úterý 15. září 2015

Ořechová láska ze Suchýchplodů

Krásný den Vám přeji.
Doufám, že se Vám daří tak báječně jako mě. To víte 17 dní do závodů, balíčky v podobě nekonečné ořechové lásky..to už je důvod k radosti.
Není žádným tajemstvím, že ořechy miluju ve všech podobách (kromě té lihové :D)




Nejčerstvější radost mám z posledního balíčku, který mi dorazil ze Suchých plodů.  Dlouho jsem takový obchod hledala a tak je fajn, že jsem konečně zaplnila svou pomyslnou díru v obchodech. Nejen že je s nimi skvělá domluva, objednávka rychle až do domu, můžete si ale vybrat i velikost balení, najdete tam snad všechny druhy nejen ořechů, dárečky k objednávkám nejsou výjimkou a při nákupu nad 3.000 máte poštovné zdarma (což se hodí hlavně těm veverkám, které objednávají třeba spolu s kamarádkama), najdete je taky na facebooku. 

Co konkrétně jsem si vybrala já?
Piniové ořechy
-     - hrozně dlouho jsem tyhle malé oříšky chtěla ochutnat, ale vždycky mě odradila ta cena. Tentokrát jsem neodolala a dobře jsem udělala. Jsou spíše jemnější a křehčí na skus, nicméně využití vidím jak ve slané tak sladké kuchyni, což je fantastické. Rozhodně doporučuji. 
Pekanové ořechy
- tohle jsou jedny z mých nejoblíbenějších oříšků, hodně podobné vlašákům a přesto své, ale ne příliš olejové. Prostě s javorovým sirupem absolutní špička!
Para ořechy
- para ořechy mám ráda hlavně proto že jsou velké :D a můžete se do nich prostě zakousnout. Jsou už ale více olejové. (naposledy jsem z nich mohla ochutnat máslo a bylo chuťově nejméně výrazné co jsem kdy měla, hold ta olejovost se tam projevila. I tak je mám ale hodně ráda)
Makadamové ořechy
Nejkřupavější ze všech oříšků. Také lehce olejové, ale to křupnutí prostě stojí za to!
Chia semínka
- to je moje láska, gely z chia prostě miluju, jen teď si je už nemám čím ochutit a tak  si ho nechávám, až si do něj zase budu moci něco dát J
Vanilkový lusk
- moje záchrana! Bílky se skořicí mají s tou vanilkou úplně nový rozměr. Možná nevěříte, ale ten lusk je fakticky aromatický, voní na celou kuchyň a hlavně je to opravdu poznat i v chuti. Koření, do kterého se rozhodně vyplatí investovat



Jako dáreček jsem dostala dvě raw tyčinky – hrozně mě to potěšilo, ale protože už to teď nemůžu, rozhodla jsem se podarovat moje nejmilejší kolegyňky. Že jim hrozně chutnaly asi nemusím říkat. Já jsem jim je dala s čistým srdcem, protože když je něco jen ze sušeného ovoce a oříšků, nemůže to být nedobré. 
Mají tam i hromady dobrůtek v čokoládě, skořici a podobně...na ty se chystám hned po závodech!

Co vy a oříšky?


7 komentářů:

  1. Oříšky to je moje :)). Já jsme se teď zamilovala do para oříšků!
    Skvělý článek!

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  2. A kde jsou kešuuu? :) na ty nedám dopustit! škoda, že jsou tady (v Belgii) docela drahé :( Jinak miluju všechny oříšky a tvůj výběr je super :)
    www.starts-right-now.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Oříšky miluju, všechny druhy :) Hned se jdu na stránku mrknout

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli něco miluju, tak jsou to právě ořechy!! :) Jsem naprostý ořeco - lover!! Vlašáky, lískáče, para... ty jo, asi všechny! Tedy, které moc nemusím, jsou pistácie.. Ale všechny ostaatní.. ke mně!! :P :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky postrádám milované kešu ♥ Největší láska!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥