma zatím vede už třikrát jsem jí dělal a to za poslední týden....:-) všem moc chutná...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mi udělalo velkou radost♥ díky za zpětnou vazbu :* je super, že chutná, musím vymyslet něco nového ;)

      Vymazat
  3. Je výborná! Dělala jsem si ji včera večer na snídani a teď ráno ji dělám znovu mamce :D Skvělý recept :)) K.

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna si ju dělám na snídani :) Moooc dobrá :) (už po druhé :) )

    OdpovědětVymazat
  5. Mám takový dotaz, často taky peču, teda každý den :) buchty, lívance, placky. jenže všechno dochucuji proteinem. Jenže mám problém, můj výsledný počet gramů bílkovin na den občas stoupne k 150 g, jelikož ráno do buchet atd protein, a spousta dalších potravin, kde jsou bílkoviny ( bílky a tak, že jo), pak jdu cvičit dopoledne a po tréninku zase protein, oběd maso, večeře zase bílkoviny. A pořád, tak se chci zeptat, za co bych mohla vyměnit protein do těch buchet, napadlo mě si pořídit ty sirupy od walden farms, ale nevím, zda se to dá, dát do těch buchet , co myslíš :) děkuji

    OdpovědětVymazat
  6. Mohu použít jemné ovesné vločky od Emco ?

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥