sobota 18. dubna 2015

Soutěžní sezóna

Moji drazí čtenáři.
Už delší dobu jsem Vám nic nenapsala a tak to teď mám v plánu malinko napravit. Nebudou to informace pro Vás nijak zvlášť obohacující. Ale tak trochu cítím potřebu se s Vámi podělit o své cíle plány a současný stav.
Říká se, že každá soutěžní příprava je trochu jiná. Když jsem na počátku roku s tou svou začínala tušila jsem, že to tak bude. Jen jsem netušila že to bude jiné tak moc. Změnilo se hned několik věcí. Měla jsem velkou touhu stát znovu na pódiu, protože už jsem věděla, jak skvělé to je. Věděla jsem, jaká je předzávodní příprava a svým způsobem to sadisticky miluju. I když jste unavení i když jste hladoví a bolaví, výsledky které na sobě každý den vidíte Vás stejně ženou dál. Jedete na motivaci, taková touha být lepší a lepší to je to co Vás tahá ráno z postele a drží Vás na nohou. Měla jsem ale o dost méně času se připravit a fakt, že po Vánocích můj výchozí stav nebyl úplně optimální moc nenahrával. Navíc jsem za sebou měla jednu docela dlouhou dietní přípravu, která v tuto chvíli taky nejspíše nehrála do karet.
Nebudu zastírat, neříkám, že po závodech jsem dělala všechno jak jsem měla. Přibrala jsem na můj vkus docela dost, jak jsem Vám už o tom i psala. Ale ten odpočinek, tu volnost jsem v tu chvíli prostě potřebovala a tak jsem to taky cítila. Nemyslete si, neležela jsem doma v čokoládě a pizze, ale více ořechového másla, více ovoce, trocha cukroví...tělo si vše uloží. Teď už vím, že nejvíce na sebe člověk musí být přísný po závodech, ale to je něco, co si musíte osahat, aby jste si na to přišli.
No a tak se není čemu divit, že moje druhá příprava šla hodně ztuha. Tělo nereagovalo tak jak jsem čekala, při intenzivních tréninzích a příjmu jídla jsem se předtím krásně rýsovala a teď jsem stála na místě. Nemusím asi říkat, že s ubývajícím časem přibývala nervozita, že se tělo neubírá směrem, kterým jsem chtěla a to zrovna není věc, která by byla ku prospěchu.
Nechci si stěžovat. Tohle je moje cesta, já ji miluju, i když je náročná. Ve chvíli, kdy už jsem ale viděla, že už tak trochu nemáme s trenérem kde přidat na pohybu a kde ubrat na jídle a to tělo prostě pořád nic (ne nechci se s Vámi dělit o to, jak přesně nastavený režim jsem teď měla, protože to není nic pro inspiraci dobrého a kdyby mi někdo řekl, že tak funguje, poklepala bych si na čelo..ale víte, ale na sebe má člověk vždycky hold jiný metr)...bylo to jen o srovnání se v sobě samé, a nechat si to od něj potvrdit, že takhle to prostě nejde, že bych to sice do závodů doklepla, ale spravit to pak by bylo na dlouhé lokty..a to nechceš..
Asi chápete co tím chci říct. Jarní sezóna pro mě bude letos probíhat jen v roli diváka. Není to proto, že bych nebyla dost silná, ale proto, že jsem byla silná už příliš dlouho..
Tohle je na jednu stranu pro mě trochu zklamání, ale na druhou a mnohem významnější, je pro mě důležitá ta zkušenost. Vyzkoušela jsem si, že toho zvládnu fakt dost, že moje disciplina je nezlomná. Protože když makáte tři měsíce v kuse na sto procent přesto, že výsledky jsou minimální a vy pořád nemáte chuť přestat..to Vás jen přesvědčí o tom, že tohle všechno fakt milujete. Už vím, kudy cesta nevede a co příště už nemám dělat a to je hrozně důležité. Poznat své tělo, protože jen to Vás posune dál a pomůže v další přípravě.
V žádném případě nic nevzdávám, nikde nekončím. Jen to trošku posouvám. Protože vyjít na pódium nepřipravená nebo ve formě horší než naposledy to by pro mě byla prohra. Trenér pro mě vymyslel bonbonek, který je mi už teď opravdovou motivací začít s další přípravou a sice na podzim. Cíl, který jsme si určili..je pro mě ale taková výzva, že už teď se na to těším, jako bych právě žádnou přípravu za sebou neměla.
Teď mě čeká trochu odpočinku, zítra se hodlám trochu najíst :D už se tak těším na velkou mísu kaše s banánem a sushi! Trochu zvolním tempo v tréninku a dáme dohromady můj rozhozený metabolismus. Protože si to zaslouží po tom, co jsem mu teď prováděla. Protože zdraví mám jen jedno. A chci si ho uchovat na celý život. A ne na jednu soutěžní sezónu.
Tímhle vším chci jen říct, že ke každému vrcholu vede nějaká cesta. I když je občas těžká, poraníte se na ní, nebude to lehké a občas se vrátíte zase o krok zpět, aby jste se mohli nadechnout a pokračovat dál. To nevadí. Kdyby to bylo tak jednoduché, nemohli by jste si vážit toho co dokážete. Nikdy nepřestávejte jít za svými sny, i když je ta cesta občas klikatá. Já se nevzdávám. Nikdy. To není můj styl. A Váš?


PS: pokud mi chcete něco chytrého, nechte si to prosím pro jednou sebe. Pokud mě chcete podpořit, budu jen ráda. Díky moc ♥
Vaše V♥

54 komentářů:

  1. Děláme to pro sebe a kvůli sobě, hlavní je mít z toho radost. Úplně ti rozumím, Veru :) Navíc tohle chtělo odvahu, nenechat se jen unášet proudem a udělat to rozhodnutí. Budu ti moc fandit na podzim (tak jako doposud ;)).
    Zuz

    OdpovědětVymazat
  2. Veru prosím neber to tak, že chci rýpat, to určitě nechci!
    Jen mě zajímá, jestli jsi alespoň na chvíli nepřemýšlela, že se závoděním skončíš? Ne že by si na to neměla, všichni víme (včetně tebe), že na to máš...ale až se ti tělo srovná tak půjdeš znovu do diety a bude znovu "zdevastované". Nesmíš to brát jako že jsi to vzdala, jako prohru...ale jako že už nechceš znovu tělo takhle trápit jak tvrdíš...budeš se z toho dostávat stejně dlouho, jako kdybys pokračovala teď, a cituju -"to nechceš". Samozřejmě je to tvoje volba :-) nesnažím se ti něco namluvit, i když to tak může znít..jen jsem chtěla napsat jak to vidím (nebo si alespoň myslím) :-) jen by mě zajímalo jestli si o tom uvažovala, nebo to u tebe nepřichází v úvahu.
    Držím ti palce! A užívej si život - jak ten profesní, tak i normální :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ne nepřemýšlela jsem že nebudu vůbec závodit, ale přesně proto proč píšeš si na to počkám na ten podzim. Protože to že je tělu ve stavu jakém je je jen díky mě pozavodnim neopatrnosti. Závody jsou pro mě velká motivace a radost. Ale určite už se nepozenu bezhlavě sezónu za sezonou ale budu nechávat delší prostor pro návrat ze závodního režimu :-)

      Vymazat
  3. Verunko si úžasná :) vždycky z tebe vyzařuje plno a energie a to dokonce i z tohoto článku, i když není zrovna pozitivní. Ale hlavně se dej pořádně dohromady. A já vím že ty jsi tak super že příště to všem natřeš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc hezky napsané Veru!♥
    Tohle rozhodnutí dokazuje, že to máš v hlavě hezky srovnané, někdy je mnohem větší umění si říct zavčasu "dost", než se hnát dál :)
    Časem se ti to určitě vyplatí - teď si pořádně užij to sushi a kaši! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Verunko, já ti strašně moc držím palce už od samého začátku. Nejsem zrovna typ, co by lajkoval a komentoval všechno o sto šest, ale přečetla jsem snad každé písmenko, které jsi kdy veřejně napsala a neskutečně moc si zasloužíš zvolnit a dopřát si pauzu. Užij si zítřejší snídani a sushi!! :)
    Tělo se dá do pořádku určitě co nevidět! Nikdy se nevzdávej svých snů.. máš mou plnou podporu, i když jen na dálku. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi moje hrdinka :-* Budu ti vždycky fandit, ať už se rozhodneš jakkoli. Ba naopak jsi teď dokázala, jak silná osobnost jsi. Neznám nikoho, kdo by byl schopný přepnout do stavu "immortality" a ještě se u toho usmívat! :* A já mohu říct, že si to sobecky užiju jako divák ještě víc, protože tě budu mít po boku a večer zas budu chytat křeče do čelistí :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Veruš, odpočinek ti určitě pomůže. Sama vím, že když tělo furt trápíme a nedáme si pohov, tak se to nevyplácí. Takže se na tebe budu těšit na podzim... nebo třeba až za rok? :-) To je fuk, hlavně, že ty sama budeš se sebou maximálně spokojená, abys na pódium šla. Hodně štěstíííí a zítra si užij jídloooooooooo! :*

    OdpovědětVymazat
  8. Tělo si říká o to, co potřebuje. Nedá se připravovat formu každého půl roku, jsou to strašně náročné měsíce jak na trénincích, tak v kuchyni, a když tělo řekne dost, musí se poslechnout. Dopřej teď tělu to, co mu chybělo a držet palce na závodech Ti budeme za půl roku!

    OdpovědětVymazat
  9. Jen si odpocin a naber síly kocicko, potřebuješ to! Ono to závodění neuteče a je daleko lepší jít připravena na podzim na 100% než polovicne teď :-*

    OdpovědětVymazat
  10. Jen si odpocin a naber síly kocicko, potřebuješ to! Ono to závodění neuteče a je daleko lepší jít připravena na podzim na 100% než polovicne teď :-*

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  12. Veru jediná zodpovědnost, kterou máš je sama k sobě a svému svědomí. Z článku čiší respekt k vlastnímu tělu a naprosté souznění s tím, jak ses rozhodla. A to je pro tebe neuvěřitelně cenná zkušenost do života. Seš hvězda. Umět sklonit hlavu a nehnat se tam, kam necítíš svůj směr, to umí málokdo - navíc když se o ty cíle dělíš takhle veřejně. Rozhodně toto je důkaz silné osobnosti a já SMEKÁM, kočko, seš dobrá!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Veru :) sleduju tvům instagram, vidím tvé ranní kaše, neber to ted vůbec zle, jsem oproti tobě méně než začátečník, ale kaše sem si dávala, když sem chtěla přibrat, nepřipadalo mi, že by se tím tělo trápilo. Ani tvá ostatní jídla...klasika maso zelenina rýže,jím to každý den. Tak ted mám trochu strach,zda to teda nedělám špatně :D
    Jiank jsi skvělá, na videu CZ a SK fitness naprosto nejšpičkovější!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene určitě dal jež maso, kaše a tak, jde o celkový přístup a celkové hodnoty za den. Já jsem záměrně už nedávala jídla z posledních týdnů která by to na mě praskly..chci jít dobrým příklad tohle už moc dobře nebylo

      Vymazat
    2. Jo a díky z toho videa mám moc radost

      Vymazat
  14. Veru, obdiv za to, jak ses k tomu postavila. Je krásné vidět někoho, kdo k tomu má zdravý přístup, poslouchá své tělo a respektuje jeho potřeby. Máš za sebou dlouhou cestu a pořádný kus dřiny, takže si určitě zasloužíš pauzu. Věřím, že na podzim se ukážeš na pódiu ještě silnější a krásnější než kdy dřív! :))

    OdpovědětVymazat
  15. Budem ti držať palce, podľa môjho názoru je len dobré dať si sezónu minimálne pauzu. Možno len škoda, že si sa takto nerozhodla už po jeseni, rok spraví viac ako pár mesiacov, o chvíľu si znova v diete.
    Ale pokiaľ si pamätám, máš teraz štátnice, že? To sa ti bude určite lepšie učiť ako v príprave. A nechystáš sa ty náhodou na prsia? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych to věděla věř mi že bych rovnou šla až na podzim. Ale je to prostě zkušenost která se mi vyplatí později. Ano státnice budou.. A na prsa zatím nemám sponzora :-D

      Vymazat
  16. Veru, držím ti pěsti na podzim a je dobře, že jsi poslechla svoje tělo, jak říkáš, na sebe máme vlastní metr, ale je důležitý, že jsi si včas uvědomila, že zdraví máš jen jedno! Takže si odpočiň a na podzim se na tebe budu těšit na prknech :)

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný článek :) zrovna jsem v takovém stavu, že ztrácím motivaci a něco takového jsem potřebovala! Už se těším až nazuju běžecké botky, vyběhnou ven a pokořim svou vysněnou 15 :)

    OdpovědětVymazat
  18. Krásný článek :) zrovna jsem v takovém stavu, že ztrácím motivaci a něco takového jsem potřebovala! Už se těším až nazuju běžecké botky, vyběhnou ven a pokořim svou vysněnou 15 :)

    OdpovědětVymazat
  19. Neviem ako mas v plane dalej pokracovat, (a nechcem nejak mudrovat, urcite vies lepsie ako ja co robit), ale Layne Norton mal na tuto temu pekne video, tak ak si nevidela (alebo niekto iny) odporucam pozriet... https://www.youtube.com/watch?v=A3gTGLulLnI

    OdpovědětVymazat
  20. Veru, prave si urobila nieco, na co sa neodhodla takmer ziadna bikinka - pocuvala si svoje telo a uprednostnila zdravie a za to si Ta vazim :) Predzavodna dieta uz nema spolocne nic so zdravou zivotospravou... to dobre viem. Ja uz nejako do leta dobojujem sach. vlny, tiez to neslo od vianoc tak ako malo, ale poucili sme sa a to je hlavne, ze? Prvorade je pozitivne myslenie, verit v seba, bez toho predsa ziadne chudnutie nejde! Drzom palce, nasetri psychicke sily a potom... ved sutazne podia si Ta pocka! :-*

    OdpovědětVymazat
  21. Verunko, díky za příspěvek, těšila jsem se každým dnem, co nového přidáš :) Je to trochu vážnější příspěvek, ale myslím, že sis vybrala velice moudře. Držím ti palce v tvé další přípravě, je super že máš takovýhle blog, na kterém všichni můžeme sledovat tvoji cestu a že jsi ke svým čtenářům tak upřímná a dělíš se s nimi se vším co k tomuhle sportu prostě patří, jsi pro mě velkou inspirací :) Zuza

    OdpovědětVymazat
  22. Verunko !! Klobouk dolů !! Jsem se poslední dobou dívala jen na tvůj FB a říkám si jak to ta holka furt dělá, že se u toho ještě i usmívá, a ty ve skutečnosti máš i nervy a ne malé .. Ke Tvému nějakému předchodímu příspěvku jsem Tě omlouvala a psala Ti, že 150g sacharidů je prostě redukce před závody a sama mám takové dny a přitom chci jít až na podzim .. Následovaly dny kdy jsem i já otevřela oči a řekla si když teď budu dřít jak magor co budu dělat v Řijnu ?? Dřív jak dva magoři ?? a když teď budu mít pouze 150g sacharidů a minimum tuků co na podzim ?? nuly ?? ... takže jsem oslovila známého trenéra a dali jsme to dohromady a velmi mi otevřel oči :) .. Pak jsme si vzpomněla na nějaké komentáře nějakých slečen jak se připravují na podzim a už teď mají i dny ,,nula,, a říkám si chudery .. Udělala si velmi dobře a já Ti na podzim budu moc přát - naštěstí nebudeš v mojí kategorii, tak nebudeme rivalky :-D - ty jezdíš do Brna, já zase do Ostravy :) a 3.5 tak pojedu na Mistrovstí, tak doufám, že se potkáme, chci vidět ty Tvé krásné nohy na živo (mám totiž opačný problém, já je musím ,,tvořit,, z ničeho - přitom by to mohlo být tak jednoduché, vzít to co je v bříšku a shodit to o pár cenťáků níž :-D) .. Takže Ti opravdu budu na podzim držet pěstičky, teď hlavně odpočívej a nasávej energii ze sluníčka :) .. v přípravě tedy budeme podobně a bude fajn sledovat jak to máš ty a jak to budu mít nastevné já na svoji premiéru :) .. a pak už snad dojde řada i na To profi focení na památku, které jsem z Jara opět odložila :O :-D .. Drž se Verunko a nebuď z toho smutná, lepší se rozhodnout za včas správně než potom litovat a už by mohlo být tuplem pozdě .. Kristýna B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že sis to taky ujasnila. V té Ostravě se určitě uvidíme půjdu se aspoň podívat;-)

      Vymazat
  23. Ahoj Veru. Tímto jsi jen dokázala, že zdraví je na prvním místě a tak to má být :) Můžu se zeptat, jaké máš teď plány? I objem a tak? Moc moc moc ti držím place, ať jde vše podle tvých představ. A přítel ještě závodí? :) Měj se krásně, s pozdravem Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přidám článek o tom jak to bude objemy určitě žádné, jen co napravíme ten metabolismus půjdu do mírné diety ať se zvládnu včas připravit na ten podzim:-)

      Vymazat
    2. Určitě přidám článek o tom jak to bude objemy určitě žádné, jen co napravíme ten metabolismus půjdu do mírné diety ať se zvládnu včas připravit na ten podzim:-)

      Vymazat
  24. Ahojky.
    Na tvůj blog jsem narazila náhodou a povím ti jedno- občas není machr ten, co se do všeho žene na krev, ale ten, kdo ví, kdy přestat.
    Na podzim to bude o něčem jiném a občas tělo ten restart potřebuje :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj :),
    tvůj blog sleduji teprve chvíli, ale moc držím palce a respektuji tvoje rozhodnutí, myslím, že to muselo být těžké :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥