úterý 3. června 2014

Jak teď vypadá můj talíř?


Krásné úterý všem
Už ať je tu to slibované léto, že? Dneska to venku moc nevypadá, ale na konci týdne už hlásí super počasí. To se hodí, protože v pátek ráno jedu do Prahy s mým krasavcem a kamarádem na prestižní Olympia amateur. Neskutečně se těším (i na výlet Regio Jetem :D), že uvidím, jak taková soutěž vypadá, ale hlavně, že osobně potkám všechny mé hvězdy, které sleduju na facebooku (namátkou Sabinu Plevákovou, Denisu Lipovskou, znovu Martina Mestera (krátký report o nedělním semináři taky chystám), Milana Šádka a snad i Kaie Greena!). Budu fotit jako zběsilá, takže nějaký report z Prahy udělám taky. Potkám se tam s někým z Vás?

zdroj

Nejčastější dotazy a prosby mi poslední dobou přišly na jídelníček, který mi Honza sestavil. Protože je super (zdravím Honzo :), nevadí mu, když se o něj s Vámi podělím, napíšu Vám teda jak vypadá jeden den co se jídla týče. Mám na výběr z více variant, vyberu ty, které zatím jím nejraději. Snad Vám to bude inspirací;)

Co se vody týče, snažím se vypít kolem doporučených 2,5l, což (a jsem fakt ráda, že to můžu napsat) už pro mě teď není žádný problém. Nejčastěji piju čerstvou vodu, když je horko ráda, ji doplním o nakrájený citron nebo pomeranč, kombinace se salátovou okurkou nebo mátou je taky super. Pokud chci do bříška něco teplého, nejčastěji sáhnu po mátovém čaji, ráno střídám černý karamelový, zelený vanilkový nebo vanilkový rooibos.
Ovoce mám povolené k snídani, až teď jsem ale zjistila že JAKÉKOLIV (třikrát hurááá meloun, borůvky, jahůdky jupíí :D), jen musím dodržet množství sacharidů, takže mé snídaně budou mnohem pestřejší.
Vitamíny stále baštím, tedy multivitamín, céčko, občas ještě zobnu Bkomplex (to ať jsem zdravá :D).
Co se doplňků stravy týče tak využívám protein, občas do snídaně, ale především po cvičení. Měla bych užívat ještě bcaa a synefrin s kofeinem. Na synefrin a bcaa se chystám hned po výplatě, a kofein si dávám aspoň ve formě silné kávy.
Nejčastěji jak asi víte, fotím snídaně, budu se do budoucna snažit vzpomenout si i při jiných jídlech dne :D

Teď už k jídelníčku.
Hodnoty mám nastavené takto:
Bílkoviny 66g (v tréninkový 86g)
Tuky 50g
Sacharidy 190g

Snídaně: B7g, S70g, T5g
Ráno po probuzení bych měla vypít 300ml čisté vody, ale zatím to do sebe soukám velmi těžko. Zastavím se většinou na polovině. To se ale časem poddá :D

  • 80g ovesných vloček, 20g proteinu, 10g hořkého kakaa, skořice, banán.

Zleva: Kaše z vypsaných ingrediencí, Ovesné lívance s mačkaným banánem, k tomu bílý jogurt. Bílý jogurt s nasucho praženými vločkami, skořice, banán.

Zleva: Ovesná kaše s proteinem, oříšky, banán. Žitný chléb s avokádem, kuřecí šunka, jablíčko. Buchta z ovesných vloček, mačkaného banánu, bílého jogurtu, bílku a skořice, stévie.
Svačina: B8g, S50g, T10g

  • 90g celozrnného pečiva, 50g sýru typu "žervé", zelenina


Oběd: B15g, S52g, T15g

  • 60g rýže, 1/4 grilovaného (nebo na sucho pečeného) kuřete bez kůže, zelenina

Oběd: Červená čočka, vejce, žitný chléb.
Svačina: B15g, S10g, T10g

  • 250ml bílého jogurtu, hrst oříšků (přidávám ještě skořici)


Svačina: vajíčkové muffinky (2 vejce+1 bílek, cherry)
Večeře: B21g, S10g, T10g

  • 180g Odtučněného tvarohu připravený na sladko, 20g ořechů.


Na závěr ještě připojím co se mi včera stalo :D Když chodím odpoledne cvičit bez krasavce, beru si tašku s věci na cvičení už sebou do práce. Protože jezdit pro ní domů je zbytečné zdržování, ale navíc, je hrozně těžké hned odejít, když vidíte ty smutné psí oči, co jsou rády, že už jste konečně doma. Jedu si takhle z benzínky, kde jsem si koupila kávu sebou. Zastavuji na červené a beru kávu do ruky, že se napiju. V tom blikne  zelená a já nestíhám kelímek vrátit do držáku a tak řadím s ní. Část kávy si vyliju na řadící páku a ruku, pak jak se snažím upít politý vršek poliju i tričko :D No ještě že mi trocha zůstala do bříška :D V tom si uvědomím že jsem byla o víkendu běhat a nevrátila jsem si sluchátka do gym tašky! Néé, bez sluchátek necvičím. Nic naplat, jedu pro ně domů. Přes smutné psí oči hned běžím zpátky do auta se sluchátkama v ruce. Když už jsem ve fitku a konečně se převlíkám, uvědomím si, že nemám tenisky na přezutí! :D A to jsem byla doma a šla kolem nich!! Kupodivu jsem byla ráda, že jsem přišla v botech, ve kterých to pro jednou odcvičím i tak a dala jsem si do těla s úsměvem. Někoho by to možná otrávilo a odradilo. Já jsem se do fitka tak těšila, že by mě nezastavilo nic! Co z toho plyne? Nepijte kávu za jízdy autem, když řídíte, kontrolujte tašku do fitka a nenechte se odradit maličkostmi;)


PS: Máte občas taky takové dny, kdy se Vám daří na co sáhnete? :D
Hezký den, Vaše V.♥











36 komentářů:

  1. Verunko, hned na začátek musím říct, že máš suprový ruce :)
    Skladba jídelníčku se mi moc líbí, živiny mám rozvržené skoro stejně, ale jím jen 3x denně už asi půl roku a děsně mi to vyhovuje. Když koukám na ty minisvačinky, měla bych já osobně hned hlad. Ale naprosto chápu, že každý upřednostňujě něco jiného. Sama jsem dřív jedla takové porce víckrát denně, ale nějak mi to nesedělo, tak jsem zkoušela dál a teď jsem se konečně našla. Až když je toho hodně, jsem teprve spkojená :D
    Jinak s tím kafem jsi mě pobavila, naštěstí piju jen vodu a nic jiného takže kdybych se polila, nic by se nestalo :D S tím pejskem vím na 1000000% jaké to je. Je mi mojí Adélky tak děsně líto, když přijedu domů a hned zas letím do fitka. Občas mám pocit, že jsem ta nejhorší panička na světě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko díky moc. Po fitku vypadají vždycky nejlépe, tak je hned vyfotím, ať mám na chvíli pocit, že se tam něco rýsuje :D Jinak souhlasím, každý si musí najít to svoje. Já si zase neumím předtavit jíst jen třikrát. Bylo by mi to tak líto si odebrat tolik možností jíst :D Jo pejsci jsou miláčci, taky si právě tak vždycky připadám, proto mezi práci a fitkem nerada jezdím domů, podle mě je to i pro ni lepší :)

      Vymazat
    2. Počkej, ty jsi mluvila o psovi?:D Já jsem myslela, že o příteli, když s tebou nejde do fitka, tak že je doma a dělá psí oči, ať zůstaneš s ním :D

      Vymazat
  2. Jídelníček vypadá krásně :-)
    Hlavně ty snídaně mi dělají chutě :-)
    Ať se daří, užij si den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, snídaně mám taky nejradši :) I tobě krásný den♥

      Vymazat
  3. Jídelníček vypadá moc dobře :)
    A dny kdy se mi daří na co sáhnu znám moc dobře, to pak všechno zapomínám, poliju se, padá nádobí...:D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš ti krásně vyvážený :) já svou správnou cestu teprve hledám :/ :D jinak snídaně mám nejraději :3 :))

    OdpovědětVymazat
  5. Super, děkuju moc za sdílení! J totiž mám pořád pocit, jestli bych s tím jídlem neměla někde ještě ubrat a hrozně to hrotím, co se sacharidů a tuků týče... Ale koukám, že máme docela podobný režim :) Až na to, že já teda jsem většinou na necelých 2g bílkovin na kilo váhy... Proč jsi tak nízko, když máš pravidelné tréninky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to k něčemu bylo, to zveřejnění :) Bílkoviny mám takto nastavené, protože Honza tvrdí, že jsem jich jedla poměrně dost. Navíc se seznamujeme a tímto jídelníčkem a tréninkem by měl poznat co na mě platí a podle toho se pak budou odvíjet další kroky.

      Vymazat
  6. Moc krásné jídlo, lákavé, vypadá skvěle, na mě asi méně, já bych si ještě přidala, obzlášt, když máš tolik pohybu;-)
    Postavu máš nádhernou, úplně ukázkovou.
    A také někdy něčím zhřešíš nebo je pro tebe všechno tabu?:)
    Hezký den,
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci teda děkuju moc, ale ukázková ještě není. A ještě chvíli nebude. Ale pracuje se na tom !:)
      Co se hřešení týče tak fakt ne. Mám to v hlavě takhle nastavené, že to co je na jídelníčku je pro mě svaté. Když mám povolenou volnou snídani nebo večeři (což teda mám) tak si to o to více užiju a pořádně se nacpu. Mimo to jsem ale vzorná :D

      Vymazat
  7. Verunko, ty máš tak krásný úsměv :-)!


    Jídelníček máš skvělý, líbí se mi dost sacharidů, že nestrádáš :-). Bílkovin mi přijde malinko, spíš bych se udržovala denně kolem těch 90g, ale nebudu se plést do práce kolegů :-). Každý máme své názory a proto jsme každý originál :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denisko děkuji moc♥. Já už jsem vysvětlovala výše, že je to poznávací jídelníček, aby se od toho pak Honza mohl odrazit a nastavit další kroky podle reakcí těla;)

      Vymazat
  8. Jsi nejhodnější, že se s námi vždy o všem podělíš! :) Máš to krásné, hlavně snídaně, všude banán, to já můžu♥ ;) Jen jsem se chtěla zeptat jak počítáš ty bílkoviny? Na snídani máš psané 7g, ale přece už jen v 80g vloček je přes 9g bílkovin. (neber to prosím jako rýpání, jen tomu prostě nerozumím). Nemíváš večer hlad? :) Vypadáš úžasně Veru. Občas je den blbec, ale zvládla jsi to skvěle :D :) I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty jsi fajná♥. Banán je top, teď ale budu zařazovat i jiné ovoce a už se na to moc těším :). Vidíš to je super dotaz a já ti na něj neumím odpovědět :D Protože Honza do svačiny bílkoviny z vloček počítal, ale na snídani už by to bylo více..Díky za připomínku, zjistím;) Hlad teda nemívám vůbec, ani žádné chutě nic. Doufám, že to tak i zůstane:) Měj se krásně.

      Vymazat
    2. Někteří nezapočítávají příjem bílkovin z jídla s chudším aminokyselinovým spektrem, např. ze sóji, nebo dokonce z tvarohu. Bílkoviny tam sice jsou, ale nejsou plně využitelné, narozdíl od masa třeba. Ale vločky jsou právě skvělým zdrojem bílkovin a sacharidů, takže možná jen zapomněl nebo to má jiné hlubší opodstatnění. :)

      Vymazat
    3. Michal tomu rozumí ;) Nezapomněl. Většinou jsou započítány ty komplexní, ale pro odlehčení někdy počítá i neplnohodnotné bílkoviny. Takže tak to je ;)

      Vymazat
    4. Verunko děkuji moc za vysvětlení :) I.

      Vymazat
  9. Ta tvoje story už mě rozesmála včera na facebooku :D, ale máš můj obdiv, že máš odvahu pít kávu za volantem. Já bych to nezvládla, už takhle se těžce soustředím na jízdu. :D Ještě k tomu jsem prcek a musím dávat pozor, abych ze sedačky všechno viděla... A zapomenout si něco doma? To je moje běžná záležitost :D
    Vypadáš skvěle, Veru! Jsi strašně krásná baba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci ale já právě taky :D normálně mám tu kávu v držáku a piju ji až potom. Ale teď jsem chtěla využít chvilky a dál už to znáš :D Já jsem právě taky malinká a musím se soustředit, tak jsem proto ani tu kávu nevrátila zpátky do držáku, měla jsem strach, že budu zdržovat :D
      Lucinko díky moc za tolik chvály. Měj krásný den♥

      Vymazat
  10. já zapomněla jednou boty, ale nic moc se nestalo, ráda si zacvičím i bosky :D Koukám tentokrát ta dieta asi bude příjemnější co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já bosky nerada. Ale naštěstí jsem přišla v takových keckách;) No musím říct, že to ani jako dietu nebo nějaké omezování necítím;)

      Vymazat
  11. Ahoj,
    už delší dobu chodím pravidelně na tvůj blog. Obdivuju tě... A prosím o radu...
    Chtěla bych se tě zeptat co si myslíš o mým jídelníčku a poprosit tě o zhodnocení nebo něco podobnýho prostě. Mám 41kg a 167cm... A snažím se dostat z anorexie.. Předem ti moc moc děkuji...

    Takže příklad jídelníčku ze včerejška

    Snídaně 6:30 - 10g ovesných vloček, 50ml mléka, 10g ořechů ( arašídy, mandle, kešu, lískáče, para), 100g jahod, rozinky 10g = z toho si dělám kaši
    Oběd 14:00 - 100ml porkové polévky, 40g filé na pánvi s 100g rajčat
    Svačina 17:30 - pomeranč
    Večeře 20:30 - bílý jogurt Olma 150g, jablko, 100g jahod, ořechy 20g, kokos 20g, sušené ovoce 20g

    Opravdu ti moc moc děkuju za zhodnocení nebo aspoň jestli řekneš co je blbě a co dobře... :)

    Dnešní je zatím takový:
    Snídaně 6:30 - 2x pufovaný pšeničný chlebíček a na ně jsem si dala 20g banánu, 10g másla, jahoda, 5g marmelády
    Oběd 14:00 - 100ml porkové polévky, 50g filé, 100g zeleniny
    Svačina 17:00 - teprve bude, ale asi jablko
    Večeře 20:30 - bude asi to co včera... možná něco pozměním něco nechám, ale v poslední době jsou ty večeře podobný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Bylo by lepší kdybys mi napsala na fcb blogu nebo na mail. To mic neni na rozebírání v komentáři :*

      Vymazat
  12. Tý jo, taková změna, hlavně ty ramena, závidim :) A obdivuju tě, že po tom polití, zapomenutých sluchátkách a botách jsi ještě šla cvičit, já bych byla pěkně vytočená!
    Taky se teď snažim o redukci tuku, i když já to mám naopak ve prospěch bílkovin (asi psychická závislost na nich :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pani děkuji, mě ty ramena právě přijdou pořád hrozně slabý, jste hodné fakt :*
      Jinak já jsem člověk pozitivní takže se na všem snažím najit to dobré; ) dobré bylo že jsem měla boty ve kterých se dalo cvičit. .s podpatky by to bylo horší:D

      Vymazat
  13. Na kolik tě vyšel tréninkový plán a jídelníček, jestli to není tajné? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jestli tě zajímají ceny Honzových služeb mrkni na jeho stránky;) http://jendacaha.cz/#!tab-curriculum

      Vymazat
  14. Já bych taky měla trochu brzdit s bílkovinama.... dneska 130 gramů ani nevim jak :D U mě takový krásný den jako jsi měla ty začíná ukopnutím palce o postel <3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím sice kolik vážíš, ale řekla bych, že jich máš dost. Opatrně s nimi :* Ukopnout palec o postel se mi snad ještě nepovedlo :D Ale včera jsem zase rozbila skleničku :D

      Vymazat
  15. Verunko můžu se zeptat, jaké ovesné vločky si kupuješ? :)) Děkujuu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji ty nejobyčejnější a nejlevnější vločky. Když chci něco fajnovějšího, tak si koupím z emca, nebo z lidlu.

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥