sobota 19. prosince 2015

15 poznámek, co nechce slyšet žádná fitness holka

Krásnou sobotu moji drazí. 
Tak jak jste na tom pět dní před Vánocemi? Všechno nakoupeno, napečeno nebo si to necháváte na poslední chvíli tradičně jako já?


Dneska pro Vás mám článek braný trochu s nadhledem. Existují typické poznámky, se kterýma se my fitnessky potkáváme dnes a denně a to většinou ze strany mužské populace, občas ale i z té dámské, které nepochopily kouzlo fitness světa, nebo jen mají svůj jiný svět. 




Jedeš objem?
Rozuměj, nepřibrala jsi? O tom jak se zvětšujeme proti své vůli až příliš rychle v partiích, ve kterých se nám to nehodí (anebo umíte tuk přemluvit ať místo boků usedá do prsou? chci to vědět! :D) odmítáme diskutovat. Žádná holka ani fitnesska nechce slyšet o tom jak není ve formě, přesto že se snaží ji udržet.

Arašídové máslo došlo..
Milujeme ořechová másla, všechny druhy, hladké i s kouskama, Nikdy nedovolte, aby nám doma došlo nebo nedej bože aby jste ho dojedl vy pokud nechcete mít tichou domácnost. Je to naše jediné dovolené a zdravé mlsání.




A to ti jako chutná?
Ne, jíme to protože nám to strašně nechutná. Co je tak těžkého pochopit na tom, že nám chutná rýže s kuřecím? že máme rádi brokolici, zeleninu či ovesnou kaši? Zdravé jídlo je součást našeho já, tak si na to zvykněte. 



Ty jako můžeš čokoládu?
A občas jsme taky jenom lidi a jsou potraviny, které nejsou extra clean a my je přesto máme rádi. Nic není černobílé a ani my ne. My jsme vlastně velmi barevné...některé více do růžova:D

Ty jíš ty proteiny? A to chceš vypadat jako ti hnusní kulturisti?
Proteiny nejsou anabolické steroidy, proteiny jíte i vy, i když si to neuvědomujete, jen v jiné formě. Je třeba neplést si pojmy s dojmy a nedělat z nás hned obrovská monstra. Btw...hnustí kulturisti? Znám hromadu kulturistů co si přívlastek hnusný nezaslouží ani omylem.


Ježíš ale to už je moc!
Moc čeho, moc pro koho? pro společnost? moc pro tebe nebo pro sousedku? Většina fitnessek miluje tento styl protože nechce být ovcí ve stádě, s věcmi typu co by měla, co se očekává, u ní nikdy neuspějete. Chceme si jet vlastní cestu. Zvykněte si na to, že pro nás to nikdy nebude moc. Copak nevíte, že my ženy jsme věčně nespokojené? A fitnessky jsou na sebe přísné dvojnásob. 

To já si klidně dám každý den mekáče a stejně mám vánočku..
To chceme přesně slyšet, že máte od přírody dar sníst na co přijdete a nepřibrat a my se musíme drtit na páse a počítat zrnka rýže, abychom nepřibraly, či někdy ty kostky dokonce viděly. Copak nevíte, že snem každé holky je jíst a nepřibrat?


Ale tak pro jednou se snad nic nestane
Pro jednou možná chcete ať vynecháme trénink, ať si dáme něco mimo jídelníček, ale jak často je pro jednou? Pokud něco nechceme, máme k tomu pádný důvod, místo přesvědčování nás radši  zkuste pochopit a radši si pojďte zacvičit s náma.  Nemáme rády, když nám někdo diktuje jak to máme a nemáme dělat. 



Na co ti je tolik legín?
Jsme holky a holky mají rády oblečení. Fitness holky mají rády oblečení do fitka. Když se dobře cítíme, dobře se nám cvičí. Je snad jasný, že růžová se nehodí k oranžové a tak potřebujeme několik barevných variací a ještě tamty legíny, co má ta naše oblíbená fitnesska a ještě tamty červené, ty z recyklovaných plastů, protože mi záleží na přírodě a vypadají super, protože za tři stovky..nekup to!

Nohy moc necvičím s váhama, rychle mi rostou svaly, nechci mít nohy jako Serrena
Prostě,..cože? :D Každá fitnesska Vám potvrdí, že bychom daly všechno za to, aby nám svaly rychle rostly a abychom měly krásné nohy s pletenci na stehnech. Neznám žádnou holku, které by svaly po pár dřepech s 5kg rostly jako houby po dešti. Ani ty co zvedají váhu rovnající se jim samým to tak nemají. Prostě kéž by to bylo tak jednoduché..

Ty jíš ovesnou kaší? vždyť se po ní přibírá
Jasně, přibírá, pokud jíš ovesnou kaši 8x denně o porci 200g vloček a zasypeš ji čokoládou a ležíš u toho na gauči. Všechno je o rovnováze, žádná potravina sama o sobě nárůst váhy nevyvolá, záleží ale kolik si jí dáš a jak máš celkově postavený výdej a příjem. To neobelstíš. A na kaši nám nesahej!


Ty už zase jíš?
Jíme hodně, jíme často, jíme rády. Není třeba o tom diskutovat, divit se nebo nás od toho odrazovat. Víme proč to děláme. Většina hladových fitnessek je zuřivější než vzteklý pes, což pro Vás může být i životu nebezpečný :D Na jídlo nám nesahej!!


Ty nemusíš tolik cvičit, ty vypadáš dobře. 
Jasně a dobře vypadáme, protože máme v truhlici ukrytý prsten Arabely. Dobře vypadáme, protože tak hodně cvičíme. Nemáme to zadarmo. Kdybychom tolik necvičily, s největší pravděpodobností by jste nás do toho fitka hnali. 

Tolik bílkovin? Odrovnáš si ledviny
Jasně, přehršel bílkovin škodí tělu, většinou ale nejsme pitomé. Nepřejídáme se bílkovinama a 1,8g na kilo váhy nás rozhodně nezabíjí. Máme hodnoty nastavené z nějakého důvodu a z duše nesnášíme, když někdo kritizuje náš režim, aniž by znal okolnosti. A to se týká nejen jednotlivých složek stravy, pohybu ale i našeho celkového přístupu. 



To je na tebe moc těžké
To že nejsme chlapi ještě neznamená, že nemáme nějaké ego. Všechny chceme zvedat co nejvíce, i když se tváříme že ne. Chceme si dokazovat že máme navíc. Nikdy nás nepodceňujte. Jsme silnější než vypadáme. A pokud ne, rády se sebe uděláme křehké dívenky a necháme se gentlemansky obskakovat. 


A co podle Vás ještě nechtějí slyšet fitnessky?
Krásný den, Vaše V.

PHOTO by Markét

18 komentářů:

  1. Skvělý článek ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, super! Zasmála jsem se :)) Já ještě nemám ráda větu: "vždyť si ten život vůbec neužiješ" :D ať už tim myslí, že bez alkoholu, nebo bez klobásy a nebo proto, že skoro denně cvičím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D anebo " co z toho života máš, když se furt tak dřeš"... hm o bychom z toho tak měly? Dobrej pocit? Pěknou postavu? Absenci výčitek když si dám občas na sváču čokoládu nebo si zajdu večer na pivo?Nemuset brečet, že mám v leginách velkou pr...zadek? Já nevím vyberte si :D

      Vymazat
  3. Pobavilo. :-)
    Není to teda poznámka, ale mě teda vytáčí otázka: "A kolik zvedáš?" - kolik jako zvedám na co?
    A pak kolikrát následující věta: "Na to, že chodíš do posilovny skoro každej den, tak to není moc."

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je dost trefný článek! :) Snad s každým bodem jsem se naprosto ztotožnila! Vtipně podané, ale je to tak! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super clanek a vystizny!!! Nejvíc zboznuju otazku "Ty uz zase jis?" zejmena, kdyz nasleduje po "Ty jsi tak hubena, nazer se" :D A pak taky, jak se me snazi hlavne chlapi odrazovat od vah, ze pak ztratim zenskost, pritom o par mesicu pozdeji se divi, ze jsem nejaka vic ehm.. sexy :D Proste nemam rada, kdyz lidi, kteri tomu rozumi jako koza petrzeli, se mi snazi kecat do toho, jak a co delam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vic ehm sexy? potom to jsou vetsi ehm debilove

      Vymazat
    2. Určitě ne větší než autor tohoto anonymního příspěvku :D Hodně štěstí do nového roku.

      Vymazat
  6. To s tím máslem se snad stane mottem mého života. :DDD
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Ještě bych přidala: Ty jíš vejce? Ty jíš ořechy? To je tučný..

    OdpovědětVymazat
  8. Trohu mimo misu...ale kde jsi prosim koupila ten ruzovy rucnik? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mě to zajímalo :D Po takhle růžovým ručníku pátrám už dlouho, ale zatím bezúspěšně..

      Vymazat
  9. Tenhle článek četl nejdřív můj přítel a hned mě informoval, že v bodu o legínách se najdu :D A je to fakt, každý z těch důvodů k pořízení, cos tam napsala, jsem si přiřadila ke konkrétním legínám :)
    P.S.: Pořád jich není dost :D

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek, několikrát jsem se nahlas smála, protože to tak opravdu je (a to nejsem fitnesska), ale mám to stejně.. :-D s jídlem, oblečením na cvičení.. skvěle píšeš Veru! :-) Anet. http://aonway.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Pobavila som sa :-) .. ale všetko je pravda :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle článek je super a hodně výstižný! :D :) opravdu jsem se u něj zasmála :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle článek je super a hodně výstižný! :D :) opravdu jsem se u něj zasmála :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥