úterý 14. července 2015

Tipy do Vašich nákupních košíků

Ahoj!
Jak se daří? Za poslední dobu se mi nakupilo hned několik věcí, doplňků a dobrot, které využívám a třeba se budou hodit i Vám :)



Na pomyslné špičce seznamu mám přírodní vitamíny Together. 

Víte, myslím, že vitamíny jsou docela podceňované. Ano, je sice fajn, že jíme hodně ovoce a zeleniny a snažíme se držet čistou a zdravou stravu. Ale kolik z těchto koupených produktů jsou v bio kvalitě? Převozy přes oceány, nešetrné skladování, chemické postřiky, to všechno na kvalitě ubírá a tak se není čemu divit, že vitamínů nedostaneme do těla tolik, kolik bychom si mohli myslet. 
Nejsem zastánce dopování se tabletkama. Ale v případě, že jste sportovec, potřebujete větší přísun vitamínů všeho druhu, aby jste co nejvíce podpořili regeneraci a imunitu a drželi se tak v co největší pohodě. 
Když jsem tedy poprvé slyšela o vitamínech čistě přírodního původu, dost mě to potěšilo. Tyhle vitamíny totiž (mimo strašně krásného balení :D) jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin a to včetně kapsle, která je místo běžné želatiny vyrobena pouze z vlákniny. Její obsah připomíná sušené jídlo (nekecám :D) a tak víte, že do sebe dostáváte pouze koncentrované vitamíny. 

Praktické balení, je další výhodou. Malý sáček se totiž vleze úplně všude a dá se opakovaně uzavřít. Já osobně jsem to nejvíce ocenila při magneziu, které jsem sebou vozila na dlouhé výšlapy, nebo na závody na kolech, kdy jsem měla strach z křečí. 
Na výběr máte z Vitamínů C, D, Multivitamínu, B komplexu, Magnesiu, Omega 3...já jsem vyzkoušela všechny a rozhodně si zase pořídím další várku. Tohle je totiž jedna z věcí, na které se nešetří. Zdraví máme jen jedno. Koupit se dají z tohoto eshopu.  

Láhev Zing Anything

Na tuhle krásku jsem hleděla docela dlouho, než jsem se odhodlala pořídit. Nicméně láhvičky a různé shakery jsou moje malá úchylka (přetékající, všema barvama hrající poličky v kuchyni by mohly vyprávět :D) a tak přibyla další :D.
Myšlenka této láhvičky se mi moc líbí a to hlavně proto, že piju z 99% čistou vodu. Občas je ale fajn si ji něčím dochutit. Nabízí se hlavně citrusy (limetky, citróny a pomeranče, mňam), které jsou do této láhve přímo dělané, díky malému "udělátku" na šťávu ve spodní části. Nicméně jsem zkoušela dávat i  zmrzlou okurku, natrhat tam mátu, přidat zmrzlé hrozny a vše se ovědčilo na výbornou :)
Co je důležité, dobře těstí, má praktické ouško akorát na prst a hlavně brčko :D Já miluju pít skrz brčka a tohle stačí jen narovnat a pijete - anebo zaklapnout a nic neteče. Super!
Láhev si můžete objedat tady. 


Sušené maso JerkyKlub
Sušené maso mám fakt ráda. Na jednu stranu jsem totiž dost masový typ :D Tohle je velmi skladná varianta, kterou nemusíte chystat, bez ostychu kdekoliv vytáhnete a máte svačinku plnou bílkovin. Když mám pak možnost ochutnat nějaké nové, rozhodně se nebráním!
Tohle masíčko pochází z domácí dílny dvou sympaťáků, kteří se snaží svým klientům nabídnout jen tu nejlepší, kvalitní svačinku. Měla jsem možnost ochutnat několik příchutí, a to Honey (slaďoučké, pro mě absolutní jednička), Mild (lehce pikantní, ale taky super) a Pepper (na mě příliš ostré, ale třeba krasavci chutnalo moc) Oproti sušenému masu, které už znám bylo tohle více šťavnatější a hlavně neskutečně dobře ochucené. Jediná nevýhoda byla, že bylo hned pryč :D

Kluci, kteří si s příchutěmi a výrobou masa dávají tu práci jsou usměvaví sympaťáci původně z Lotyšska a Bulharska, ale už delší dobu žijí tady v Brně. Jejich nadšení rozhodně stojí za podporu, pokud by Vás jejich příběh zajímal, případně by jste měli zájem jejich projekt podpořit, najdete vše tady.  (doporučuji shlédnout jejich video, zaručeně Vám vyloudí úsměv na tváři :)

Sladké kapičky
Možná se mezi Vámi nenajde nikdo, kdo by je nepoužíval, ale pokud je ještě někdo takový, rozhodně by se o nich měl dovědět. Používám dvojí a sice sukralozové a Stéviové. 
My protein (sukralozové) kapičky jsou více koncentrované a stačí tak méně kapek na ochucení/doslazení pokrmu. Zatím jsem ochutnala topfee, javorový sirup, čoko - arašídové máslo a bílou čokoládu. Všechny Vám můžu doporučit. Všechny z obyčejného tvarohu udělají exkluzivní puding, dochutí buchty, lívance, nebo ranní kašičku. Je to jediný produkt z takových těch low carb, zero věcí, který jsem si v jídelníčku nechala. Výhodou je taky plastové balení. 
Stéviové kapky jsou totiž ve skle a už se mi podařilo jednu láhev rozbít :X. Hodně mi chutnala příchuť čokolády anebo vanilky, naopak mě neoslovila malina, ale u těch ovocných to bude asi problém spíše můj :D
Zase jsou ale jemnější, chuť jen lehce doladí a osladí..a navíc je to stévie. Čekám na čistou stévii od TPW z aktinu, tak pak rozhodně dám echo jaká byla. 
Kapičky od my protein kupuji tady, ty stéviové pak tady. 

Co jste naposledy nového ochutnali/objevili vy?
Vaše V

11 komentářů:

  1. Muzu se zeptat na ten casein 100 ktery je na fotce? k cemu to presne slouzi a obsahuje laktozu? :) diky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to protein, který se pomalu vstřebává a proto je vhodný na noc. Proces, kterým se protein získává laktózu téměř odstraní.

      Vymazat
  2. Normálně mi hraješ do noty. Už asi týden se rozmýšlím, jaké vitamíny pořídit. Takže díky, díky díky! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj potřebovala bych od tebe poradit :) važím 48 kilo a měřím 166 cm.. chtěla bych nabrat a pěkně se vyrysovat jak ty :) poradila by si mi ? pry jsou dost kvalitni Protein works ,děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protein works ti určitě můžu doporučit, jsou výborné

      Vymazat
    2. je jich tam spousta...všechny mají stejne učinky?nepo podle čeho vybrat abych nevybrala špatně děkuji.

      Vymazat
    3. nejběžnější je whey, koncetrát, který má přes 80g bílkovin na 100g. Tím nemůžeš šlápnout vedle :)

      Vymazat
  4. Ahoj muzu se zeptat na ty sladke kapicky?nevim co to je.a pak ohledne vitaminu da se ta tva znacka koupit i v zahranici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že jo, když pohledáš vitamíny together. Kapičky jsou v podstatě tekuté sladidlo

      Vymazat
  5. Ahoj :-) Mohu se prosím zeptat, zda se dá to sušené maso někde objednat? Nepodařilo se mi to najít.. Díky a hezký den :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥