čtvrtek 26. června 2014

Ovesná placka

Krásný čtvrteční den:)
Moc mě těší, že Vás zajímají recepty na moje dobroty, včera se mi sešlo hned několik dotazů na vločkovo jogurtovou buchtu, delší dobu se mi taky střádají dotazy na ovesnou placku. Není to nic těžkého, ale ty nejjednodušší věci bývají většinou taky ty nejlepší ♥ Protože je rychlá a dobrá, dopřávám si ji docela často.



Co budeme potřebovat:

  • 70g ovesných vloček
  • bílek
  • 15g proteinu
  • skořici
  • trochu vody
Ovesné vločky smícháme s bílkem, proteinem, skořicí a pomaličku přidáváme trošku vody. S vodou opatrně, potřebujeme jen jemně upravit těsto tak, aby se dalo rozprostřít na předehřátou pánev. Pak už jen na mírném plameni opékáme, dokud není hotová;)
Zdobit můžete dle libosti, já mám nejradši s ovocem. Pomazat ji můžete třeba jogurtem, lískooříškovou pomazánkou od šmakouna, nebo ubrat trošku proteinu z těsta, smíchat ho s troškou vody a polít tím placku;) Jo a jasná volba je i arašídové máslo ;) Výborný je taky rozmačkaný banán, smíchaný s kakaem a skořicí...fantazii se meze nekladou ;)

Krásné snídání .
Vaše V.♥

16 komentářů:

  1. Tuto dobrotu už jsem párkrát dělala a nemůžu si ji vynachválit :) Stejně tak i proteinovou ovesnou buchtu♥ Koho by napadlo, že buchta bez tuku a cukru bude tak vynikající, jako právě tahle. Děkuji za recepty! :) Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Mysliš, že by se dalo nahradit něčím vajíčko, respektive ten bílek? Splní namočené Chia semínka stejný účel jako to vajíčko? Díky moc. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, já jsem to nikdy nezkoušela, ale mohlo by to vyjít;) za pokus to stojí

      Vymazat
  3. Mňam, podobnou jsem dělala, ale naslano bez proteinu jako takovou ovesnou pizzu :-) Někdy zkusím i tuhle verzi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá úžasně a určitě by se daly použít i jiné vločky, třeba jáhlové nebo pohankové pro bezlepkovou verzi :) Určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
  5. Ovesné vločky jsou úžasné! Já je miluju a jím je každý den. Dělala jsem něco podobného, byly to ovesné lívanečky z banánů. Tohle určitě také zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypada to skvele! Musím zítra vyzkoušet na snídani:) tak se tesim, ze pujdu už radši spát:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynikající!;) sice nebyla tak pěkná jako tvoje, ale skvělá snídaně:)

      Vymazat
  7. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.vyhledejrecepty.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to super :-) škoda, že nemám protein :-(

    Nespřátelíme blogy? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protein nemusí být, můžeš přídat více bílků pro větší podíl bílkovin, dochutit třeba stévií a kakaem;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥