pondělí 11. ledna 2016

Něco o dlouhodobých plánech a cílech

Ahojte!
Jak se Vám daří? Kterou nohou jste vkročili do roku 2016 (taky všude pořád píšete 2015? :D) doufám, že pravou a že pracujete na tom, co jste si pro tento rok stanovili. 
Z mého facebooku nebo instagramu určitě víte, že tento víkend jsem trávila v Brně. Jaké to bylo (no skvělý jak jinak :D) prozrazovat nebudu, protože snad během tohoto týdne zvládnu sestříhat vlog přímo z místa dění a tak Vás vezmu do Brna sebou :)



Nicméně to znamenalo i debatu s trenérem a plánování následujícího období. 
(původně to měl být článek rozebírající moji reverzní dietu, ale tak jsem se rozepsala a chtěla jsem Vás seznámit s tím jak to teď mám a o co se snažím, že je z toho spíše článek povídací :D)


Asi už víte, že jsem hlava paličatá, a tak i kdybych nakrásně v budoucnu chtěla a měla všechny znalosti, prostě potřebuju nad sebou kontrolu, protože jsem jinak na sebe přísná, někdy až příliš. Nebudu chodit kolem horké kaše, jsem totiž bambula a od posledního článku kdy jsem Vás seznamovala s režimem a dušovala jsem jak budu zvedat příjem, jsem se nedostala nikam...
Chci říct, ta snaha tam nejdřív trochu byla, pak jsem ale měla volnější víkend, málo spánku, trochu vína, nic hrozného... no a zvedla se mi váha a já jsem měla za týden a něco fotit plavky. Tak to víte, přišla panika, že nebudu dost reprezentativní... a tak jsem zase všechny sacharidy utla, abych se dostala do nějakého koukatelného stavu. Ono to fungovalo a nakonec to bylo jakž takž koukatelný, no jenže jsem po focení byla tam kde jsem začínala... tedy na malinkém příjmu. 


Jenže jsem si vzala do hlavy, že kdybych to třeba dostatečně podržela (aktuálně mám navrch 3 a půl kila od závodů) a moc nepřidávala, že bych třeba mohla jít závodit na jaro. Jakože toto jaro... Možná si dovedete představit výraz Honzy, když jsem mu svoji představu opatrně řekla (vypadal asi jako kdyby mě viděl spadnout z višně)....

Chci říct, že je třeba tělo dostat z diety, kterou ho trápím už příliš dlouho, naučit se zase normálně jíst sacharidy..(sakra vždyť já tak ráda jím, jak mě to jen napadlo? :D, navíc, kam bych asi ubírala z toho ničeho abych zase hubla :D?) Ale taky hrozně ráda závodím, to se těžko vysvětluje... no prostě jasně že to nelze. Já jsem to více méně věděla, ale prostě jsem to aspoň zkusila nadhodit :D

Mám několik cílů pro tento rok a několik z nich vám prozradím. Prozradím Vám taky to, že v mém seznamu letos nebude postavit se na prkna. Závodní sezóna pro mě přijde v úvahu až na jaro 2017, kde se chci zúčastnit mistrovských soutěží. Uvidíme jak budu vypadat a kam se dokážu posunout, nicméně mistrovství Evropy by se mi taky líbilo... to už ale předbíhám. Je mi to trochu líto, že si na to budu muset počkat, ale na druhou stranu vím, že díky tomu dokážu formu posunout mnohem více a na to se těším hrozně! Jsem neskutečně zvědavá, co budem schopni s mým tělem udělat. Navíc s tou rychlostí, s jakou všechno letí, budu závodit asi tak za pár týdnů :D


Čili cílem číslo jedna je: projít si úspěšně reverzní dietou a dostat se s příjmem hodný velké holky z příjmu malé holčičky. Rozpohybovat metabolismus a naučit se s ním pracovat ve svůj prospěch.

Aktuálně začínám reverzní dietu pomocí sacharidových vln.Vlnit sacharidy začínám na velmi nízkých hodnotách (od 0-200g), tím že startuju skoro z ničeho.. každých 14 dní budu přidávat 50g sacharidů. Tentokrát už fakt :D Bílkoviny mám na rozumných 90g a tuky 60-70g. (protože tuky já ráda :D)


Druhým bodem jsou pravidelné lymfatické masáže. Zdá se mi, že se mi na nohách drží dost vody, uvidíme, zda mi to paní masérka potvrdí či nikoliv, určitě Vám dám o mé proceduře i o těchto masážích obecně vědět. Na první masáž jdu ke konci měsíce. 

Z hlediska tréninku jsou cíle jasný: kulatý ramena, kulatý zadek, lepší nohy a mnohem lepší záda - a s tím souvisí další cíl, a sice naučit se shyby bez dopomoci. Chci aby mé tělo nebylo jen estetické, chci aby bylo funkční a proto zařazuji všechny cviky, které mi k tomu pomůžou: dřepy, kliky, kliky na bradlech, shyby... samozřejmostí je core jako skála.
Je zajímavé sledovat, jak se časem mění tréninkové priority i cíle. Kdysi jsem nenáviděla dřepy s výskokem a vůbec skákání všeobecně, vše u čeho se těžko dýchá. Teď svižné cviky vyhledávám a sama se snažím co nejvíce svaly rozproudit a vyhnat tepovku vysoko třeba i skákáním přes švihadlo. 

Chci zvedat větší váhy s co nejlepší technikou a na dřepy si tak plánuji koupit růžovoučký opasek. Protože nějak ty svaly vybudovat musím. Poslední měsíc je tréninkově více odpočinkový (nemluvím o samotném tréninku, ale o frekvenci). Do fitka jsem chodila max. 3x týdně a to jen proto, aby si tělo odpočinulo a svaly pak mohly lépe fungovat na nové podněty. Navíc i hlava potřebuje načerpat novou motivaci. Na tréninky je třeba se těšit, že jo :)
Stavba tréninku se mi bude kompletně měnit a z mého dosavadního dlouhodobého AB stylu trénování (vršek, spodek) bude nově více členitý splitový trénink ABC. Je třeba dát svalům jiný podnět a pracovat na slabinách intenzivněji. 


Když si to tak všechno uvědomuji moc se na to těším, protože já sama sobě budu dalším projektem, na kterém budu pracovat. Vy se ke mě můžete přidat, protože rok a něco je dlouhá doba na skvělý progress... 

tak co přidáte se ke mě? Jaké jsou vaše cíle?
Mějte se báječně, 
Vaše V.♥

7 komentářů:

  1. Prajem ti, nech sa ti všetko podarí. Ak nájdeš tajomstvo ovládania svojho metabolizmu, daj nám určite vedieť. To je vec, s ktorou súperím aj ja.. A rovnako tak aj reverzná dieta, resp. tiež sa snažím jesť "normálne", lebo do seba vôbec neviem viac jedla, resp. jesť častejšie, a to nie je dobre..

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Veroniko, tvé plány mě překvapily. Těšila jsem se, že tě opět uvidím na prknech. Tvé tréninkové plány jsou mi blízké. Tak jsem zvědavá na to, jak to půjde a co ten růžový pásek (mám ho zakázaný, že prý to není holčičí :-D)... Držím palce, ať vše vyjde, tak jak si přeješ. :-)

    P.S.: Držím palce i v soutěži u Amixu, hned jsem na tebe myslela, že by to mohlo být fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri uvidíš, za rok:-) to uteče jako voda. A děkuji za podporu

      Vymazat
  3. Ahoj Veronika, ja by som mala otazocku... Na aky prijem sa potrebujes dostat, aby si ho mala "hodný velké holky"...? Drzim paste, nech sa ti dari! M :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky clanek, Veru. Ať se ti vse dari, jak si prejes. E.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥